17 Ocak 2016

Command & Conquer: Tiberium Alliances ve CNCTurkiye İttifakı

Command & Conquer: Tiberium Alliances ve CNCTurkiye İttifakı

Efsanevi strateji serisi olan Command & Conquer'un tarayıcı tabanlı HTML5 teknolojisi ile yapılmış ücretsiz gerçek zamanlı strateji oyunu olan Tiberium Alliances, 2012 yılında EA Phenomic tarafından geliştirilmiştir.

Oyuna www.tiberiumalliances.com sitesi üzerinden kayıt olabilir ve oynayabilirsiniz. Oyunda NOD ve GDI olmak üzere iki tane ırk vardır. Bunlardan birini seçerek başlıyorsunuz. Kendi base (binalarımız) var. MCV ile birden fazla bina yapabiliyoruz. Kaynak olarak Tiberium, Elektrik ve Kristal var. Bunları için Silo, Harvester, Power Plant, Accumulator binalarını kullanabilirsiniz.

Para biriktirmek ve üretmek içinse Rafinery kullanıyoruz. Oyunda ittifaklar 50 kişiliktir. Amaç; ittifakların dünya haritası üzerinde 41. çember içinde olan dünyanın merkezine ulaşıp piramit görevini başarıyla tamamlaması gerekir. Görevi başarıyla bitiren ittifak üyeleri Dünya şampiyonlar liginde oynamaya hak kazanır. Oyundaki tüm birimler için Command & Conquer 3: Tiberium Wars baz alınmıştır. Oyuncu oyun başında bir üsse sahip olur, daha sonra bu üsse bir ordu ve savunma kalkanı ekler; sonradan kurduğu her üs için de aynısı geçerlidir.

Command & Conquer: Tiberium Alliances ve CNCTurkiye İttifakı

Oyunun Türkçe dili olarak desteği 2013 yılında tarafımızca yapılmıştır. Command & Conquer Türkiye ekibi olarak EA Phenomic ile yapılan yazışmalar sonucu Türk sunucularında açılmasını sağladık. İlk Türk sunucu olan Dünya 1'de CNCTurkiye ittifakı olarak piramit görevini tamamladık.

İttifaklar dünyanın merkezine gelirken düşen uydu parçacıklarından her üye bir tane alarak piramiti açmak için 7 tane kilit merkezini açması gerek. Tek bir kilit merkezi 8 üs ile ele geçiriliyor. Hepsini ele geçirdikten sonra piramit üzerindeki kalkanın kalkması için geri sayım başlıyor. Kalkan kalktıktan sonra tüm ittifak üyeleri eş zamanlı olarak Piramide saldırıyor ve piramit yıkılınca gerekli ödül ve armaları almaya hak kazanıyorsunuz.

Command & Conquer: Tiberium Alliances

Oyun uzun soluklu olduğu için tahmini süre 6-12 ay sürebiliyor. Bu arada Dünya içerisindeki birçok ittifak piramide ulaşmak istediği için ittifaklar arası savaş ve diplomaside oyunda var. Oyunda paralı olarak alabileceğiz ürünler var. Bunun için para ile Funds aldıktan sonra oyun içinde alımlar yapabiliyorsunuz.

Command & Conquer: Tiberium Alliances

İttifak Savaşları
Tiberium Alliances'ın en fazla sevilen tarafı ittifak savaşlarıdır. 50 kişiden oluşan ittifak üyeleri bir birlik oluşturur ve Önemli kaynak(Hub)dediğimiz yerleri ellerinde tutarak ittifak için ek kaynak kazanırlar. Bu kaynakları ele geçirmek için ittifaklar birbiri arasında savaşır. Eğer sunucunun en iyi ittifakları ve müttefikleri ile bir savaş başlarsa bu genelde Dünya savaşı olarak adlandırılır.

Command & Conquer: Tiberium Alliances

Türk Sunucular
Türkiye sunucuları şuan 7 tanedir. Dünya 1,2,3,4,5,6 ve son sunucu Dünya 7 olup bundan sonra açılacağı pek gözükmüyor. Tüm Türk sunucularında piramit görevleri yapılmış olup oyuna yeni başlayacak olan arkadaşlara Tiberian, Örnek: Tiberian 9, 10, PTE(Public Test Environment), Wrath, Firestorm sunucularında oynamayı önerebilirim.

İlk sunucular ise Dünya 1 veya Closed Beta 1(İlk Sunucu) üye alımı artık kapalı ve ilerleyen zamanlarda çevrim içi olmayan oyuncularda sunucudan atılarak komple kapatılması planlanıyor. Sunucuların oyuncu kapasitesi ise ortalama 25 bin.

Command & Conquer: Tiberium Alliances

World Championships
Piramit görevini başarılı ile tamamlamış oyuncular World Championships sunucularına girmeye hak kazanır. Her yıl bir adet açılmaktadır. Piramit görevinden sonra aşağıdaki NOD ve GDI dünya başarı amblemlerini alırsınız. Bu amblemler her sunucuda sizin yanınızda bulunur ve görünür.

Command & Conquer: Tiberium Alliances

Şuan son açılmış ve aktif olarak sunucu World Championships 2015 sunucusudur. Şuan bu sunucularda başarı kazanmış bir Türk ittifakı yoktur.

Burak AVCI