3 Ocak 2020

Mobil Oyun Tavsiyeleri 2020 (Akıllı Telefon) Android ve iOS (Güncellendi)

Mobil Oyun Tavsiyeleri 2020 (Akıllı Telefon) Android ve iOS

Android ve iOS platformlar için daha önce yazdığım Mobil Oyun Tavsiyeleri 2019 yazımda geçen sene oynadığım ve elediğim mobil oyunlar listesini paylaşmıştım. 2020 yılı için oynadığım ve önerme yapacağım mobil oyunları bu başlık altında güncel tutmaya çalışacağım.

Assassin's Creed Identity (Ubisoft Entertainment): 2015 yılında mobil platformlar için çıkan ücretli Assassin's Creed oyunudur. Google Play Store'dan Android versiyonunu 8 TL'ye indirimde iken almıştım. Grafikler oldukça başarılıdır ve bilgisayar grafikleri gibidir. Oyun ücretli olduğu için hikaye modu ve bölümler hep vardır bu yüzden keyiflidir. Ücretsiz Assassin's Creed Rebellion gibi aynı bölümü tekrarlarca oynaman gerekmez.
Campaign;
Italy - A Murder of Crows (10 Bölümden Oluşuyor)
Forli – A Crimson Sunset (4 Bölümden Oluşuyor) Ek Paket ve Ücretlidir.

Assassin's Creed Identity

İki Campaign'de İtalya'da geçmektedir. Roma, Forli, Floransa gibi şehirlerde. Oyunda XP kazanmak için Contracts kısmından ek kısa bölümleri oynayabilirsiniz. Oyuna yeni bir güncelleme veya hikaye modu şu an için gelmemektedir. 2019 yılı itibarıyla oyun hakkındaki duyurularda son bulmuştur diyebilirim. İki hikaye modunu ve bir süre Contracts kısmındaki görevleri yaptıktan sonra pek bir amaç kalmayan oyunu bir süre sonra silebiliyorsunuz. Fakat grafikleri oldukça kalitelidir umarım ilerleyen günlerde aynı oyun modunda başka Assassin's Creed serisi gelir.

Assassin's Creed Rebellion

* Assassin's Creed Rebellion (Ubisoft Entertainment): Ücretsiz Assassin's Creed oyunudur. Ufak Herolar ile oynuyorsunuz. Konusu 15. yüzyıl İspanya'da geçmektedir. İlk iki bölüm rahatlıkla oynanmaktadır fakat ilerlemek için Para ile Helix almanız gerekmektedir veya oynadığınız bölümleri tekrar oynayarak Hero'ların kardeşlik seviyelerini artırıp ilerlemeniz gerekiyor.

Grafikler başarılıdır. Fakat oyunun kötü tarafı ücretsiz olduğu için ilerleme zordur ve aynı bölümleri normal veya hızlandırılmış şekilde oynayıp fazlası ile zaman kaybedersiniz. Bundan dolayı oyunun hikayesi yani Campaign'den de kopmuş olursunuz.

ROME: Total War

ROME: Total War - Alexander (Feral Interactive): Total War serisidir ve ücretlidir.

ROME: Total War - Barbarian Invasion (Feral Interactive): Total War serisidir ve ücretlidir.

ROME: Total War (Feral Interactive): Total War serisidir ve ücretlidir.

Call of Duty Mobile

Call of Duty®: Mobile (Activision Publishing, Inc.): Call of Duty serisinin mobil PvP oyunu olup, 2019 yılının en iyi oyunları arasındadır. Grafikler başarılıdır ve ücretsizdir. Takım olarak ve tek başına gibi savaş modları vardır. PUBG'ye rakiptir. PUBG yerine bu oyunu sevmemin temel sebebi sadece Battle Royale modu değil Çoklu Oyuncu modunun da olmasıdır. Aynı zamanda sadece nişan alarak rakibin üzerine ateş etmeyi otomatik olarak ayarlayabilirsiniz ekstradan kurşun atma butonuna basmanız gerekmez, bu tarz oyunlarda bu detay benim için biraz önemlidir. Bilgisayarda eskiden Counter-Strike severler mobilde bu oyun ile serüvene devam edebilirler.

Modern Combat 5: eSports FPS (Gameloft SE): Mobilin Call of Duty'si olarak bilinen oyun FPS bir oyun olup grafikleri oldukça kalitelidir. Özellikle telefonda performans ve grafik testi yapmak için bu oyun çokça tercih edilir.

Zula Mobile: Online FPS (Lokum Games): Türkiye'de son zamanlarda ergen gurubun oynadığı ve mobil versiyonu da çıkan FPS/MMOFPS oyundur. Oyun tarzı olarak PUBG ve Call of Duty Mobile'a benzemektedir. Grafikler kötüdür ve tavsiye etmiyorum.

Cover Fire (Genera Games): Grafikleri ve Türkçe dil desteği kalitesiz olan bir oyundur, Tavsiye Etmiyorum.

World of Tanks Blitz (Wargaming Group): World of Tanks Oyununun Mobil Versiyonudur. Grafikler ve oynanış oldukça iyidir ve Türkçe dil desteği vardır. Tavsiye Ederim.

Great Conqueror: Rome (EasyTech): Strateji oyunu olup Total War ile Civilization karışımı bir oyundur. Harita üzerinden ilerlemeli olup gerçek savaş yönetimi ve Battle yoktur. Ben pek beğenmedim ve sildim.

Vampire's Fall: Origins RPG (Early Morning Studio): Grafikler orta düzeyde olup Diablo benzeri bir oyundur. Sırf konseptten dolayı denenebilir fakat çok saran bir oyun değildir.

Mobil Oyun Tavsiyeleri 2020 (Akıllı Telefon) Android ve iOS (Güncellendi)

Don't Starve: Pocket Edition (Publisher: Klei Entertainment Inc.) Steam'de satışı olan ve ünlü hayatta kalma oyunu Don't Starve'yi Android marketten 10 TL'ye indirim varken aldım. Mobil grafikler oldukça başarılı olup bilgisayardaki ile neredeyse aynı diyebilirim. Fakat oynanış bakımından tüm haritayı kontrol edebilmek, oyuna tam hakimiyet için mobil platform açıkçası benim çok hoşuma gitmedi. Grafikler kaliteli fakat oynanış bakımından eğer siz alışabilirseniz büyük ihtimal oyunu mobilde bırakamazsınız. Editör tavsiyesi olan oyunu bilgisayarda oynadıysanız  mobilde de seveceğinize eminim.

Burak AVCI - Update: 13.03.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.