26 Temmuz 2015

Alexa Nedir? Alexa Toolbar Yükleyerek Sitenizin Kaçıncı Sırada Olduğunu Öğrenin

Alexa Toolbar

Alexa ABD merkezli ve Amazon tarafından yönetilen bir internet şirketidir. Diğer web sitelerinin web trafikleriyle ve sıralaması ilgili bilgi verir. Alexa istatistikleri "Alexa Toolbar" adlı yazılımın kullanıcılarından alınan verilerden derlenir.

Alexa.com adresine girip öğrenmek istediğiniz sitenin adresini yazınca Global ve Türkiye sıralama değerli karşınıza çıkar. Örneğin benim sitem; http://www.alexa.com/siteinfo/www.burakavci.com.tr detaylı bilgi almak için Alexa'ya üye olmanız gerekmektedir. Üye olarak giriş yaptığınız zaman Site Comparisons kısmından rakip sitenizi ve kendi sitenizi karşılaştırabilirsiniz. Aynı zamanda sitenizi hangi anahtar kelimeler ile aramışlar bunları da detaylarda görebilirsiniz.

Alexa Traffic Rank

Alexa Toolbar için Google Chrome Alexa Traffic Rank eklentisini indirin. Tarayıcınızın sağ üst köşesinde eklenti aktif olacaktır. Gezdiğiniz sitede ikona tıklayarak o sitenin sıralama değerlerini öğrenebilirsiniz.

Sitenizi Alexa'da profesyonel derecede yükseltmek ve özelliklerinden yaralanmak için Alexa Plans and Pricing'dan aylık Basic/Insight/Advanced planları ile ödeme yaparak yararlanabilirsiniz.

Alexa sitesine üye olduktan sonra www.alexa.com/pro/dashboard Add My Site kısmından sitenizi ekleyebilirsiniz. Siteniz hakkında kısa açıklama, ülke, adres, site sahibi, site ismi gibi bilgileri buradan düzenleyebilirsiniz.

Claim Site kısmında Alexa Meta kodunu ekleyerek sitenizi Alexa'ya ekleyebilirsiniz. Siteyi ekledikten sonra www.alexa.com/pro/listing/edit?site=sizinsiteniz.com kısmından gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Alexa Toolbar'ın size sağlayacağı yararlar temel olarak şunlardır:

* Toolbar'daki arama kutusu ile Google'da her an arama yapabilirsiniz.

* Sitelerin Google PageRank değerlerini ve Alexa sıralamasını takip edebilirsiniz.

* Ziyaret ettiğiniz site ile ilgili; sahibi, e-posta adresi, telefonu, iletişim bilgileri vb. detayları görebilirsiniz.

* Ziyaret ettiğiniz siteye gelenlerin daha sonra hangi siteleri ziyaret ettiklerini görebilir, özellikle arama yaparken ilgili siteyi bulma olanağınızı artırırsınız.

* Sitelerde açılan pop-up sayfalarını yasaklayabilir ya da onaylayarak kontrollü açılmasını sağlarsınız.

Burak AVCI - 11.05.2022