3 Aralık 2016

Xiaomi Mi 5 Kullanıcı Deneyimi ve Püf Noktalar

Xiaomi Mi 5 Kullanıcı Deneyimi ve Püf Noktalar

Xiaomi Mi 5 için kullanıcı deneyimi ve telefondaki püf noktaları maddeler halinde bu başlık altında güncelliyor olacağım. İlk olarak şunu söylemeliyim ki şarj konusunda yolda bırakmıyor. Ortalama bir kullanıcı için gün rahat bir şekilde çıkıyor ve batarya problemi çekilmiyor.

Telefonun arkası plastik cam olduğu için çizilmelere karşı koruyor tek problemi eğik bir zeminde telefon kayabiliyor ama çok da problem gibi gözükmüyor aslında. Arkası metal veya başka bir malzemeden olsaydı anahtarlık veya benzeri bir temasla çizilebilirdi.

Günlük bir kullanım için; (Şarj %100'den %85'e kadar geldi. Toplamda %15'lik batarya tüketimi gerçekleşti.)
1) Sabah 08:40'tan Akşam 21:35'e kadar Mobil Veri Açıktı ve Hiç Kapatmadım.
2) Sabah 1 Saat Müzik Dinledim.
3) Ara Ara uygulama(Instagram, WhatsApp, Internet) kullandım.
4) Telefonla konuşmadım ve GPS(Konum) kapalıydı.

Xiaomi Mi 5 Püf Noktalar

1) Rehberdeki kişileri komple silmek veya tüm kayıtları içe/dışa aktar yapabilmek için. Ayarlar kısmından Sistem Uygulamaları sekmesini açın. Buradan Kişiler'i seçin.

Kişileri düzenle kısmından Toplu Sil diyerek tüm rehberi silebilirsiniz.
Kişileri içe/dışa aktar kısmından hazır VCF dosyası alabilir ve dışarı tüm rehberi aktarabilirsiniz.

2) IEMI kontrolü için *#06# yazmanız yeterlidir.

3) MI üyelik almak account.xiaomi.com sitesinden alabilirsiniz. Araçlar'dan Mi Hesabı kısmından hesabınızı görüntüleyebilirsiniz.

4) Telefon hakkında detaylı bilgi almak için *#*#4636#*#* kodunu yazabilirsiniz veya Ayarlar kısmından Telefon hakkında bölümüne gelerek Dahili hafıza kısmına 4 defa basarak da açabilirsiniz.

5) Ekran görüntüsü almak için Ses Kısma tuşu ve Güç tuşuna aynı anda basmanız gerekmektedir.

6) Telefonda USB Debugging aktif etmek için Ayarlar kısmından Telefon hakkında sekmesine gelerek MIUI sürümü yazısı üzerine birkaç defa tıklayın ve geliştirici modu aktif ediniz. Daha sonra Ayarlar kısmına tekrar gelerek Ek ayarlar seçeneğini seçin. Geliştirici seçenekleri kısmından USB Debugging (USB hata ayıklaması) aktif edebilirsiniz.

7) Telefonun ekranı Corning Gorilla Glass 4 olup ön, arka tarafı için bıçak ve tornavida testi yapılmış; Xiaomi Mi5 Knife Scratch Test videosunu izleyebilirsiniz. Oldukça dayanıklı görünüyor sadece Bend Test kısmı o kadar iyi değil o da zaten birçok telefonda aynı.

8) Telefonda Android cihazlarda olan klasik Home butonunu yanında 2 tane dokunmatik sağ ve sol butonları bulunmaktadır. Sağdaki tuş Task Killer tuşu olup açık uygulamaları kapatıyor ve RAM bellekten yer açıyor. Soldaki tuş ise Android cihazlardaki klasik geri tuşudur.

9) Telefona Format atmak için Ayarlar menüsünden Ek ayarlar sekmesine gelin. Yedekle ve sıfırla kısmından Fab. Verilerine Sıfırla diyerek Telefonu sıfırla butonuna basarak Telefonu sıfırlayabilirsiniz.

10) Recovery Menüde Wipe/Data Reset Yok mu?
Bootloader kilidi olan cihazlarda Recovery menüsü yoktur. Bu yüzden ses açma ve Power tuşlarına bastığınızda Recovery menüsü yerine bilgisayar bağlantı resmi gelmektedir.

11) Oyunda iken ekran görüntüsü almak için 3 parmağınız ile aynı anda ekranı aşağı doğru kaydırın, ekran görüntüsünü alacaktır. Ayarlar kısmından Ek Ayarlar bölümüne gelin. Ekran Görüntüsü sekmesinden Ekran görüntüsü almak için üç parmağınızla kaydırın seçeneğini aktif veya de-aktif edebilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 01.03.2021