5 Nisan 2022

Altınyıldız Classics Dış Giyim Kışlık Overcoat Mont İncelemesi ve Yurt Dışı Kar Eldiveni Önerileri

Overcoat Mont Kar Eldiveni

Dış Giyim kategorisi ve kışlık giyim için uzun süredir yazı yazmıyordum. Yakın zamanda aldığım ve hafif Business modele kaçan Altınyıldız Classics mont ürününden sizlere bahsedeceğim. Bir de bildiğiniz gibi bu kış çok çetin geçti ve Nisan ayında bile belki kar bekleniyor söylentisi var. Kışa hazırlık olması için AliExpress üzerinden satın aldığım kış eldivenlerini sizlerle paylaşacağım. Kış eldiveni alırken nelere dikkat etmeliyiz? Hangi ölçüler bizim için doğrudur ve nasıl aratma yapmalıyız şeklinde detaylı bilgiler size vereceğim. Türkiye'de de satılan kaliteli malzemeden yapılmış kar eldivenleri var fakat bu kategorideki ürünler için ben AliExpress'i tercih ediyorum çünkü orada daha yeni sezon ve kaliteli malzemeden yapılmış uygun fiyatlı eldiven modelleri mevcuttur. Öncelikle Altınyıldız Classics marka satın aldığım monttan bahsetmek isterim. Overcoat model olarak bilinen palto model bir mont olup uzunluğu dize kadar değildir ve bel kısmına kadar boyu vardır. Modeli itibariyle Overcoat ismi verilmiştir. Sonbahar ve İlkbahar aylarında giyebileceğiniz bir mont olup aşırı karlı ve soğuk havalarda giymenizi asla önermem. Ayrıca Altınyıldız Classics'in kendi sitesinden kupon kullanarak aldığım için sezonda fiyatı biraz uyguna gelmiştir. Fakat sezon dışını beklerseniz ve bedeninize göre ürün kaldıysa daha uyun fiyatlara satın alabilirsiniz.

Türk marka giyimlerde beden bilgisi çok önemli olup genelde M (Medium) giyiyorsanız sayısal olarak beden karşılığı 48 veya 50 olup eğer biraz geniş omuzlu iseniz ve kilonuz yoksa 50 beden size tam olacaktır. Ben de önce denemek için 48 beden sipariş verdim ve omuzlardan çok dar geldiği için ücretsiz Yurt içi Kargo ile ürünü iade ettim ve birkaç gün içerisinde param hesabıma geri yattığında 50 bedenini sipariş ettim. Montun yapısından bahsedecek olursak; içerisinde iki adet, yanlarda iki adet ve göğüs kısmında bir adet cep bulunmaktadır. Yan kısımlardaki cepler düğme ile kapatılırken diğer iç ve göğüsteki cepler fermuarlıdır. Bu kadar fazla cep seçeneğinin olması telefon, cüzdan, araba anahtarı gibi birçok eşyanızı yanınızda taşımanıza fırsat vermektedir. Sol üst kol kısmında Altınyıldız Classics'in gümüz yıldız amblemi vardır. Oldukça şık bir amblem olup montu havalı göstermektedir. Altınyıldız Classics marka montlarda genelde bu amblemin olmasına dikkat ederim ve tercih sebebimdir.

Altınyıldız Classics Dış Giyim Kışlık Overcoat Mont

Altınyıldız Classics Dış Giyim Kışlık Overcoat Mont

Montun modeli baklava dilimi desene sahip olup eski klasik baklava dilimi montlar gibi kötü ve biçimsiz tasarlanmamıştır. Montun arka kısmında bulunan iç yırtmaçlar sayesinde oturup kalkarken ve hareket ederken tüm vücudu sarar ve bu kesimler sayesinde mont oldukça kaliteli bir tasarıma sahip gibi durur. Açıkçası Türk markası mont bir süre almayı düşünmüyordum fakat bu montun kesimi oldukça iyi olduğu için ve fiyatta biraz cazip geldiği için satın aldım. Birkaç defa giydim ve oldukça beğendiğim. Rüzgâr geçirmediği için soğuktan sizi koruyan bir monttur fakat dediğim gibi aşırı soğuk ve karlı günlerde giymenizi önermem. Daha çok yağmurlu, kapalı havalar ve hafif soğuk mevsimlerde giymeniz daha doğru olacaktır. Mont %100 Polyester olup siyah, haki ve lacivert renge sahip modelleri mevcuttur. Standart Fit kalıp olup Slim Fit değildir ve beden tablosuna bakarak almanızı tavsiye ederim.

Altınyıldız Classics Dış Giyim Kışlık Overcoat Mont

Altınyıldız Classics Dış Giyim Kışlık Overcoat Mont

Mont: Altınyıldız Classics Standart Fit Soğuk Geçirmez Kışlık Overcoat Mont
Beden: 50 Beden
Renk: Siyah
Fiyat: Altınyıldız Classics Resmi Sitesinden 22 Şubat 2022 Tarihinde 525 TL'ye Satın Alınmıştır.
Altınyıldız Classics Ürün Kodu: 4A1022100001SYH

Sıra geldi kar eldiveni modellerini incelemeye. Öncelikle kar eldiveni modellerini AliExpress üzerinden satın aldığım için hangi kelimeler ile aratma yaptığımı sizlere söyleyeceğim. Kar eldiveni almak için sitede "Winter Cycling Gloves, Snow Gloves Men, Windproof Winter Warm Gloves, Winter Gloves" kelimelerini aratabilirsiniz. Bu kelimeler ile kar için dayanıklı ve soğuk temas ettirmeyen çok kaliteli eldivenler bulabilirsiniz.

Kar Eldiveni

Kar Eldiveni

Kar Eldiveni

İlk aldığım eldiven tam bir kar eldiveni olup OUlike marka rüzgâr geçirmez ve Polyester malzemeden yapılmış bir eldivendir. Başparmak uçlarında suni deri detayı olup dokunmatik telefonunuzu eldiveninizi çıkarmadan da kullanabilirsiniz. Eldivenin iç kısmı tırtıklı olup merdivenlerden inerken veya karda yürürken bir yere tutununca kaymazsınız ve sağlamlık hissî verir. Bilek kısmında bulunan fermuarlı yapısı ile bileğinizi tam kavrar ve elinizden çıkma hissiyatı yaşamazsınız. M (Medium) beden elbise giyiyorsanız S veya M beden eldiven alabilirsiniz. Avuç içinizi mezura ile ölçerek ta eldiven boyutunuzu ölçebilir ve siteden bu şekilde de satın alabilirsiniz. Sıcak yapısı sayesinde elinizi tamamen kar soğuğundan arındırılmış şekilde korur.

Eldiven: OUlike WorthWhile Winter Cycling Gloves (Outdoor)
Açıklama: Kar Eldiveni
Malzeme: Polyester ve Synthetic Leather (Suni Deri)
Size (Beden): S Beden
Fiyat: 134 TL (AliExpress)

İkinci eldivenim ise biraz daha Casual ve Business model olup gerçek deriden yapılmış bir eldivendir. Bu tarz eldivenleri Luxury Gloves, Luxury Gloves Men, Genuine Leather Gloves gibi kelimeler ile aratabilirsiniz. Gours Gloves markası adında olan ve kaliteli gerçek deriden üretilmiş bu eldiven hem günlük hem de kışın kar zamanı kullanabilirsiniz. İç yapısı kürk şeklinde olduğu için elinizi sıcak tutar ve doğru beden alırsanız ellerinizi tam kavramaktadır. Gours marka eldivenin turuncu, siyah ve kahverengi modelleri olup kahverengi olanını tercih etmenizi öneririm. Ürün gerekten birinci kalite olup fiyatı da diğer eldivenlere göre pahalıdır.

Genuine Leather Gloves

Genuine Leather Gloves

Genuine Leather Gloves

Genuine Leather Gloves

Genuine Leather Gloves

Eldiven: Gours Gloves (Genuine Leather Gloves) Model Number: GSM012
Açıklama: Günlük Eldiven
Malzeme: Genuine Leather (Gerçek Deri)
Size (Beden): S Beden
Renk: Orange (Koyu Turuncu)
Fiyat: 100 TL (2018 & AliExpress)

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.