12 Aralık 2013

Yeni Facebook Video Virüsü Nasıl Temizlenir

Yeni Facebook Video Virüsü Nasıl Temizlenir

Son zamanlarda birçok kişiye Facebook bildirim olarak bu virüs gelmiştir. Adınızın birçok yorumda otomatik olarak geçtiği ve virüsü yiyen kişilerin profil resimleri paylaşılarak Yetenek Sizsiniz Videoyu izleyin şeklinde duvarlarındaki paylaşımı görmüşsünüzdür. Genelde Google Chrome tarayıcısını kitleyip, hesabınıza uygulama olarak bulaşan bu virüsten nasıl kurtulursunuz adım adım anlatacağım.

1) İlk olarak Program Ekle/Kaldır'dan Google Chrome programını kaldırın. Sonra Başlat kısmından Çalıştır diyerek regedit komutunu yazın. HKEY_LOCAL_MACHINE > Software > Policies > Google > Chrome kısmına gelin. "asdadsfclbonhleeank" adında bir Dword değeri olacak bunu silin.

2) Google Chrome dışında bilgisayarınızda bulunan Explorer veya Yandex Browser ile Facebook hesabınıza giriş yapın. Ayarlar > Gizlilik Ayarlarından Uygulamalar kısmına gelin. Kullandığın Uygulamalar kısmından Samsung Mobile uygulaması başta olmak üzere kullanmadığınız tüm uygulamaları kaldırın. Kaldırma işlemi yaparken Facebook'taki tüm işlemleri kaldır seçeneğini işaretleyin.

3) Bilgisayarınıza CCleaner kurun ve sisteminizi temizleyin. Bu programı ara ara kullanmayı alışkanlık hale getirin. Son olarak tekrar Google Chrome'u baştan kurun.

4) Ek önlem olarak Facebook hesabınızı bu işlemler sonunda My Avast Sosyal Medya Güvenliği özelliği ile hesabınızı taratın. Mutlaka Güncel Anti-virüs programı kullanın. Avast Free öneririm.