25 Mart 2019

Kripto Varlıklara Giriş ve Sanal Para Alım/Satım BitMatrix

Kripto Varlıklara Giriş ve Sanal Para Alım/Satım BitMatrix

Kripto varlıklara veya piyasalara girmek isteyenlere daha önce de belirttiğim gibi banka destekli Blockchain teknolojisi olan yerleri öneririm. BitMatrix şuan Türkiye'de tek banka destekli sanal para alım ve satım yeri olup buradaki piyasa ile ilgili birkaç not sizinle paylaşacağım.

İlk olarak denemek amaçlı 1000 TL ile piyasalara risksiz bir giriş yapabilirsiniz. Şuan altı kripto para ile işlem yapılabiliyor ve hacimleri çok olmasa da ilerleyen zamanlarda talep olacağını düşünüyorum.

• Hafta sonu işlem yapılabiliyor fakat vadesiz hesabınıza TL çekemezsiniz, yalnız al-sat emri verebilirsiniz ve para hafta içi vadesiz hesabınıza yatar. Hafta içi mesai saatleri içerisinde Para Çek/Yatır yapılmaktadır. (09:00-17:00) Attivo Bilişim A.Ş. IBAN'a para yatırma ve vadesiz hesabınıza para çekme işlemi birkaç dakika içinde hesaplarınıza yansımaktadır.

• Vadesiz Hesabınıza BitMatrix'den TL çekmek istediğinizde 3 TL sabit komisyon alınmaktadır.

• 6 Kripto para içinde alım ve satımlarda komisyon alınmaktadır.

• Günlük maksimum 500.000 TL vadesiz hesabınıza para çekebilirsiniz.


Yukarıdaki resimde altı kripto paranın anlık bitim fiyat ve hacimlerini paylaştım. İki veriyi çarptığınız zaman BitMatrix'deki o sanal paraya ait total hacmi öğrenebilirsiniz. 25 Mart 2019 itibariyle BitMatrix hacim bilgileri aşağıdaki gibidir;

Bitcoin-BTC Toplam Hacmi: 680.000 TL

Ripple-XRP Toplam Hacmi: 256.000 TL

Ethereum-ETH Toplam Hacmi: 113.000 TL

Litecoin-LTC Toplam Hacmi: 108.000 TL

EOS Toplam Hacmi: 49.000 TL

NEO Toplam Hacmi: 52.000 TL

Yukarıdaki bilgilerden de anlaşılacağı gibi en çok Bitcoin-BTC ve Ripple-XRP sanal paralar üzerinde hacim daha yüksek.

NEO para birimini işlem hacmi düşük olduğundan ve ilk beş para içerisinde olmadığından bu sanal paraya yatırım yapmayı iki defa düşünün derim.

Burak Avcıoğlu