19 Kasım 2015

WHM'den WHM'e Site Taşıma(Migration) İşlemi

Linux Migrate, Hosting Taşıma

Bu işlem bir sunucudan başka bir sunucuya sitelerinizi taşımak için yapılmaktadır. Shell'den SSH bağlantısı ile yapmak da mümkündür. Daha basit ve risksiz yöntem olan WHM to WHM işlemi ile de bu Migration işlemini yapabilirsiniz.

İlk olarak WHM panele giriş yapıyoruz. Transfers başlığı altından Copy multiple accounts/packages from another server menüsüne gidiyoruz. Aynı işlemi Transfer Tool sekmesinden de yapabilirsiniz. Gelen ekranda aşağıdaki bilgileri giriyoruz;

Remote Server Address: Taşıma yapacağımız karşı sunucunun IP adresi
Remote SSH Port: 22 (Varsayılan SSH Portudur)
Login: Root (default) (Root olarak seçilir genelde)

Authentication Method'da Password (default) olarak seçili olup Root Password kısmına da sunucun şifresini yazmanız yeterli.

Daha sonra Fetch Account List dediğimizde karşımıza liste halinde taşınmasını istediğiniz hesaplar çıkacaktır. Hangilerini taşımak istiyorsanız seçiyorsunuz ve Copy Butonuna tıklıyorsunuz.

Kopyalama işlemi bitene kadar pencereyi kapatmayınız. Sol taraftaki kısımdan kopyalanan hesapları takip edebilirsiniz. Kopyalama işlemi bittikten sonra pencereyi kapatabilirsiniz.

Ek olarak; Kopyalama işlemi esnasında sunucu ile bağlantı kesilirse veya tekrar bir Authentication yani hesap doğrulaması isterse panik yapmayın ve bilgilerinizi girip devam etmesini sağlayın.

Taşıma işlemi sonrası Domain Name Server ayarlarınızı yapılandırdıktan sonra siteniz çalışacaktır.