22 Ağustos 2019

Türk Telekom Mobil İmza Başvuru Süreci Nasıl Yapılır?

Türk Telekom Mobil İmza Başvuru Süreci Nasıl Yapılır?

Tüm operatörlerin sunduğu mobil imza hizmetini Türk Telekom'dan nasıl yapacağınızı ve tüm başvuru sürecini anlatacağım. İlk olarak mobil imza nedir bundan bahsedecek olursak; 128K mobil imzalı sim kartınız ve belirleyeceğiniz şifreniz ile elektronik ortamda ıslak imzanız ile kanunen eşdeğer sonucu doğuran Elektronik İmza’nızı atmanızı sağlayan servistir. Islak imzaya eşdeğer Türk Telekom Mobil İmza ile ıslak imza gerektiren işlemleri kurumlara gitmeden, sıra beklemeden tek şifre ile güven içinde imzalayabilir, hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Mobil imzayı genelde E-Devlet uygulamlarında, Banka hesap girişlerinde, kamu ihalelerinde, Elektronik kamu alım platformu gibi birçok yerde kullanabilirsiniz. Mobil imza SIM kartı normal telefonların kullandığı 64 KB SIM kartlarına uyumlu olmayıp 128 KB SIM kartına ihtiyaç duymaktadır. Bu yüzden başvuru süreci uzaktan yapılamıyor. Mobil imza hizmeti veren bir ürk Telekom mağazasına uğramanız gerekmektedir.

Size en yakın Mobil imza hizmeti verecek olan Türk Telekom mağazasını bulmak için 444 1 444 çağrı merkezini arayıp müşteri hizmetlerinden mobil imza birimine aktarım isteyin ve bulunduğunuz il ve ilçeyi söylerek size verilen iletişim mağzalarını not ediniz. Daha sonra bu mağazaları arayıp mobil imza hizmeti verdiğini teyit ediniz çünkü birçok yerde SIM kart kalmamış oluyor veya mobil imza bayisi olsa bile hizmet vermiyor olabilir.

Türk Telekom Mobil İmza Başvuru Süreci Nasıl Yapılır?

Ben İstanbul Anadolu yakasında Maltepe Piazza AVM'deki Türk Telekom mağazasında yaptırdım. Eğer sizde aynı yerden yaptıracaksanız önce mağazayı arayıp teyit ettirin ve onay aldıktan sonra gidiniz.

Maltepe Piazza AVM Türk Telekom Telefon: 0216 515 53 08

İstanbul Anadolu yakasında oturan biri olarak Maltepe Piazza AVM'ye gitmenin en kolay yolu M4 Kadıköy-Tavşantepe Metrosuna binmeniz ve Esenkent durağında inmenizdir. İndikten sonra 3 numaralı çıkışa doğru gidiniz, direk metronun içinden AVM'ye giriş vardır. Bir alt kat olan Zemin Kata inerek Türk Telekom mağazasına gidip mobil imza başvuru sürecinde bulunabilirsiniz. Başvuru için yanınızda ehliyet veya nüfus cüzdanı olması yeterli olacaktır.

Tek sefere mahsus SIM ücreti 25 TL alınıyor. Daha sonrasında her ay 5 TL faturanıza yansıyor. Yıllık 85 TL gibi bir ücret çıkmış oluyır eğer bir yıl kullanıp sonra iptal edecekseniz. İptal etmek içinse müşteri hizmetlerini aramanız gerekecektir.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.