8 Aralık 2014

MyBB Forum 1.8.x Sürümleri için Her Foruma Ayrı/Farklı ikon Eklemek - [Modifikasyon]

MyBB Forum 1.8.x Farklı ikon Eklemek

Bu özellik ile forumdaki durum ikonları yerine o foruma ait sabit ikon ekleyebilirsiniz. Bu modifikasyonu eklemek/uygulamak istiyorsanız aşağıdaki adımları eksiksiz uygulayınız. Bu özellik için herhangi bir eklenti veya Plugin kurmayacağız sadece kod değiştireceğiz.

1) Yönetici (admin) Kontrol Paneli  → Temalar & Şablonlar → Kullandığınız temanın şablonlarından → Forum Bit Şablonlar → forumbit_depth2_forum şablonuna girerek aşağıdaki kodu bulunuz.
<div class="forum_status forum_{$lightbulb['folder']} ajax_mark_read" title="{$lightbulb['altonoff']}" id="mark_read_{$forum['fid']}">
2) 1. adımda bulduğunuz kodu aşağıdaki yeni kod ile değiştirip kaydedin.
<img src="{$theme['imgdir']}/ikon/{$forum['fid']}.png" width="75" height="75" alt="{$forum['name']}" border="0" />
Kodu sitenize göre özelleştirmek isterseniz aşağıdaki bilgilerden yararlanabilirsiniz ama normalde oynama yapmanıza gerek yok. Kodu değiştirdikten sonra kaydedin. İşlem tamamdır.

ikon → FTP ./images klasörünün içindeki forum ikonlarının klasör ismidir.

.png → İkon formatını belirler, örneğin siz .gif formatında ikon eklemek istiyorsanız kodun içerisinden .png formatını .gif olarak değiştirmelisiniz.

width="40" height="40" → İkonun genişlik ve yüksekliğini belirler, değerlerle oynayarak istediğiniz boyuta getirebilirsiniz.

3) FTP ./images klasörünün içine ikon adında yeni bir klasör ekleyin ve forum ID numarasına göre ikon ismi belirleyip içerisine yükleyebilirsiniz.