5 Ağustos 2015

Tüm Avast Uygulamaları ve Güvenlik Programlarını Tek Hesaptan Yönetin: My Avast

My Avast

Avast Free güvenlik programının detaylı kullanımını bir önceki makalemde anlatmıştım. Hem kendi bilgisayarınız hemde diğer iş, akraba, aile ve evdeki bilgisayarlarınıza Avast kurulumu yaparak bunları tek bir hesaptan yönetmeniz mümkün.

Kendimden örnek verecek olursam; evimde iki dizüstü bilgisayar ve iki Android telefon var. 4 cihazda tek bir mail hesabıma bağlı. Bağlı olan cihazları my.avast.com sitesinden yönetiyorum. Cihazlara isim verebiliyorum, bağlı olup olmadığını görebiliyorum, hangi hizmetlerin aktif olduğuna bakabiliyorum.

My Avast

Avast Sosyal Medya Güvenliği

My Avast'da Facebook profilinizi zararlı eklenti ve uygulamalara karşı koruyabilirsiniz. Sosyal Medya Güvenliği kısmından Facebook hesabınızı girip Avast uygulamasını aktif ettikten sonra hesabınız taranır ve güvenlik riski oluşturan tüm bilgiler size sunulur. Facebook hesaplarına yapılan zararlı uygulama yedirme saldırılarına bu yöntemle korunabilirsiniz.

Kazanılanlar kısmında ise Avast'ın tarayıcı eklentisi, mobil uygulaması ve arkadaşlarınıza önermeniz ile puan kazanabiliyorsunuz. Forum kısmında ise uygulama ve programlar hakkında sorularınızı, önerilerinizi ve Avast hakkındaki gelişmeleri takip edebiliyorsunuz.

Cihazlar kısmında hesabınızın bağlı olduğu tüm sistemleri kontrol edebilir, Onlara yeni isim verebilir, Sistem detaylarını görebilirsiniz. Örnek bilgisayarınızın sabit sürücü boyutunu, Son IP adresi, İşletim sistemi bilgilerini ve diğer tüm donanımsal bilgilerini görebilirsiniz.

Lisanslar bölümünde ise satın aldığınız veya 1 yıllık kazandığınız Premium lisanları görebilirsiniz.