21 Ekim 2013

İş Akışı Araçları - Workflow Tools

Work Flow

İş Akışı (Workflow), tasarımınız içerisinde bulunan ögelerin bir iş içerisinde bulunabileceği durumları gösterir. İş Akışı bir ögenin aktörler arasındaki dolaşımı esnasında izleyebileceği adımların bir araya gelmesidir. Genelde bu işlemler iş dünyasında geçerli olan ve tamamlanma kıstasına sahip adımlardan oluşur. Kısaca adımlar, kurallar ve kararlar bütünüdür.

İş akışı dizayn ederken bazı araçlar kullanırız. Bu araçlar bize düzenli ve daha sistematik şekilde işleri sıralamaya ve bir akışa koymayı sağlar. Aşağıda bu iş akışı araçlarını (Workflow Tools) paylaşacağım.

1) Lucidchart (www.lucidchart.com)

Workflow Tools

Lucidchart internet üzerinden üyelik alarak online iş akışlarımızı oluşturabileceğimiz bir sitedir. Oluşturduğumuz projeleri PDF, PNG, JPG formatlarında indirebiliriz. Aynı zamanda bunları internet üzerinde saklayabilir ve mail yolu ile paylaşabiliriz. Arayüzü kullanışlıdır ve Free bir hizmettir. Çok büyük iş akışı projeleri için Free desteği şuan bulunmamaktadır.

2) SmartDraw (www.smartdraw.com)
Ücretli bir programdır sadece 7 günlük deneme sürümünü kullanabilirsiniz. Genellikle uzun veya karmaşık iş akışı projeleri için tercih edilir.

3) Mock Flow (www.mockflow.com)

4) prezi.com
İnternet üzerinden profesyonel slayt hazırlamaya yarayan bir sitedir. Artık klasik olarak PowerPoint kullanmak yerine sunumları Prezi üzerinden hazırlayabilirsiniz.