2 Nisan 2022

Honda Civic Sedan (FC5) Gümüş Pedal Seti Uygulaması

Honda Civic Sedan (FC5) Gümüş Pedal Seti Uygulaması

Honda Civic Sedan FC5 model aracınızı daha şık göstermek ve aksesuar olarak da oldukça zarif duran bir ürün olan gümüş pedal seti uygulamasından bahsedeceğim. Genelde pedal setleri vidalı bir şeklide pedal üzerine sonradan monte edilerek takılan aksesuarlar olup size bahsedeceğim ürün geçmeli bir model olup herhangi bir vidalama, delme veya sökme takma işlemi ile uğraşmazsınız. Ürünü aldıktan sonra kolayca siz de pedal setinizi değiştirip kullanıma başlayabilirsiniz. Honda Civic Sedan (FC5) model araçların 2016 ve 2021 yılları arası olan 10. jenerasyon Honda Civic için geçerli olan pedal setlerinden bahsedeceğim. Ben gümüş renk olanını aldım. Aynı ürünün kırmızı ve mavi renk modelleri de mevcuttur. Geçmeli Gümüş Pedal Seti tamamen alüminyum malzemeden üretilmiştir ve üzerinde Civic yazısı mevcuttur. Ürün hem gaz hem de fren pedalı olarak iki parça şeklinde gönderilir. Otomatik vitesli araçlar için uygun olup Manuel araçlar için başka çeşit pedal setlerini araştırabilirsiniz. Ürün geçmeli bir model olup pedallar üzerinde delme işlemi asla yapmayınız. Ürünü Türkiye'den 250 TL'ye satın aldım. Aynı ürünü AliExpress üzerinden de temin edebilirsiniz fakat vergi ve kargo fiyatları eklenince biraz pahalıya gelmektedir.

Gümüş Pedal Seti üzerinde tırtıklar olup araç içinde oldukça kaliteli durmaktadır. Uygulama işleminde ise önce fren pedalına takma işlemini uygulayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ilk husus fren pedalında takılı olan fabrikasyon pedal lastiğini çıkarmanız gerekmektedir. Resimdeki gibi üzerine takmaya çalışmayın geçmez. Önce fren pedalında kolayca sökülüp takılabilen lastik pedal kılıfını çıkarın sonra metal fren pedalı üzerine yeni aldığınız ürünü dikkatlice yerleştirin. Dört köşesinin de kenarları tüm fren pedalını kapsayacak şekilde takıp köşeleri kontrol ediniz. Takılmamış veya sabit kalmayan yerleri de iyice takarak pedal kılıfını sabitleyiniz. Sonradan gaz pedalını takabilirsiniz. Gaz pedalında fabrikasyon bir lastik olmayıp direkt üzerine geçirerek takınız. Gaz pedalının da köşelerine bakarak iyice taktığınıza emin olunuz. Sonradan araç ile boş bir alanda sürüş yaparak pedalları test ediniz. Pedalları test etmeden trafiğe çıkmayınız. Pedalların iyice yerleştiğine eminseniz ve oynattığınızda sabit bir şekilde kalıyorsa doğru takmışsınız demektir.

Honda Civic Sedan (FC5) Gümüş Pedal Seti Uygulaması

Honda Civic Sedan (FC5) Gümüş Pedal Seti Uygulaması

Honda Civic Sedan (FC5) Gümüş Pedal Seti Uygulaması

Honda Civic Sedan (FC5) Gümüş Pedal Seti Uygulaması

Fren pedalından çıkan fabrikasyon pedal lastiğini asla çöpe atmayın ve saklayınız. Aracı satacağınız zaman veya pedallarda bir sorun olursa tekrardan kullanmak için lazım olabilir. Son olarak araca bir adet 130x60 CM ebatlarında Ön Cam Güneşliği aldım. Metaliz reflektörlü ön cam güneşliği yazın oldukça kullanışlı olup bagajınızda bir adet bulundurmanızı öneririm. Asla arka koltuğun kafa koyma kısımlarına sıkıştırıp oraya koymayınız çünkü güneşlik bir süre sonra yıpranabiliyor. Her zaman bagajda muhafaza ediniz. Güneşliklerin fiyatı ise ortalama 25-30 TL arası değişmektedir. Güneşliklerin genelde silikon tutacakları kaybolur ve düşürülür. Ön cama takıp çıkarırken bu duruma dikkat ediniz ve her bagaja koyduğunuzda silikon tutacaklarını kontrol etmenizi öneririm.

Ön Cam Güneşliği

Sis Farı Üst Kaşı Nikelaj Çıtası Kaplaması

Son olarak bir aksesuardan daha bahsedip konuyu sonlandıracağım. Şu an aracımda uygulamadım fakat ileride uygular mıyım bilmiyorum sizle paylaşmak istedim. Honda Civic Sedan FC5 model 2016 ve 2021 kasalar olan 10. jenerasyon araçlar için Sis Farı Üst Kaşı Nikelaj Çıtası Kaplaması ürününü sizle patlaşacağım. Bu arada bu ürünlerin hepsi hem Elegance hem de Executive donanım paketleri ile uyumludur. Ürünün Türkiye fiyatı ortalama 200-250 TL olup aracına farklı bir hava katmak isteyenler düşünebilir. AliExpress'de ürünü "Chrome Front Rear Fog Lamp Eyebrow Bumper Lid Eyelid" olarak aratabilirsiniz. Paylaşılan ürünlerde sadece kaş çıtası yok aynı zamanda sis lambasının etrafını saran nikelaj çıtada set olarak verilmektedir. Bu aksesuarı da meraklılar için paylaşmak istedim. Honda ve Otomobil etiketi altındaki yazılarımı takip ederek daha fazla bilgilere erişebilirsiniz.

Honda Car Key Case Cover

Honda Car Key Case Cover

Honda Car Key Case Cover

Honda anahtarlık araştıranlara ise Eco Elegance 10. jenerasyon modeller için deri kâplı olan ve AliExpress'deki KIQI Store mağazasında satılan Honda Car Key Case Cover anahtarlığını önerebilirim. Kargo ve vergiler dahil yeşil renk olan modelini 110 TL'ye satın aldım.

Burak AVCI - Update: 06.04.2022

1 yorum:

  1. Burak bey detaylı ve güzel paylaşımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.