24 Mayıs 2019

Google Android'in Huawei Yasağı ve Akıllı Telefon Önerileri

Google Android'in Huawei Yasağı ve Akıllı Telefon Önerileri

ABD tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle Çin telekominikasyon şirketi olan Huawei'nin akıllı telefonlardaki Google Android desteğini iptal edeceğini söyledi. Bu gelişmeden sonra Huawei şirketi kendi işletim sistemini yapacağınız duyursada birçok kullanıcı Google Play ve market içerisindeki popüler uygulamalardan mahrum kalacaktır.

Özellikle, YouTube, Google Haritalar, GMail, Whatsapp gibi akıllı telefonlarda olmazsa olmaz uygulamaların güncelleme almayacağı söyleniyor ve Huawei telefonlarının kara listede olacağı açıklanıyor.

Özellikle son çıkan Huawei'nin akıllı telefon modeli P30 bu ambargodan nasibini alan cihazlar arasında olup Türkiye satışları ilerleyen günlerde düşebileceğini düşünüyorum. Bir sıcak gelişme olan yeni Android sürümü Android Q'da ise Beta çalışma programından Huawei'nin kaldırıldığı açıklandı. Şuan son Android sürümü Android 9 Pie olup bir sonraki sürüm 10'da Huawei'nin olmayacağı markanın değerini globla ölçekde düşürecektir. Huawei'nin kendi işlerim sistemi yapması Çin piyasasında tutabilir fakat Google Play ve uygulamalar olmadan Global piyasada tutunması çok zor.

Son gelişmeye göre 90 gün yasak ertelendi açıklamaıs yapıldı. Eğer Çin hükümeti geri adım atmaz ve taviz vermezse Huawei için yapılacak yaptırımlar artacak gibi gözüküyor.

Akıllı Telefon Önerileri

2019 Haziran itibariyle akıllı telefon önerisi yapacak olursam, son gelişmelerden sonra Huawei markasına maalesef öneri bir model veremeyeceğim. Bunlar dışında Samsung ve Xiaomi markaları piyasada değerlenmeye başlayacak ve bende bu modellerden tavsiyeler sizle paylaşacağım.
Bellek kapasitesi ve işlem gücü akıllı telefonlarda önemli bir faktör olduğu için minimum 6 GB olarak belirledim sınıdır. batarya kapasitesi ve en az arka tarafta çift kamera olmasını da eklersek, Fiyatı ise maksimum 3000 TL olarak belirleyecek olursak aşağıdaki kriterlere göre 4 akıllı telefon modeli sizlere önereceğim;

Kriterler
Bellek (RAM): 6 GB
Depolama: 64 GB Minimum
Batarya Kapasitesi: 4000 mAh Minimum
En az iki arka kamera

Samsung Galaxy A70 (128 GB)
Bellek (RAM): 6 GB
Batarya Kapasitesi: 4500 mAh
Fiyat: 3000 TL

Xiaomi Pocophone F1 (64/128 GB)
Bellek (RAM): 6 GB
Batarya Kapasitesi: 4000 mAh
Fiyat: 3000 TL

Samsung Galaxy A50 (64 GB)
Bellek (RAM): 6 GB
Batarya Kapasitesi: 4000 mAh
Fiyat: 2300 TL

Xiaomi Redmi Note 5 Pro (64 GB)
Bellek (RAM): 6 GB
Batarya Kapasitesi: 4000 mAh
Fiyat: 1900 TL

Burak AVCI - Update: 26.02.2021

1 yorum:

  1. Öncelikle teşekkürler çünkü 2 aydır telefon arıyordum

    YanıtlaSil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.