15 Ağustos 2015

Finansbank EnPara Birikim Hesabı ve Günlük(Gecelik) Faiz Hesaplama Formülü

EnPara Gecelik Faiz, Birikim Hesabı

İnternet bankacılığı olan Finansbank'ın ürünü Enpara'nın gecelik faizi; gün sonunda birikim hesabınızdaki paranızı gece faize sokarak elde ettiği faiz geliridir. İlk olarak Birikim hesabından biraz bahsedecek olursak;

ENPara Birikim hesabı gecelik Faiz kazandıran vadeli bir mevduat hesabıdır. Hesabın minimum bir açılış tutarı yoktur. 100 TL başlangıç olarak açabilirsiniz. Hesabın faiz oranı her gün değişebilir. Temmuz ayında faizler %11,75 iken şuan %11,50 civarında.

Birikim hesabı her gün 23:00 – 05:00 saatleri arasında paranızı gecelik faizle işletir. 05:00’de gecelik faiz hesaplaması biter ve kazandığınız gecelik faiz miktarı Birikim hesabınıza yatırılır. Siz Birikim hesabınızdaki paraya dokunmazsanız gecelik olarak kazandığı faiz miktarını ana paranıza ekleyerek bir sonraki gün anapara + faiz ile birlikte paranızı tekrar gecelik faize sokar ve bu şekilde paranız katlamalı olarak birikmiş olur.

En çok sorulan sorulardan biride Birikim hesabından ne zaman para çekebilirim?

Gün içinde Birikim hesabınızdan para çekebilir veya Vadesiz TL hesabınıza paranızı atıp başka hesaplara gönderebilirsiniz. Birikim Hesabında para gece işleme alındığı için 23:00 – 05:00 arası paranızı çekmeyin. Bunun dışında gün içinde öğlen vakitleri istediğiniz zaman paranızı çekebilirsiniz.

ATM’den hesabınıza giriş yapınca Birikimdeki paranızı Vadesiz TL hesabına atmanıza gerek yok direk gün içinde Birikim Hesabınızdan nakit para çekebilirsiniz.

Birikim hesabınızdan doğrudan herhangi bir ödeme, veya harcama yapılamaz. Finansbank dışındaki bankaların ATM'lerinden bu hesapla ilgili para yatırma veya çekme işlemi gerçekleştirilemez. Ödeme veya Harcama için Vadesiz TL hesabınıza para aktarmanız gerekmektedir.

Birikim hesabı daha çok ileriye dönük bir birikim aracı olarak kullanılır. Örnek Vadesiz TL hesabınıza veya başka bir Mevduat Vadesiz TL hesabınıza aylık talimat verirsiniz. Her ay şu gün Birikim hesabıma 100 TL eklensin şeklinde. Böylece her ay düzenli şekilde birikim hesabınıza para ekleyerek ve her gece paranız gecelik faize girerek ileriye dönük birikim yapmış olursunuz.
Birikim hesabı sadece TL olarak açılabiliyor. Dolar, Altın olarak açamazsınız. Birikim hesabında hesap işlem ücreti yoktur. Vadesiz TL hesaptan birikim hesabına para transferleri veya işlemler ücretsizdir.

Birikim Hesabı için Günlük(Gecelik) Faiz Hesaplama Formülü

Faiz hesabında, faiz gelirinden %15 vergi düşüldükten sonra, elinize geçecek net para miktarının formülü aşağıdaki gibidir. Faiz gelirinden yapılan nihai gelir vergisi stopajının, Devletin sizin toplam faiz (Brüt Faiz) gelirinden kestiği oran: % 15

Anapara x Gün x Faiz Oranı x 0,85 / 36500 

Örneğin 10.000 TL paranız %9,90 ve %10,50 faiz oranı ile 1 gün sonra kazanacağınız gecelik faizi hesaplayalım.

10000 x 1 x 9,90 x 0,85 / 36500 = 2,30 TL Net faiz gelirinizi olacaktır.

10000 x 1 x 10,50 x 0,85 / 36500 = 2,44 TL Net faiz gelirinizi olacaktır.

Kaynaklar
www.finansbank.enpara.com/mevduat-oranlari/mevduat-faiz-orani.aspx
www.finansbank.enpara.com/urunler/birikim/birikimHesabiSozlesme.aspx
www.finansbank.enpara.com/urunler/birikim/
www.finansbank.enpara.com/urunler/birikim/merak-ettikleriniz.aspx