21 Nisan 2020

Kapsül Kahveler ve Kapsül Kahve Makine Önerileri

Kapsül Kahveler ve Kapsül Kahve Makine Önerileri

Kapsül kahveler, günümüzün pratik çekilmiş ve sıcak kahve hazırlama yöntemlerinden biri olup İtalya başta olmak üzere birçok ülkede yaygın olarak kullanılmaktadır. Kapsül kahveler genelde makinesinden dolayı birkaç çeşide ayrılmaktadır. Çünkü kapsülün boyutu ve şekli makine ile uyumlu olması gerekmektedir, aksi takdirde çekme işlemi gerçekleşemez. Kapsüller tek kullanımlıktır, tekrar tekrar kullanılamaz ve doldurulamaz.

Bazı markalar için kapsül için tekrar dolum ile ilgili bilgiler İnternet üzerinde mevcuttur. Fakat bu işlemi denemenizi çok tavsiye etmiyorum. Hem lezzet hemde sağlık açısından önermiyorum. Kapsül kahve dünyası genelde iki markaya ayrılmaktadır; Nespresso ve Tchibo olarak. Bu iki marka üzerinden giderek kapsül tipleri ve makine önerilerini sizlerle paylaşacağım.

Çok amaçlı veya Tam otomatik kahve makinesi adı altında satılan diğer kapsül kahve makinelerini pek önermiyorum; Philips, Bosch, Hotpoint-Ariston, Arçelik gibi.

Makine olarak Tchibo’nun kendi Cafissimo modellerinden biri veya Nespresso’nun kendi modellerinden (Pixie Serisi) birini öneriyorum. Çünkü yazımdaki kapsül ayrımını da iki temel markaya göre yaptım. Bu iki makineden birini seçip tercihe göre kapsül çeşitlerini alıp deneyebilirsiniz. Piyasaya baktığımızda tüm kapsül kahve podları kendini Nespresso markasına göre uyumlandırmıştır. Makine seçimi yaparken bunu da göz önünde bulundurun.

Kapsül Kahveler ve Kapsül Kahve Makine Önerileri

1) Tchibo Kapsül Kahve Dünyası
Tchibo markası tüm kahve çeşitleri yanı sıra çay ve kahve Kapsülleri üretmektedir. Tchibo Cafissimo makine modellerinden birini alarak kapsül kahve tüketebilirsiniz. En çok sorulan sorulardan biri de Nespresso kapsülünü Tchibo Cafissimo makinelerde kullanabilir miyim sorusudur. Bunun için tekrardan kapsül doldurma işlemleri ve videoları vardır fakat Cafissimo için üretilen kapsül cinsi Caffitaly olduğu için Cafissimo ile uyumlu kapsül markaları Tchibo, Lavazza ve Cafem'o markalarıdır. Nespresso veya Nescafe Dolce Gusto kapsülleri ile uyumlu değildir. Nespresso uyunludur yazan Podlarıda tüketemez siniz.

Cafissimo Kapsülleri 7,6 Gramdan oluşmaktadır.

İnternet üzerinde satılan Tchibo Cafissimo için paslanmaz çelik tekrar doldurulabilir kahve kapsülleri mevcuttur. Eğer tekrardan dolum işlemleri ile ilgilenmek istiyorsanız bu tip bir ürün almanızı tavsiye ederim. Daha önceden kullanılmış plastik kapsüle dolum yapmayınız. Zaten İnternet üzerinde de en çok tekrardan dolum işlemleri Cafissimo modelleri üzerine kurgulanmıştır.

Cafissimo Kapsül Kahve Makine Modelleri
Tchibo Cafissimo Pure
Tchibo Cafissimo Latte
Tchibo Cafissimo Classic

Tchibo Cafissimo Pure’dan bahsedecek olursak; Espresso, Caffè Crema ve Filtre Kahve yapma özelliği vardır. Süt köpüğü, Latte, Cappuccino gibi işlemleri yapamaz. Kullanımı oldukça basit ve fazla yer kaplamayan bir cihazdır.

Cafissimo Pure’de su seviyesini ayarlama seçeneği yoktur, seçtiğiniz kahve çekim seçeneğine göre suyu kendi hazırlamaktadır. Espresso, Caffè Crema ve Filtre Kahve su oranlarını kendisi belirlemektedir. Tüm kapsüller tek çekim olup 2 tane art arda çekim yapmanıza gerek yoktur. Sadece Caffitaly kapsülleri ile uyumludur.

Cafissimo Uyumlu Kapsül Podları; Tchibo, Lavazza Kapsül Pod Kahveler (Caffitaly Kapsüldür) ve Cafem'o (Caffitaly Kapsüldür)

Kapsül Kahveler ve Kapsül Kahve Makine Önerileri

2) Nespresso Kapsül Kahve Dünyası
Nespresso, Nestle’nin markasıdır. Nespresso kapsül kahve makinesi kullanan kişiler genelde Nespresso ve Nescafe Dolce Gusto kapsüllerini kullanmaktadır. Makine olarak Nespresso markasının kendi modelleri vardır. Ben Nespresso markasını öneririm ve tercihimde Nespresso Pixie Titan C61 makinesi oldu. Kapsül Podlarıda oldukça lezzetli ve kalitelidir.

Ayrıca Nespresso kapsülleri ile aynı olan Nescafe Dolce Gusto’nun ise Delonghi marka modellerini kullanabilirsiniz. Her iki kapsül içinde ortak marka olarak Krups marka kapsül kahve makinesi alabilirsiniz.

İnternet üzerinden Nespresso uyumlu olarak arattığınızda Nespresso makinesi ile uyumlu tüm kahve kapsüllerini bulabilirsiniz.

Nespresso  Makine Modelleri
Nespresso Expert & Milk
Nespresso Pixie (C60, C61, C65)

Nescafe Dolce Gusto markası için uyumlu makineler ise Krups ve Delonghi olup bunlarda Nestle markasıdır ve Nespresso ile uyumludur. Nespresso markasının bir alt segmenti ve fiyat olarak daha ucuzu olarak düşünebilirsiniz. Fakat bazı satın alanlar Nespresso ile uyumlu olmadığını söylemiş. Tam modeli bence firmayı arayıp teyit etmenizi öneririm. Benim önerim ise Nespresso makinesinin orijinalini almanızdır.

Nespresso Uyumlu Kapsül Podları;
* Nespresso (Nestle Markasıdır)
* Nescafe Dolce Gusto (Nestle Markasıdır)
* Davidoff Kapsül Kahveler (Nespresso ile Uyumludur ve Kapsüller 5,5 Gramdır.)
* Davidoff Prestige, Elegance ve Style
* Jacobs Lungo Kapsül Kahveler (Nespresso ile Uyumludur)
* Gimoka Kapsül Kahveler (Nespresso ile Uyumludur)
* Belmio Kapsül Kahveler (Nespresso ile Uyumludur)
* Espressomm (Yerli Üretimdir ve Nespresso ile Uyumludur)
* Lavazza Lungo Kapsül Kahveler (Nespresso ile Uyumludur)

Burak AVCI - Update: 11.11.2020

4 yorum:

  1. Nespresso makinelerde nescafe dolce gusto kapsülü kullanabiliyor muyuz? Bunu teyit eden sadce sizin bloğunuz var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nescafe'nin bazı modellerinde uyumlu bir arkadaşımda var fakat en doğru sonucu Nescafe'yi arayıp tam modeli söyleyip doğrusunu öğrenebilirsiniz. Tchibo'yu arayıp bu şekilde bir bilgi temini zamanında edinmiştim.

      Sil
    2. Ben de kapsül araştırmalarının peşindeyim. Eşim ofisten dolce gusto makine getirdi. Ancak kesinlikle hiçbir pod ile uyumlu değil. Sadece dolce gusto ile çalışıyor. Jacobs vs kapsüllerin üzerinde nespresso ile uyumludur diyor. Evet nespresso ile uyumludur ancak dolce gusto ile uyumlu değiller.

      Sil
    3. Uyumlu değil. bu yüzden bende dolce gusto makinemi iade edicem.

      Sil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.