26 Haziran 2012

Turkcell T20 İnceleme ve Tüm Gelişmiş Ayarlar

Turkcell T20, Çin'de kaliteli bir telefon şirketi olan Huawei'nin bir ürünüdür. Telefonu Türkiye'de 20 ay ödemeli taksitle uygun fiyata alabilirsiniz. Tabii Turkcell en son getirmeyi durdurmuştu T11'den sonra. Android 2.3.3 sürümü ile gelen telefonda birçok Android uygulaması ve yazılımı çalıştırmak mümkün. Kullanışlı ve beğeni kazanmış bir cihazdır. Alırken deri kılıfı alın ve ekran jelatinini mutlaka kaplatın. Bu başlıkta sizlere T20'nin veya diğer adı U8650'nin genel özelliklerinden bahsedeceğiz.

1) Telefonunuzu Sessize Alma: Birçok kişi T20'yi ilk alınca bunu bulamamıştır. Telefonun açma kapama tuşu var. Basılı tutarak telefonu sessize alabilirsiniz. 4 seçenek çıkacaktır (Sessiz Mod, Uçak Modu, Kapat, Yeniden Başlat). Burdan Sessiz modu seçiniz telefon sadece titreşimde olacaktır.

2) Tuş Kilidi Kullanmak - Şekilli: T20'de Menüyü açın. Ayarlar kısmına girin. Konum ve Güvenlik sekmesini seçin sonra Ekran kilidini değiştir seçeneği olacak oraya girin. Resimdeki seçeneğini göreceksiniz. Buraya girerek tuş kilidinin şeklinizi çizin ve aktif edin.

3) Senkronizasyon Ayarlarını Kapatmak
T20'de Menüyü açın. Ayarlar kısmına girin. Hesaplar ve Senkronizasyon sekmesini seçin. Otomatik Senkronizasyon yazasının yanında onay işareti vardır onu kaldırın. Aşağısında varsa hesapları yönet vardır burdan hesaplarınızı seçip hesap kaldır dan kaldırabilirsiniz. Senkronizasyon ayarlarını neden kapatın diyoruz, Rehber kısmında SIM kartınızı da telefon numaraları dışında (Facebook, Gmail, Skype, Whatsapp) gibi uygulamalardaki arkadaşlarınız buraya kayıt ediliyor. Rehberi açınca birçok kişi oluyor. Bu olayda kafa karışıklığına sebep oluyor.

Facebook, Gmail, Skype, Whatsapp ve benzeri uygulamaları ilk kez açarken size kişi listenizi senkronize yapılmalımı diye telefon soruyor hayır seçeneğini seçin her zaman. Daha kötüsü Eğer Google Gmail ile giriş yapıp senkronize ederseniz geri dönüşü asla olmuyor. Tek geri dönüş şekli Fabrika Ayarlarına geri dönerek mümkün oluyor.

Turkcell T20 Eksikleri
* 5 Mega Pixel kamera var fakat kaliteli çekim yapamıyor. Flash yok bu yüzden gece fotoğraf çekmek sıkıntılı ve neredeyse imkânsız. 

* Ekran çözünürlüğü çok iyi değil ve HD video izlemek gibi bir hayale kapılmayın.

* ROM'dan dolayı şarj çok gitmiyor ve Fazla uygulama yükleyince telefon yavaşlıyor.

Burak AVCI - Update: 13.04.2022