30 Kasım 2021

Diesel Marka DZ4323 Model Saat İncelemesi & Diğer Diesel Modelleri ve Orijinal Saat Markaları

Diesel DZ4323 Saat

Diesel markası İtalyan merkezli bir marka olup parfüm, giyim, saat gibi lüks tüketim kategorilerine ürün üreten bir firma ve markadır. Diesel SPA firması 1978 yılından beri hizmet vermektedir ve merkezi İtalya Molvena'dır. Genelde kot pantolon ve giyim kategorisinde başarılı olan markanın aynı zamanda saat ve parfüm kategorilerinde diğer lüks markalarda olduğu gibi piyasada ürünleri vardır. Ben de iki sene önce deri kayışlı bir saat modelini satın alıp kullanmıştım. Diesel markasına ait saat modelleri denilince genelde akla kalın kayış ve kasa yapısına sahip o özdeşleşmiş klasik modeli gelir. Onun dışındaki modelleri açıkçası pekte tutmamaktadır. Benim aldığım DZ4323 numaralı modelinde kasa yapısı ve çapı büyük olup takvim kısmındaki Diesel logolu metal çentik ayrıntısı da birçok modelde kullanılmıştır. O modellerin hem deri hem de çelik kayışlı olanlarını sizlerle paylaşacağım.

Satın aldığım Diesel DZ4323 model saat hakkında biraz bilgi verecek olursam; 51 MM çapına sahip geniş bir kasası vardır. Kasa genişliği ise 12 MM olup kolda diğer saatlere göre biraz daha büyük durmaktadır. Cam teknolojisi mineral olup Welder saat modellerinde olduğu gibi mavi ve kırmızı renkler yansıtan cam teknolojisi kullanılmıştır. Ayrıca kasa üzerinde takvim göstergesini tam ortalayacak biçimde tasarlanan Diesel ve 10 Bar yazan metal çentiği de oldukça şık durmaktadır. Hatta bu ayrıntı direkt saatin Diesel olduğunu karakteristik bir biçimde yansıtmaktadır. Saatin içinde aynı zamanda takvim dışında dakika, kronometre ve saat dilimlerini gösteren Chrono'lar da mevcuttur. Mekanizma Pil (Quartz) teknolojiye sahiptir ve 2-3 yıl aralıklarla pil değiştirmeniz gerekmektedir. Kaliteli Sony pil takmanızı öneririm ve her pil değişiminde mutlaka saatin mekanizma kısmı yani yataklarını da temizletmeyi unutmayınız.

Diesel DZ4323 Saat

Diesel DZ4323 Saat

Saatin kasa materyali çeliktir ve oldukça dayanıklı ve kaliteli durmaktadır. Kordon kısmı deri olup Diesel'in klasik bildiğimiz kalın yapılı deri kordonu vardır. Deri kordondan biraz bahsetmem gerekirse; kordonu tutan deri pimleri zamanla aşınabilmektedir. Deri kordon bildiğiniz gibi sıcak havalar için kullanımı çok ideal değildir çünkü deride terleme olacağından kordon yıpranmaya müsaittir. Deri kordon saati her gün takmayınız mutlaka bir veya iki gün aralıklarla takmaya özen gösteriniz. Deri kısma asla su değdirmemeye çalışınız çünkü zamanla koku ve yıpranma yapabilir. Bir de deri kayışlı saatler kolumda bir ağırlık hissiyatı bana vermediği için son zamanlarda kullanmaktan vazgeçtim diyebilirim. Kişisel görüşümü soracak olursanız çelik kayışlar benim için birincil tercihtir. Ayrıca Diesel saatinizin deri kayışı hasar görür ve koparsa internet üzerinden Diesel 26 MM Deri Kayış ve Kordon olarak aratırsanız deri kordon muadillerini bulabilirsiniz.

Diesel DZ4323 Saat

Diesel DZ4323 Saat

Diesel DZ4323 Saat

Diesel DZ4323 Saat

Diesel DZ4323 Saat

Saatin tam model adı DZ4323 Mega Chief olup genelde iki yıl mekanik garanti verilen bir saattir. Su geçirmezlik 10 ATM (Bar) olup saati Nisan 2019 tarihinde 800 TL'ye almıştım. İki yıl kullandıktan sonra tekrardan aynı fiyatlara elden çıkardım açıkçası hevesimi aldım diyebilirim. Tekrardan deri kayışlı Diesel saat almam diye düşünüyorum belki çelik kayışlarına ileride bakabilirim. Bugün itibariyle piyasa fiyatına baktığımda 1100 TL'den başlayıp fiyatları 3000 TL'ye kadar gitmektedir. Saat ve Saat sitesinde ise en son baktığımda 3744 TL'den satışı yapılmaktadır.

Diesel Marka Logo

Diesel DZ4323 Model Saatin Özellikleri
* Kasa Çapı: 51 MM
* Kasa Kalınlığı: 12 MM
* Teknoloji: Quartz (Pilli)
* Kasa Materyali: Çelik
* Kayış Tipi: Deri
* Su Geçirmezlik: 10 ATM
* Kadran: Analog ve Siyah Renk
* Kronometre: Var
* Takvim: Var
* Alarm: Yok
* Cam: Mineral
* Model: DZ4323 Mega Chief

Diesel markasının aynı model tipine sahip diğer renk ve kayış tipine göre modellerini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Eğer çapı büyük ve kalın kasalı bir saat arıyorsanız Diesel markasını tercih edebilirsiniz. Aynı modelin çelik, deri, bez ve kauçuk yapılı kayışları mevcuttur. Sadece model numaralarını aratarak güncel piyasa fiyatlarına ulaşabilirsiniz.

Diesel Marka Saatler

Diesel Marka Saatler

Diesel Marka Saatler

* Diesel DZ1657 (Deri Kayış)
* Diesel DZ4318 (Çelik Kayış Siyah)
* Diesel DZ4500 (Bez Kayış)
* Diesel DZ4308 (Çelik Kayış)
* Diesel DZ4282 (Çelik Kayış ve Şık Tasarım, İncelemenizi Öneririm)
* Diesel DZ4338 (Çelik Kayış ve Şık Tasarım, İncelemenizi Öneririm)
* Diesel DZ4496 (Rubber Kauçuk Kayış)
* Diesel DZ4309 (Çelik Kayış)
* Diesel DZ4343 (Deri Kayış)
* Diesel DZ4477 (Çelik Kayış)
* Diesel DZ4466 (Çelik Kayış)
* Diesel DZ4527 (Hasır Kordon)
* Diesel DZ4566 (Çelik Kayış)
* Diesel DZ7452 (57 MM Kasa Çaplı Çelik Kayış)

Burak Avcıoğlu Saatler

Burak Avcıoğlu Saatler

Saat yazımda anı kalması için bende bir zamanlar bir kısmı mevcut olan saatlerimin de resmini yukarıda paylaşıyorum. Saat sadece zamanı takip etmek için değil aynı zamanda erkeğin bir aksesuarı olduğu için belli bir kullanımdan sonra değiştirmek ve yenilemek ihtiyacı hissediyorsunuz. Fakat kişisel önerim mutlaka sevdiğiniz ve takmaktan hoşlandığınız 3-4 saati sabit tutun ve onlara iyi bakın. Zaten resimde de göreceğiniz gibi otomatik mekanizmalı değil de pilli bir sürü saat alırsanız bir süre sonra bunların pil masrafları ile uğraşmak zorunda kalıyorsunuz veya sizin için masraf olmasa da o gün bir modeli takmak istediğinizde bir bakmışsınız pili bitmiş ve çalışmıyor, gidip pili yenilemeniz gerekmektedir bu durum başıma çokça geldi diyebilirim. Bir de Apple Watch ve Samsung Gear gibi akıllı saatlerin çıkması ile birlikte klasik saatler biraz tehdit altına girmiştir diyebilirim. Bu konuyu ayrı bir yazımda değineceğim fakat akıllı saatler biraz olsun klasik saatleri tahtından ediyor gibi gözüküyor.

Nacar Saat

NACAR: Türk markasıdır, www.nacar.com.tr (Nacar Saat) Türk veya Çin fason markaları yerine tek ve başarılı Nacar Türk saat markasını tercih etmenizi öneririm. Benim için Fossil ile eş değer hatta bir kademe daha yukarıdadır.

Victorinox Swiss Army

Victorinox Swiss Army: Victorinox, merkezi Schwyz, İsviçre'de bulunan bir bıçak üreticisidir. Marka bilinirliğinden dolayı saat üretimi de yapmaktadır. Amazondan’dan Çelik Saat versiyonları 150$’dan başlamaktadır. Bu saat markası yerine BOSS, Omega almanızı öneririm. Amblemi çok dikkat çekiyor ve detay olarak kötü duruyor. Ek olarak bir Çakı markasının sırf marka değerinden yararlanmak için Saat çıkarması çıkarmasını doğru bulmuyorum.

UHR-Kraft - Almanya

UHR-Kraft - Almanya: Kendine has kadran ve çift olmak üzere büyük ve küçük krono yapısı ile dikkat çeken saat Alman markasıdır. Modelleri bakımından ilgi alanımda olmayan bir saat markasıdır.

RADO Saat

RADO: Lengnau merkezli İsviçre saat markasıdır. Swatch Group bünyesine bağlıdır. Orta segment saat olup seramik saat modelleri ile bilinir.

Piaget SA - Swiss: Piaget SA Georges Piaget tarafından 1874 yılında kurulmuştur. İsviçreli bir lüks saat ve mücevher firmasıdır ve merkezi Cenevre'dir. Marka adı olarak Audemars Piguet'den esinlenmiş gibi durmaktadır.

Skagen Denmark Saat

Skagen Denmark ve Skagen Connected Denmark: Danimarka merkezli 1989 yılında kurulmuş saat markasıdır. Hasır kordon modelleri genelde tutulmaktadır. Türkiye’de ilgi gören bir markadır.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.