18 Ekim 2015

Mobizen Uygulamasından "Recorder by Mobizen" Yazısını Kaldırmak

Mobizen Recorder by Mobizen Yazısını Kaldırmak

Mobil platformda popüler olan ve kullanılan video kayıt uygulaması Mobizen'in kayıt sırasında çıkan "Recorder by Mobizen" yazısını nasıl kaldıracağınızı anlatacağım. Tüm bu işlemleri telefondan yapacağız. Bu yüzden telefonu bilgisayara bağlamanıza gerek yoktur. Ayrıca bu işlem için telefonunuzun Root yetkisine sahip olması da gerekmez.

İlk olarak Google Play'den telefonunuza Mobizen for SAMSUNG (Samsung cihazları için) veya Mobizen- Oyun, Video Kaydedici uygulamasını yükleyin. İşlemleri yapacağımız ES Dosya Yöneticisi uygulamasını da yükleyin.

Mobizen Recorder by Mobizen Yazısını Kaldırmak

ES Dosya Yöneticisi uygulamasını açtığımızda yukarıdaki gibi sdcard arayüzü gelecektir. Ekranı sola kaydırın, Anasayfa kısmı açılacaktır. Uygulamalar kısmına gelerek Mobizen uygulamasını bulun.

Mobizen Recorder by Mobizen Yazısını Kaldırmak

Uygulamanın üzerine basılı tutarak seçin ve yukarıdaki resimde üçünü ikon olan yedekleme ikonuna basın. Sonra sdcard içindeki backups klasörüne gidin. Apps klasörü içerisine girin ve yedeklediğimiz Mobizen apk dosyasını göreceksiniz.

Mobizen Recorder by Mobizen Yazısını Kaldırmak

Mobizen dosyasının üzerine basılı tutup seçtikten sonra yukarıdaki I simgesine tıklayarak uygulamanın uzantısı olan apk yazısını silip zip yapın. Mobizen dosyasının simgesi sıkıştırılmış klasör olarak değişecektir. Üzerine tıklayıp ES Zip Görüntüleyici ile açın.

Mobizen Recorder by Mobizen Yazısını Kaldırmak

Açılan klasörün içinde bir sürü dosya olduğunu göreceksiniz. Hepsini seçin yukarıdaki veya sağ köşedeki sarı ikon olan Çıkar butonuna basın. Backups içine klasör olarak çıkarılacaktır. Klasörün içine girin ve assets dosyasını açın. Klasörün içindeki "Recorder by Mobizen" resimlerini göreceksiniz, engine dosyası hariç diğer hepsini silin.

Mobizen Recorder by Mobizen Yazısını Kaldırmak

Şimdi klasördeki tüm dosyaları seçin ve Sıkıştır diyerek zip olarak kaydedin. Oluşan zip dosyasının adını değiştir diyerek uzantısını apk yapın.

Şimdi tek yapmanız gereken var olan Mobizen uygulamasını telefonunuzdan kaldırmak ve oluşturduğumuz apk dosyasını telefonunuza yüklemek. Yüklerken size Bilinmeyen Kaynaklar uyarısı çıkacaktır, aktif edip yüklemeye devam edin. Kurulum bitince uygulamayı açıp mail adresinizle tekrar giriş yapın. Artık çektiğiniz videolarda "Recorder by Mobizen" yazısı olmayacaktır.

Uygulamaya güncelleme geldiği zaman "Recorder by Mobizen" yazısı tekrar çıkacaktır. Yine aynı yöntemle uygulamayı güncelleme sonrası yukarıdaki işlemi uygulayabilirsiniz.

Burak Avcıoğlu