26 Şubat 2017

Business ve Casual Erkek Gömlek Markası Tavsiyeleri

Business ve Casual Erkek Gömlek Markası Tavsiyeleri

Gömlek seçerken en önemli unsur vücudunuza tam oturmasıdır. Vücut tipine göre Slim, Medium, Medium Slim Fit, Large veya Numaraları 46, 48, 50 gibi bedeninizi iyi tanıyıp gömlek almanız gerekir. Eğer çok beğendiğiniz fakat vücudunuza tam oturmayan bir gömlek aldıysanız mutlaka güvendiğiniz bir terzide tadilata veriniz. Fakat benim önerim direkt size oturan kalıbı seçmeniz eğer bol geliyorsa iade etmenizdir. Çünkü markalı gömlekleri tadilata vermek bazen riskli olabiliyor bu yüzden iade yoluna gidip bir beden küçüğünü almanızı tavsiye ederim. Bir başka önemli unsur kısa kollu gömlek asla almayın çünkü T-Shirt'ten bir farkı yok. Gömleğin kol uzunluğu da önemlidir eğer tam oturmuyor veya uzun geliyorsa mutlaka tadilat yaptırın. Sadece kol kısmı belki tadilata verilebilir onun dışında dediğim gibi markalı bir gömleğin terziye verilmesinden pek yana değilim. Genelde pantolon içine giyilen gömlek markalarını önereceğim bu yüzden kemer seçimi de önemlidir.

Kalite anlayışı olarak şunu söyleyebilirim kaliteli bir gömlek kumaştan hemen belli eder. kumaşa dokunduğunu zaman o kalite gözle görülür şekilde anlaşılır. Bir kaç yıkama sonrası pamuklanma gibi problemler oluşan gömlekler genelde kalitesiz ve marka kalitesi düşük gömlekler olup bunları tercih etmeyiniz. Genelde %100 pamuklu olanlar kaliteli olur. %96-98 Pamuklu ve %4-2 Likra gömlekleri de tercih edebilirsiniz. Genelde piyasadaki gömleklerin %60 Pamuk Cotton - %40 Polyester olarak satılmaktadır.

Stil ve desende çok önemlidir. Sadece marka adı var diye modeli kötü gömlek tercih etmeyiniz. Lacoste veya Beymen gömlek, adı var ama stili kötü yinede tercih etmeyiniz. Gömleği Lacoste diye giymeyiniz. Bu arada çakması çok olan ürünleri tercih etmeyiniz Lacoste ve U.S. Polo Assn markaları gibi. En önemli özellik ise gömleğin kesimi ve vücudunuza tam oturmasıdır. Bu özellik markadan daha önemlidir. Eğer üzerinize olmayan veya biraz bol gömlek seçimi yapıp sadece markasından dolayı giyiyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Mutlaka terzide gömleğinizi tadilata verin.

İş hayatında genelde takım elbise ile giyilen elbise kategorisi Business, günlük hayatta giyilen Casual ve iş hayatında giyilip resmiyeti biraz olsun kırmak için tercih edilen giyim kategorisi ise Business Casual'dır. Fiyat olarak bugün Basic bir gömlek 50 TL'den başlamaktadır. 50-100 TL arası orta segment kaliteli gömlek bulabilirsiniz. Ölçüler olarak bilgi verecek olursak;

S Beden: 37/38
M Beden: 39/40 Göğüs ölçüsü 99 cm (Beden Ölçüleri Slim Fit M veya Regular Fit M Olabilir)
L Beden: 41/42
XL Beden: 43/44

Business ve Casual Erkek Gömlek Markası Tavsiyeleri

Önerdiğim Gömlek Markaları (Orta Segment 40-300 TL) 
Pierre Cardin, Beymen Business, Beymen Studio, Fabrika, George Hogg, Network, Kiğılı, Ramsey, Hatemoğlu, Sacoor Brothers, Olly Gan, Tommy Hilfiger

1) BİSSE: Türk yerli giyim markasıdır. Türkiye'deki erkek gömlek markaları arasında önemli yere sahiptir. Kumaşa göre özel dikim yapmaktadır. Bisse marka gömlekleri resmi sitesi www.bisse.com adresinden inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

2) Karaca veya Çift Geyik Karaca: Karaca markası Türk yerli giyim markası olup gömlekleri ve kumaşları kaliteli bir markadır. Boyner'den veya resmi sitesi www.karaca.com.tr adresinden gömlek modellerine bakabilir ve satın alabilirsiniz. Gömlek bedenlerini M/40 Regular Fit olarak kullanıyorum. Genelde Slim Fit biraz daha dar kalabiliyor Medium bedenler için. Karaca gömleklerden 7-8 tane zamanında almıştım ve üç seneden fazla giden kaliteli ve fiyatı uygun gömlek markalarından biridir diyebilirim. Fiyat ve performans açısından önerebileceğim bir markadır. Özellikle Casual stilden ziyade iş yerinde yani Business ortamda tercih ettiğim bir markadır.

3) SARAR: 1944 yılında Abdurrahman Sarar tarafından kurulan Eskişehir merkezli Türk giyim-tekstil şirketidir. Takım elbise ve gömlekleri ile Türkiye'deki önemli markalar arasındadır. Kumaşa göre özel dikim yapmaktadır. Sarar markasının gömleklerini ve takım elbiselerini öneririm. Sarar'ın resmi sitesinden Sarar marka gömlekleri inceleyebilirsiniz. Bir de CCS Sarar markası vardır. Bu da Sarar'ın bir alt kategoride satış yaptığı markalardan biridir. Fakat Sarar alacaklara önerim önceliği direkt Sarar markası gömlek ve takım elbise olmasıdır.
www.sarar.com (Sarar)
www.sararshop.com (Sarar Shop)

4) Altınyıldız Classics: Erkek giyimin önemli markalarından biri olan Altınyıldız, Boyner Grup bünyesine aittir. Hem gömlek hem de diğer ürünlerini öneririm. Sitesinden alışveriş yaptığınız zaman ürün başına para puan kazanırsınız ve bir sonraki alışveriş de kullanabilirsiniz. Alt markaları; AC Sports, AC Basics, AC 360, Collection, Limited Edition, Ceremony, Four Seasons,  olup her ay %15-20 indirim seçeneği bulunmaktadır. Fiyat ve performans kategorisine giren gömlekleri uygun fiyatlı gömlek arayanlar için birebirdir. Ben resmi internet satış sitesi üzerinden alıyorum genelde gömleklerini.
www.altinyildizclassics.com (Altınyıldız Classics)
www.altinyildiz.com.tr (Altınyıldız)

Business ve Casual Erkek Gömlek Markası Tavsiyeleri

Önerdiğim Gömlek Markaları (Orta-Üst Segment)
Vakko, Lacoste, Dolce & Gabbana, Corneliani, ETRO, Brunello Cucinelli, Givenchy, Luciano Barbera, Prada, Emporio Armani (Giorgio Armani), Gucci, Burberry, Fendi, KENZO, Paul Smith, Beymen Collection, Calvin Klein, GANT (Taviye Ederim), Daniel Hechter (Fransız Marka), Ermenegildo Zegna, Brioni, Stefano Ricci.

Önermediğim Markalar (Kumaş Kalitesi veya Marka Algısı Bakımından)
Abbate (Eski popülerliği kalmadı ve üretimi durdu, elde kalanlar satılmaktadır)
KİP (Kumaş kalitesi çok kaliteli değildir, SARAR'ın alt markasıdır)
Interview Sarar (SARAR'ın alt markasıdır)
Hugo Boss (Parfüm markasıdır)
Diesel (Parfüm ve kot pantolon markasıdır)
AVVA (Marka algısına göre gereksiz pahalıdır ve erkek gömleği için kaliteli değildir)
Nautica (Marka algısına göre gereksiz pahalıdır ve erkek gömleği için kaliteli değildir)
Ralph Lauren (Polo markası ile aynıdır, sahtesi çok vardır, bu yüzden tercih etmiyorum)
MAVİ, Wrangler, Lee, LeviS, Loft (Kot markasıdır gömlek markası değildir)
Dockers (Ayakkabı markasıdır gömlek markası değildir)
Mustang (Stilleri çok iyi değildir ve Marka algısı başarılı değil)
Tudors (Kesimleri iyi değil ve kumaş kalitesi çok kaliteli değildir)
North Of Navy (Kesimleri iyi değil, Alt Segment gömlek olup kumaş kalitesi iyi değildir)
Ds Damat ve Damat Tween (Beymen Business veya Fabrika'yı tercih ederim)
Jack & Jones (Mont markasıdır)
Collezione (Kesimleri iyi değildir ve kaliteli değildir)
Penford (Kesimleri iyi değildir ve kaliteli değildir)
Daffari (Marka algısına göre gereksiz pahalıdır ve erkek gömleği için kaliteli değildir)
Tom Ford (Markanın gömlek kategorisine uygun olmadığını düşünüyorum)
Versace (Kadın markası ile özdeşleşmiştir, Erkek gömlek markasına uygun değildir)
Valentino (Markanın gömlek kategorisine uygun olmadığını düşünüyorum)
Salvatore Ferragamo (Markanın gömlek kategorisine uygun olmadığını düşünüyorum)
Alexander McQueen (Markanın gömlek kategorisine uygun olmadığını düşünüyorum)
Cacharel (Beymen Business veya Pierre Cardin'i tercih ederim)

Business ve Casual Erkek Gömlek Markası Tavsiyeleri

Beymen Club: Kuş logo nakışlı 2017 İlkbahar ve yaz gömlek modelleri ne kadar tutsa da Beymen Business'ı tercih ederim. Beymen Club gömlekleri iş dünyası ve Casual yaşantıya uygundur.

Business ve Casual Erkek Gömlek Markası Tavsiyeleri

Fred Perry: Arması başarılı ve marka olmuş İngiliz Tenisçidir. Fakat belli bir süre sonra popülerliğini yitirebilir. Şu an moda bir marka ve logo olduğu için tutulmaktadır. Beymen Club tercih edenlere bu markanın gömleklerini de incelemesini tavsiye ederim. Trendyol'da Fred Perry'nin erkek gömlek modellerini bulmanız mümkündür. Fakat fiyat bakımından bakıldığında yerel marka Beymen Club'da tercih edebilirsiniz. Fred Perry markasının ürünlerini global sitesi olan www.fredperry.com adresinden de ayrıca inceleyebilirsiniz.

ZARA Man: Gömlek markaları arasında Orta Segment'e göre fiyatı gereksiz fazladır. Gömlek markası olarak tercih etmeyi önermem.

Fiyat/Performans Gömlek Markaları;
* Cotton Bar
* Süvari
* Cazador
* Kingston Menswear (İtalyan Markasıdır)
* U.S. Polo Assn.

İnternet Mağazaları ve Markaları
* www.pierrecardin.com.tr (Pierre Cardin)
* www.boyner.com.tr (BOYNER, Birçok Markanın Distribütörü)
* www.beymen.com (BEYMEN - Boyner Grup, Birçok İtalyan Markanın Distribütörü)
* www.divarese.com.tr (Divarese, George Hogg - Boyner Grup)
* www.network.com.tr (NetWork - Boyner Grup)
* www.vakko.com (Vakko)
* www.kigili.com (Kiğılı)
* www.raffaello-network.com (Raffaello Network, İtalyan Markaları)
* www.sacoorbrothers.com (Sacoor Brothers)
* www.ollygan.fr (Olly Gan France)
* www.harveysofhalifax.co.uk (Kingston Menswear İngiltere)
* tr.gant.com (GANT)
* Morhipo - Boyner Grup
* Süvari - Fiyat/Performans Gömlekler.
* Etro Milan, Italy
* Givenchy
* Prada
* Burberry
* Daniel Hechter Paris
* Stefano Ricci

Burak AVCI - Update: 17.10.2022