3 Şubat 2022

Sol Cerveza Açık Renkli Meksika Birası Değerlendirmesi - Desde 1899

Sol Cerveza Açık Renkli Meksika Birası

Sol Cerveza birası açık sarı renkli ve Meksika menşeli hafif içimli bir biradır. Türkiye'de de satılan bira tam bir yaz birasıdır. Muadili olan Miller ve Corona benzeri bir bira olup limon dilimi ile de tüketebilirsiniz. Alkol oranı düşük olduğundan günlük bira kategorisinde değerlendirilebilecek bir içecektir. 1899 yılında üretilmeye başlanan bira Meksika yapımı olup alkol oranı hacmen %4.5'dir. Bira üzerinde Desde 1899 ve Original Mexico ibareleri vardır. Şişe tasarımı çok özenerek yapılmamış olup 33 CL hacimlik standart şeffaf şişede satılan bir biradır. Kapağı da açacak ile açılmaktadır, çevirerek açamazsınız. Sol Cerveza birasının Türkiye'de çok tutmamasının sebebi fiyatı yüksek ve hacmi düşük olmasındandır. Daha uygun fiyata kaliteli Türk üretim biraları tercih edeceğinize eminim. Biranın tek tipi olup başka serisi veya aromada satılan bir versiyonu yoktur. Diğer Meksika birası olan Corona Cerveza ile karşılaştıracak olursak tat bakımından daha az acımsıdır.

SOL Cerveza birayı tadım etme şansım oldu. Köpük oranı günlük bir bira için fena değildir. Aşırı hafif bir bira olup bira içip içmediğinizi anlamıyorsunuz bile. Tadı ve içim hissiyatı Miller birasına biraz daha yakındır diyebilirim. Karakteristik bir özelliği yoktur tek ana özelliği aşırı hafif olmasıdır ve su gibi tüketilebilen bir bira olmasıdır. Sanki meşrubat içiyormuş hissiyatı alırsınız. Biranın içerisinde su, arpa maltı, maltoz şurubu, şerbetçi otu ve bira mayası bulunmaktadır. Meksika birası olmasına rağmen üretim yeri Hollanda'dır. Cuauhtémoc Moctezuma Brewery fabrikası altında üretilir. Fabrika'nın merkezi Meksika'dır fakat asıl sahibi Hollanda'lı büyük bira üreticisi Heineken N.V. şirketidir. Bu yüzden şişenin arkasındaki üretim yeri kısmında Hollanda yazmaktadır. Türkiye'de şu an Sol Cerveza - Desde 1899 33 CL'lik şişe serisi sadece satılmaktadır. Ayrıca kutu versiyonu biranın yok diye biliyorum. Sol yani Güneş anlamına gelen biranın şişe tasarımında da güneş simgesi bulunmaktadır.

Sol Cerveza Açık Renkli Meksika Birası

Sonuç olarak Sol Cerveza birası Türkiye'de belki alkolü düşük ve hafif bira içmek isteyenlerce tercih edilebilecek bir bira olup fiyatı ve hacmi bakımından zaman içerisinde çok da tutulmayacak bir bira gibi gözüküyor. Karakteristik bir özelliği olsaydı belki fiyatına değerdi fakat dediğim gibi meşrubat içiyormuş hissiyatı oluştuğu için sanki alkolsüz bira içmekle aynı hazzı yaşıyorsunuz. Bu yüzden ben tekrardan bu birayı almayı düşünmüyorum. Hatta Türk üretimi biralarımız ile fiyat ve performans kıyaslaması yapacak olursak paranızın direkt çöpe gitmemesi için hiç almanızı tavsiye etmiyorum.

Sol Cerveza Açık Renkli Meksika Birası

Ürün: Sol Cerveza - Desde 1899 Açık Renkli Sarı Meksika Birası
Şişe: 33 CL'lik Şeffaf Şişe
Alkol: Alkol Oranı Hacmen %4,5
Fiyat: 28 TL (Şubat 2022 & Migros ve Macrocenter)
Üretim: Cuauhtémoc Moctezuma Brewery Meksika-Hollanda
Distribütör: Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A.Ş.
Barkod: 8712000053581

Sol Cerveza Açık Renkli Meksika Birası

1) Kaybeden Biralar (Günlük)
* Schneider Weisse Helle Weisse Weissbier Tap 1 (Açık Renkli Buğday Birası)
* Efes Fıçı Yüksek Alkollü Bira (Açık Renkli Bira)
* Türk Tuborg Amber (Koyu Renkli Bira ve Bakır Kutu & Şişe)
* Amstel Beer 1870 Şişe 33 CL
* Efes Winter Blue (Kışa Özel Harman 50. Yıla Özel, Siyah Tombul Şişe)
* Efes Summer Blue (Yaza Özel Harman Beyaz Tombul Şişe)
* Efes Pilsen %100 Malt Klasik Mavi Kutu
* Efes Pilsen %100 Malt Sarı Kutu
* Efes Varım (Kutu)
* Efes Varım Limon (Kutu)
* Bomonti Filtresiz (Şişe)
* Bomonti %100 Malt (Şişe)
* Stary Melnik Iz Bochonka (Açık Renkli Rus Birası & Şişe)
* Corona Cerveza (Açık Renkli Meksika Birası & Şişe)
* Bomonti Filtresiz Red Ale Şişe 33 CL
* Sol Cerveza - Desde 1899 (Açık Renkli Meksika Birası)
* Mythos & Hellenic Beer (Açık Renkli Yunan Birası)

2) Kaybeden Premium (Seçkin) Biralar
* Türk Tuborg Frederik Wheat IPA (Türkiye)
* Türk Tuborg Frederik Brown Ale (Türkiye)
* Türk Tuborg Frederik Yakima IPA (Türkiye)
* Erdinger Dunkel (Almanya)
* Erdinger Weissbier (Almanya)
* Kirin Ichiban (Japonya)

Burak AVCI - Update: 10.06.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.