29 Ocak 2022

Erkek Dış Giyim Guess Marka Mont Tavsiyeleri Bölüm 4 ve Hugo Boss Deniz Şortu Önerisi

Guess Marka Mont

Erkek dış giyim kategorisi için ürün önerisi yazılarımın dördüncü serisinden devam ediyorum. Bu hafta içerisinde satın aldığım bir Guess marka montu ve yine almayı düşündüğüm aynı marka başka bir modeli sizlerle paylaşacağım. Aynı zamanda eskiden satın aldığım ve eskiden daha kaliteli üretim yapan Altınyıldız Classics markasının kaban ve Trenchcoat modelini de yazıma ekleyeceğim. Yabancı markalar dışında Türk markalar artık hammaddeden tasarruf edebilmek için ürün kalitesinden kısma yapıyor ve eski ürünlere nazaran yenileri daha kalitesiz ve uzun ömürlü olmuyor. Bu yüzden bütçeniz el veriyorsa yabancı markaların dış giyim ürünlerini almanızı tavsiye ederim. Bir de yine geçen hafta aldığım ve Alman markası olan Türkiye'de de lüks marka statüsü altında satılan Hugo Boss'un deniz şortunu aldım. Yazımın sonlarına doğru bu deniz şortunu ve fiyatını da sizlerle paylaşacağım. Kış aylarının sert geçmesi dolayısıyla alacağınız mont mutlaka kaliteli ve dışarı ile fazla temas sağlamayan, sizi tam koruyan bir mont olmalıdır. Ekstra kapüşonlu olursa karlı ve yağmurlu havalarda daha da işinize yarayacaktır. Yazıma ilk olarak satın aldığım Guess marka mont ile başlayacağım.

1) Guess M0BL42.WD9A0.JBLK Model Erkek Mont
Guess markasının kapüşonlu ve kış aylarında sizi sıcak tutacak Regular Fit mont modelidir. Montun kesimleri oldukça kaliteli olup Slim Fit bir model değildir. Türk markalarında örneğin ben L (Large) beden giyerken yabancı markaların bana M (Medium) bedeni tam olmaktadır. Bu ürünü de aynı şekilde M (Medium) aldım ve tam beden oldu diyebilirim. Mont kapüşonlu olup şapka kısmını ayarlamanız için gerekli lastik aparatı vardır. Montun iç tarafında bir adet dış yan taraflarında fermuarlı iki adet cebi bulunmaktadır. Montun iç tasarımı kırmızı olup sol kol kısmında belirgin biçimde oval Guess amblemi mevcuttur. Oldukça şık ve Fit tasarıma sahip bir mont olup tam bedeninize göre giydiğiniz zaman üzerinizde bol durmamaktadır tam tersi Fit ve tam olmuş gibi durup vücut bütünü ile uyum sağlamaktadır.

Ürün: Guess M0BL42 WD9A0 JBLK Model Erkek Mont
Renk ve Model: Siyah ve Kapüşonludur.
Beden: M (Medium) Regular Fit Normal Bedendir.
Tedarik ve Fiyat: 15.01.2022 Tarihinde Trendyol'dan 1411 TL'ye Alınmıştır.
Barkod: 7621097515630

Guess M0BL42 WD9A0 JBLK Model Erkek Mont

Guess M0BL42 WD9A0 JBLK Model Erkek Mont

Guess M0BL42 WD9A0 JBLK Model Erkek Mont

Guess M0BL42 WD9A0 JBLK Model Erkek Mont

Guess M0BL42 WD9A0 JBLK Model Erkek Mont

Guess M0BL42 WD9A0 JBLK Model Erkek Mont

Guess M0BL42 WD9A0 JBLK Model Erkek Mont

Guess M0BL42 WD9A0 JBLK Model Erkek Mont

Guess M0BL42 WD9A0 JBLK Model Erkek Mont

Guess M0BL42 WD9A0 JBLK Model Erkek Mont

Açıklama: Yurt dışı sitelerinde ürünün modelini Guess M0BL42 WD9A0 olarak da aratabilirsiniz. Mont tek renk modeli olan siyah renk olarak satılmaktadır. Kış sezonu sonrası belki fiyatı biraz düşebilir fakat bütçeniz uygunsa kesinlikle önerdiğim bir Guess marka mont modelidir. Yurt dışı fiyatları ise 180-200 Euro arası değişmektedir.

2) Guess Süper Fit M84L05W6NW1 JBLK Model Erkek Ceket Mont
Guess markasının bu sefer şapkasız yani kapüşonsuz model bir montunu sizlerle paylaşacağım. Süper Fit olarak adı geçen bu model Guess M84L05W6NW1 model bir mont olup aynı zamanda ceket kategorisinde de satılan bir üründür. Yurt dışı sitelerde Jacket başlığı altında sergilenirken Trendyol gibi sitelerde Mont veya Ceket giyim kategorisi altında aratırsanız bu ürünü bulabilirsiniz. Sol kol kısmında ters üçgen şeklinde demir Guess logosu bulunmaktadır. İki adet yan ve iç cebi bulunan mont daha çok Sonbahar ve İlkbahar mevsimine yöneliktir. Uygun bedeninize göre bu montu da satın alabilirsiniz. Mont normal Regular kalıp olmayıp dar kalıp bir modeldir, beden seçiminizi bu kritere göre yapınız.

Guess Süper Fit M84L05W6NW1 JBLK Model Erkek Ceket Mont

Ürün: Guess Süper Fit M84L05W6NW1 JBLK Model Erkek Ceket Mont
Renk ve Model: Siyah ve Kapüşonsuzdur.
Beden: Süper Fit Dar Kalıp Bedendir.

3) Altınyıldız Classics Kaban ve Trenchcoat
Altınyıldız Classics bir Türk markası olup 2018 yılında aldığım ve halen ilk günkü gibi giydiğim kaşe model kaban ve Trenchcoat dış giyim ürünlerini sizlerle paylaşacağım. Normalde bu ürünler şimdi daha pahalı olup eski kalitede artık pek üretilmiyor. Eğer halen elinizde bu tarz ürünler varsa, yıpranmamış ve tam beden geliyorsa giymenizi öneririm. Tam beden gelmese bile bir terzi tadilatı ile elden geçirilmesini tavsiye ederim.

Altınyıldız Classics Standart Fit Kaşe Kaban

Ürün: Altınyıldız Classics Standart Fit Kaşe Kaban
Beden: Siyah Renk ve 48 Bedendir.
Fiyat ve Tedarik: Ekim 2016 Tarihinden Altınyıldız Classics'den 323 TL'ye Alınmıştır.

Altınyıldız Classics Limited Edition Standart Fit Siyah Trenchcoat

Altınyıldız Classics Limited Edition Standart Fit Siyah Trenchcoat

Altınyıldız Classics Limited Edition Standart Fit Siyah Trenchcoat

Ürün: Altınyıldız Classics Limited Edition Standart Fit Siyah Trenchcoat
Beden: Siyah Renk ve 48 Bedendir.
Fiyat ve Tedarik: Aralık 2017 Tarihinden Altınyıldız Classics'den 300 TL'ye Alınmıştır.

Eski üretimlerde Regular beden üretim standart beden ölçüsü olduğu için 48 beden bana tam gelmektedir. Eğer biraz fit bir modele bakacak olursanız 50 beden almanızı tavsiye ederim. Genelde standart M (Medium) bedenler giyimde 48-50 bedene karşılıktır.

Hazır kış giyiminden bahsetmişken çok soğuk ve karlı havalarda alt ve üst erkek siyah içlik ürünü de almanızı tavsiye edebilirim. Özellikle kot pantolon altında sizi çok sıkmayacak ve sıcak tutacak ince pamuklu bir içlik olan Bross 1272, 1028 marka içlik modelinin alt ve üst takımlarını inceleyebilirsiniz. Tam beden almanızı tavsiye ederim. Ben hem alt hem de üst M (Medium) beden siyah renk aldım ve vücudu tam sardı. Fiyatı ise ortalama 50-70 TL arasında değişmekte olup ister alt ve üst ayrı ayrı ister takım olarak siyah renk satın alabilirsiniz.

Triko ve kazaklardan bahsedecek olursak; kış aylarında benim favori kazak modelim Yarım Balıkçı Yakalı Kazak modelleridir. Boyner'de Fabrika markasına ait yarım balıkçı yaka model siyah, gri, bordo, kahve, lacivert renkte kazakları bulunmaktadır. Bir de Trendyol'daki Pierre Cardin markasının balıkçı yaka kazak modellerine bakabilirsiniz. İki marka fiyat ve performans olarak oldukça iyidir. Giyim ürünlerinde asla Mont ve Sweatshirt yani eşofman üstü olarak bilinen ürünlerde çakma yani Replika marka ürün almayınız çünkü yapamıyorlar. Replika ürün olarak sadece Kazak ve Deniz Şortu kaliteli yapabiliyorlar onun dışında Mont zaten direkt sahte olduğu kendini belli ederken Sweatshirt modellerinin ise malzeme kalitesi aşırı kötü oluyor. Örneği aşağıda Gucci markasının KingSnake Model bir ceketini ekleyeceğim. Türkiye'de son zamanlarda Prada, Moncler, Lacoste gibi markların çakma ürünleri piyasada fazlasıyla üretilmeye başlandı. Asla almanızı tavsiye etmem çünkü hem uzun ömürlü olmuyorlar hem de kalitesiz olduğu hemen belli oluyor. Dediğim gibi sadece Kazak ve Deniz Şortlarını birebir yapabiliyorlar onların dışındakiler çok kalitesiz gözüküyor bilginiz olsun.

Gucci KingSnake Model Ceket

4) Hugo Boss Siyah Erkek Deniz Şortu
Alman markası ve kesimlerini benim de sevdiğim Hugo Boss'un orijinal siyah renkte bir deniz şortunu satın aldım. Sol bacak kısmında HUGO simgesi bulunmaktadır ve file kısmı oldukça kaliteli malzemeden yapılmış olup bel tarafını bağladığınız lastik kısmında ise Hugo Boss amblemleri mevcuttur. Normal Regular kalıp bedende bir deniz şortu olup 48-50 beden giyen biriyseniz M (Medium) beden almanızı öneririm. Oldukça kaliteli ve şık durmaktadır. Zaten Hugo Boss kalitesini fazlasıyla şort belli etmektedir. Tamamen Polyester malzemeden yapılmıştır.

Hugo Boss Siyah Erkek Deniz Şortu

Hugo Boss Siyah Erkek Deniz Şortu

Hugo Boss Siyah Erkek Deniz Şortu

Ürün: Hugo Boss Siyah Erkek Deniz Şortu 50429139 U005463
Model Numarası: 50429139 U005463
Renk ve Model: Siyah ve Kısa Şorttur.
Beden: M (Medium) Regular Normal Bedendir.
Tedarik ve Fiyat: 27.01.2022 Tarihinde SoBrand'dan 712 TL'ye Alınmıştır.

Bir sonraki giyim kategorisi için yazacağım yazıda yeni aldığım ürünleri sizlerle paylaşacağım ve incelemesinde bulunacağım. Yazılarımı takip etmeye devam edebilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 19.02.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.