11 Haziran 2016

Philips GC2048/80 Easy Speed Buharlı Ütü İncelemesi

Philips GC2048/80 Easy Speed Buharlı Ütü İncelemesi

Ev aletleri denilince en iyi markalardan biri olan Philips'in pratik buharlı ütüsü Philips GC2048/80 Easy Speed modelini inceleyeceğim. Ürünü İnternet üzerinde 100-150 TL arası bir fiyata satın alabilirsiniz. Kullanılabilirlik ve tasarım olarak da iyi puan almış bir ütüdür. Öneri olarak şunu da eklemem gerekir; küçük ev aletleri kategorisinde marka önerim Philips olup başka markalara yönelmenizi pek tavsiye etmiyorum.

Kazanlı buharlı ütü almayacaklar için tavsiye edebileceğim pratik buharlı bir ütüdür. Hem kullanım kolaylığı hem de kireçlenmeye karşı önlemi olan uzun vadede kullanabileceğiniz bir üründür.

Philips GC2048/80 Easy Speed Genel Özellikleri;
1) 2300 Watt'a kadar güç sürekli yüksek buhar çıkışı sağlar.

2) Ütünün 120 G şok buharı en inatçı kırışıklıkları bile kolayca gidermenizi sağlar.

3) 35 G/DK'ya kadar kesintisiz buhar çıkışı, tüm kırışıklıkların etkili bir şekilde giderilmesi için mükemmel buhar miktarı sağlar.

4) Seramik taban çizilmeye karşı dayanıklıdır, kumaş üzerinde iyi kayar ve kolay temizlenir.

5) Dikey buhar sayesinde askıdaki kumaşlarda kırışıklıklar giderilir. Asılı kumaşların kırışıklıklarını gidermek için bu Philips ütüde dikey buhar özelliği bulunur.

6) Ayda 1 defa kullanmanız önerilen kireç temizleme özelliği vardır.

7) Ütü gözetimsiz bırakıldığında otomatik olarak kapanır. Bekletme yerinde bırakılmışsa 8 dakika sonra kapanır. Tabanı yere temas halinde veya yan durumda bırakılmışsa ütü 30 saniyede kapanır.

8) Damlama durdurma sistemi, elbiselerinizi ütülerken leke oluşmasına engel olur. Damlama durdurma sistemi sayesinde, hassas kumaşlarınızı su lekelerinden endişe etmeden, düşük sıcaklıklarda ütüleyebilirsiniz.

9) Dengeli buhar dağılımı, Optimum kontrol ve görünürlük için üçlü hassas uç ve denge için sağlam ütü yuvası ekstra özellikleridir.

Ütüyü kullanmadan önce aşağıdaki görseller bize yardımcı olacaktır. Birçok kullanım maddesini aşağıdaki resimlere bakarak uygulayabilirsiniz.

Philips GC2048/80 Easy Speed Buharlı Ütü İncelemesi
Resim 1

Philips GC2048/80 Easy Speed Buharlı Ütü İncelemesi
Resim 2

Kullanımı;
Ütü musluk suyuyla kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Yaşadığınız bölgedeki suyun çok sert olması
halinde kısa süre içinde kireç oluşumu meydana gelecektir. Bu yüzden içme suyu kullanmanız ütünün ömrünüzü uzatır.

1) İlk olarak (Resim 2 ve Şekil 3) Buhar ayar düğmesini Kuru Ütüleme konumuna getirin. 270 ML olan hazneyi maksimum seviyeye kadar içme suyu ile doldurun. Sonra doldurma ağzı kapağını kapatın.

Önemli: Su haznesine parfüm, sirke, kola, kireç çözücü ürünler, ütülemeye yardımcı ürünler, kimyasal olarak kireçten arındırılmış su ve diğer kimyasal maddeler koymayın.

Philips GC2048/80 Easy Speed Buharlı Ütü İncelemesi

2) Sıcaklık kadranını kumaşa uygun ayara getirmek için yukarıdaki tabloya bakabilirsiniz. (Resim 1 ve Şekil 4)

3) Ütüyü arka kısmı üzerine yerleştirin ve fişini takın. Ütünün ısındığını gösteren sıcaklık lambası yanar (Resim 1 ve Şekil 5)

4) Sıcaklık lambası söndüğünde ütü doğru sıcaklığa ulaşmıştır. Belirlediğiniz sıcaklığa uygun buhar ayarını yukarıdaki tablodan bakabilirsiniz.

Not: Turbo buhar ayarını kullanmak için buhar ayar düğmesini sürekli olarak Turbo buhar konumunda basılı halde tutun.

Önemli: Seçilen sıcaklık 2 değerinin (WOOL değeri) altındaysa veya ütü hala ısınıyorsa (sıcaklık lambası yanıyorsa) buhar ayar düğmesini bir buhar ayarına getirmeyin. Aksi halde ütüden su sızabilir.

Sıcaklık Kadranı (Resim 1 ve Şekil 4) Ayarlarının Açıklamaları;
MIN: Minimum sıcaklık seviyesi göstergesidir.
NYLON: Sentetik kumaşlar için kullanılan seviyedir.
SILK: İpekli kumaşlar için kullanılan seviyedir.
WOOL: Pamuklu karışım veya yünlüler için kullanılan seviyedir.
COTTON: Pamuklu kumaşlar için kullanılan seviyedir.
LINEN MAX: Maksimum sıcaklık seviyesi göstergesidir, Keten seviyesidir.

Buhar Ayar Düğmeleri (Resim 2 ve Şekil 3) Açıklamaları;
Calc Clean: Kireç Temizleme fonksiyonu.
Buhar Yok: Üzerinde çarpı işareti olan Kuru Ütüleme fonksiyonudur.
ECO: Optimum buhar fonksiyonudur. Ütü yapmayı hiç bilmeyenler bu seviyede ütü yapabilir.
Maksimum Buhar: 1. Buhar seviyesini gösteren fonksiyondur.
Turbo Buhar: 2. Buhar seviyesini gösteren, ekstra buhar özelliği olan fonksiyondur.

Su Püskürtme: (Resim 2 ve Şekil 4) Ütü üzerindeki iki buton olan Su Püskürtme tuşudur. Ütülenecek malzemeyi nemlendirmek için sprey düğmesini kullanın. Böylece inatçı kırışıklıkları daha kolay giderebilirsiniz.

Buhar: (Resim 2 ve Şekil 5) Ütü üzerindeki iki buton olan Buhar verme tuşudur. Buhar seviyesini Şekil 2’deki gibi ayarladıktan sonra bu buton ile ütülerken buharı verebilirsiniz.

Örnek Ütüleme Teknikleri;
Gömlek: Genelde etiket kısımlarında açıklamaları ve kumaş türü yazar.
%100 Pamuklu (Cotton) gömlek ise Cotton ve Maksimum Buhar olarak ayarlayabilirsiniz.
%60 Pamuklu (Cotton) ve %40 (Polyester) (Pamuk Karışımı) gömleklerde ise Wool ve ECO olarak ayarlayabilirsiniz. Önerilen seviye ECO olup hiç ütü bilmeyenler bu seviyede ütü yapabilir.

Dikey Ütüleme: Buhar püskürtme fonksiyonunu askıdaki elbiselerde, perdelerde vb. bulunan kırışıklıkları yok etmek için ütüyü dik pozisyonda tutarak kullanabilirsiniz. Bu özellik için ütüyü dik olarak tuttuktan sonra Turbo Buhar tuşunu kullanın. (Resim 1 ve Şekil 9)

Philips'in ütü kategorisi olarak buharlı kazanlı ütüler olan PerfectCare modellerine bakabilirsiniz. Bununla ilgili birçok inceleme İnternet üzerinde mevcuttur.

Philips Perfectcare Xpress: Hiçbir ayar gerektirmeyen ve ayar fonksiyonları olmayan (Sıcaklık, Buhar Ayarları), Kazanlı veya Buharlı ütü olarak bilinen ısı ile değil buharla çalışan ütüdür. Dikey olarak ütülemek mümkündür. Bu tip ütülerde su kaçırma, akıtma gibi problemler olmamaktadır. Sürekli buharla çalışır ve sensörler ile hareket algısına göre buharı otomatik olarak vermektedir.

Burak AVCI - Update: 25.03.2022