21 Nisan 2014

2014 Free Antivirüs Önerileri

2014 Best Free Antivirus

Her yıl olduğu gibi bu senede sizlere 2014 için Free(Bedava) Antivirüs program önerilerini paylaşacağım. Son zamanlarda çıkan Facebook virüsü ve benzer saldırılardan kişisel bilgisayarınızı hangi güvenlik programıyla korumanız gerekir detaylı olarak bahsedeceğim.

Birçok Antivirüs 30 günlük deneme süresi olduğu için 30 gün sonunda güncelleme iptal oluyor. Antivirüs'ler de en önemli öncelik programın her daim güncel olmasıdır. Güncel olmayan veya lisans sorunu olan Antivirüs kullanmaktansa Free olanları kullanmanızı öneririm. 2014 için Free ve gerçek zamanlı koruma olan Antivirüs programlarında zirveyi yine Free Antivirüs kategorisindeki 3A program paylaşıyor: Avast, Avira ve AVG.

1) Avast 2014 Free Antivirus
Geçen seneye göre Avast, 2014 sürümünde birçok değişikliğe gitti. Hem tasarım olarak hemde yeni nesil virüs ve Phishing saldırılarına karşı daha etkin ve güncel. 2013 yılında aşırı performanstan yiyen Avast bu sene bu hatasını düzeltmiş. Bellekten çok fazla harcamayarak gereksiz yavaşlama veya donma yapmıyor bilgisayarınız. Avast en iyi Free güvenlik programlarından biri olduğu için bu sene rahatlıkla yükleyip kullanmanızı öneririm.
Download: www.avast.com

2) Avira 2014 Free Antivirus
Avira 2014 yılına yeni tasarımıyla girdi. Free Antivirüs kategorisinde başta Doctus olmak üzere yapılan forum anketlerinde Avast ile yarışan ikinci güvenik programıdır. Bellekten fazla yemediği için sistemi yormaz ve yavaşlatmaz. Gün aşırı otomatik güncelleme yapar.
Download: www.avira.com

3) AVG 2014 AntiVirus Free Edition
Güvenlik programlarından Free kategorisinde bir diğer popüler olan AVG 2014 yılına yeni tasarımı ile girdi. Programda birde reklam pop-up penceresi çıkmasa çok daha iyi olacak.
Download: free.avg.com

4) Panda Cloud Antivirus
Eskiden popüler bir antivirüs programı olan Panda, 2014 için çıkardığı Free Cloud Antivirus versiyonundan çoğu kullanıcı memnun. Forum ve Sosyal Medyada olumlu yorumlar var ve sistemi hiç yavaşlatmadığı söyleniyor. Ben şahsen denemedim fakat kullanan varsa yorumlarını beklerim.
Download: www.cloudantivirus.com

5) Comodo AntiVirus
Programı yükledikten sonra Comodo kendi DNS ayarlarını atıyor ve İnternet bağlantısında sıkıntılar yaşanabiliyor. Ben birkaç bilgisayara kurdum fakat olumlu tepki almadım. Fakat siz yinede kuruyup deneyebilirsiniz.
Download: antivirus.comodo.com

6) Ad-Aware Free Antivirus: www.lavasoft.com/products

7) Baidu Antivirus: antivirus.baidu.com

8) 360 Internet Security: www.360safe.com

9) PC Tools AntiVirus Free Edition: pctools.com/free-antivirus/download

10) ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 2015: www.zonealarm.com

11) Bitdefender Antivirus Free Edition: www.bitdefender.com/solutions/free.html

Kaynaklar
tamindir.com/windows/guvenlik/antivirus
http://www.gezginler.net/indir/guvenlik/antivirus
freebies.about.com/od/computerfreebies/tp/best-free-antivirus.htm
techradar.com/news/software/applications/best-free-antivirus-9-reviewed-and-rated-1057786
pcmag.com


Creative Commons Lisansı
Burak AVCI tarafından hazırlanan yukarıdaki yazı Creative Commons Alıntı-Gayriticari-ShareAlike 4.0 Uluslararası Lisansı lisansı ile korunmaktadır.