12 Nisan 2020

Windows 10 İşletim Sisteminin Orjinal Olduğunu Nasıl Anlarım?

Windows 10 İşletim Sisteminin Orjinal Olduğunu Nasıl Anlarım?

Windows 10 veya Pro yüklü bilgisayarınızda kullandığınız Lisans-Key numarasının orjinal olup olmadığını anlamak için bilgisayarınızda birkaç kontrol yapmanız yeterli olacaktır. Bunu öğrenmek için Command Prompt (Konsol Satırı) ekranına gireceğiz.

Command Prompt ekranına girmek için başlangıç tuşu olan Windows tuşuna gelerek Run(Çalıştır) yazınız ve çıkan ekrana CMD yazarak konsol satırını açınız. Windows 10'daki arama kısmına da direk cmd yazarak da bu ekrana ulaşabilirsiniz.

Konsol ekranına aşağıdaki gibi "slmgr /xpr" komutunu yazınız ve Enter tuşuna basınız. Çıkan mesaj ekranında The machine is permanently activated. (Makine kalıcı olarak etkinleştirildi.) yazıyor ise Windows işletim sisteminiz orjinaldir.

Windows 10 İşletim Sisteminin Orjinal Olduğunu Nasıl Anlarım?

Eğer bu yazı yerine etkinleştirme şu tarihte sona erecektir gibi bir ibare çıkarsa Windows işletim sisteminiz deneme sürümü olabilir veya Crack işlemi uygulanmıştır.

Bir başka yol ve daha detaylı bilgi öğrenmek için yine CMD ekranına "slmgr.vbs /dlv" komutunu yazarak Enter tuşuna basınız.

Windows 10 İşletim Sisteminin Orjinal Olduğunu Nasıl Anlarım?

Çıkan mesaj ekranında Windows lisansınız ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Kişisel bilgisayarınız için Windows 10 Pro tek kullanımlık olan lisanslardan satın alarak sizde etkinleştirme problemleri veya güncelleme alamama gibi problemlerden kurtulabilirsiniz.

Burak AVCI

5 yorum:

  1. Teşekkürler adaş, internetten aldığım kod için denedim ve orijinal çıktı.

    YanıtlaSil
  2. merhaba bende slmgr /xpr komutunu yazdığımda windows bildirim modun da diyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. knk cmd ye yönetici olarak çalıştırıp "slmgr.vbs /upk" yaz daha sonra orjinal ürün anahtarını "slmgr.vbs /ipk (ürün anahtarı)" girdikten sonra son komut "slmgr.vbs /ato" yazıp etkinleştirebilirsin.

      Sil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.