7 Mart 2021

World of Tanks Blitz Çin Type 62 Tank ve Alman Luchs Hafif Tanklarının Detaylı Rehberi

World of Tanks Blitz Çin Type 62 Tank

World of Tanks Blitz tank oyununda hafif (Light) tank kategorisi için daha önce oynadığım ve sattığım Luchs tank ile şu an garajımda bulunan Çin üretimi Type 62 tanklarından bahsedeceğim. Öncelikle şunu belirmeliyim ben genelde ağır tank kategorisindeki tankları seçen ve oynayan biriyim. Fakat bazı günlük, haftalık veya klan görevleri için hafif tank gerekli olabiliyor. Bu yüzden bir adet bir hafif tank modelini garajınızda mutlaka bulundurunuz. Garajımda daha önce Premium Mavi Tank olarak Almanya yapımı 4. seviye Luchs tank vardı. Seviyesi düşük olduğu için oynamayı sevmiyordum çünkü beşinci seviyeden sonra asıl oyunun zevki çıkmaktadır. Hatta benim için minimum tank seviyesi altıncı seviyedir. Bu yüzden garajımda beşinci seviye tankta mecbur olmadıkça bulundurmuyorum. Çin yapımı Type 62 model tank hakkında detaylara geçmeden önce kısaca Luchs hafif tanktan bahsetmek isterim.

1) Luchs Tank (Alman Premium Mavi Hafif Tank ve 4. Seviye)
Luchs Tank; Premium Mavi Tank kategorisine ait bir tank olup Kış operasyonu zamanında kazanmıştım. 4. seviye hafif bir tank olup Nazi Almanya'sı tarafından üretilmiştir. Tankın gerçekte tam adı Pz. Kpfw. II Luchs olarak bilinmektedir. 1936 ve 1945 yılları arasında görev yapmış tank Panzerkampfwagen II veya Panzer II sınıfına ait zırhlı bir muharebe aracıdır. Tam bir tank diyemiyoruz çünkü hafif bir tank olup yüksek güçlü tank veya zırhlı araçlara karşı dayanıksızdır. Tankı sattığımda 9000 Gümüş ve 100 Altın kazanmıştım. Gelen altınları 3000 altına tamamladım ve Çin yapımı Premium Tank olan Type 62 modelini bu vesile ile almıştım.

Luchs Tank (Alman Premium Mavi Hafif Tank ve 4. Seviye)

Luchs Tank (Alman Premium Mavi Hafif Tank ve 4. Seviye)

Luchs Tank (Alman Premium Mavi Hafif Tank ve 4. Seviye)

Luchs Tank için mürettebat seçimi, donanım tercihleri veya kamuflaj gibi ekstra detaylara girmeyeceğim çünkü beşinci seviye ve altı tankları oynamayı düşünmüyorum. Sizde seviyeli tanklar kazandıkça garajınızdan beşinci seviye ve altı tankları satmanızı öneririm.

World of Tanks Blitz Çin Type 62 Tank

2) Type 62 Hafif Tank (Çin Premium Hafif Tank ve 7. Seviye)
Type 62 tank modeli Çin yapımı 7. seviye bir hafif tanktır. Tankı teknoloji ağacından araştıramazsınız. Premium bir tank olduğu için oyunda altın ile sadece alabilirsiniz. Ben de Type 62 tankı 3000 altın karşılığında satın aldım. Açıkçası şu an garajımda bulunan tek hafif tank olup ekstra günlük görevler için kullandığım bir tanktır. Eğer Type 62 hafif tankını almasaydım aynı yedinci seviye olan Sovyet yapımı LTTB tankını almayı düşünüyordum. Hafif tanklar bildiğiniz gibi aşırı hızlı hareket edebilen seri tanklardır. Düşman hattına kolayca sızabilir ve kaçabilirler. Tek dezavantajı ağır ve orta tanklardan gelen her mermiyi yemesi ve kolayca hasar alabilmesidir. Aşırı dayanıksız tanklardır fakat oyunda seri hareket ederek tüm düşmanların yerini tespit edebilir ve takım arkadaşlarınızın işini kolaylaştırabilirsiniz.

World of Tanks Blitz Çin Type 62 Tank

A) Type 62 Mürettebat Seçimi
Hafif tank olan Type 62 için genelde ben Acele Atış veya Hafif Geri Tepme mürettebat özelliklerini seçiyorum. Onun dışında Atılım, Nokta Atış, Hızlı İşgal gibi özellikleri de inceleyebilirsiniz. Acele Atış genelde isabetli atış yapma şansı verirken Hafif Geri Tepme özelliği ise atış sonrası dağılımı azaltmaktadır.

World of Tanks Blitz Çin Type 62 Tank

B) Type 62 Özet Bakış
Type 62 hafif tankı donanım olarak yedinci seviye Taret (Kule), Palet (Süspansiyon) ve Namlu (Top) bulundurmaktadır. Sadece Motor donanımı beşinci seviyededir. Ekstra bir araştırma yapmaya gerek yoktur çünkü Premium Tanklarda bu donanım parçaları otomatik araştırılmış gelmektedir.

Hasar verme gücü 200 CP olup, Delme özelliği 145 MM'dir. Zırh kalınlığı 43 MM olup saatteki hız ortalaması 40 KM'dir. Boş arazide daha da hızlanmaktadır ve 60 KM hızlarına kadar ulaşmaktadır. Mermi atış hızı 12.5 MRM olup Dönüş hızı ise 77,51 Der/Saniye'dir. Type 62 tankın can puanı maksimum 1219 CP olup mermi yükleme süresi ise 4,80 saniyedir. Hedefe odaklanma ve nişan alma süresi ise 3,2 saniyedir.

Çin yapımı Type 62 model tank 1961 ve 2013 yılları arasında faaliyet göstermiştir. Aslında yeni nesil tankların örneği veya öncülü diyebiliriz. Type 62, PLA olarak bilinen Çin Halk Kurtuluş Ordusu envanterinde olan bir tanktır. Tankın endüstriyel model adı ise WZ-131 olarak da bilinmektedir. Çin ve Vietnam savaşında bu tank daha çok kullanılmıştır.

World of Tanks Blitz Çin Type 62 Tank

C) Type 62 Kamuflaj
Type 62 tanka ait özel kamuflaj seti Ejder kamuflajıdır. 950 altın karşılığı bu efsanevi kamuflaj setini tankınız için alabilirsiniz. Ben şu an Çin Öküz yılı aktivitesinden kazandığım Gök Ruhu isimli kamuflaj setini kullanıyorum. İkinci kamuflaj olarak bildiğiniz ve ek olarak takılan Nadir kamuflaj seçeneği bu tank için yoktur.

World of Tanks Blitz Çin Type 62 Tank

D) Type 62 Sarf Malzemeleri
Çin yapımı Type 62 model tank için daha önceki tank rehberi yazılarımda da belirttiğim gibi aynı set olan Tamir Çantası, İlk Yardım Çantası, Otomatik Yangın Söndürücü üçlü kitini kullanıyorum. Oyundaki klan ikmal seviyemiz arttıkça da bu setlerden %10 oranında daha ucuz yararlanabiliyoruz.

World of Tanks Blitz Çin Type 62 Tank

E) Type 62 Gereçler
Type 62 model tank için gereçler kısmı önemlidir. Genelde en pahalı olan üç gereç genelde alınır fakat bu tank için farklı bir metot izleyeceğiz. Alacağımız üç gereç sırasıyla Kızarmış Pekin Ördeği, İyileştirilmiş Yakıt ve Tofu Çorbası olacaktır. Koruma Çantası ve Standart Yakıt gereçlerini Type 62 tank için tercih etmiyorum. Özellikle Tofu Çorbası gereci sayesinde nişan alma süresi, görüş mesafesi ve yükleme süresi gibi ek özellikler daha da gelişmiş olacaktır.

F) Type 62 Mühimmat
Type 62 tank için ben Zırh Delici (AP) mermiyi sadece mühimmat olarak alıyorum. Yüksek Patlayıcılı Tanksavar mermisi hem delme hem de hasar verme gücü fazla olsa da direkt altın harcadığı için bu mermiyi asla almıyorum. Yüksek Patlayıcı mermisi ise delme gücü düşük ve aşırı gümüş götürdüğü için bunu da almıyorum.

Çin yapımı Type 62 model tankların Zırh Delici (AP) mermi tipi Chuan Bei-367 olup maksimum 47 adet tanka yüklenebilmektedir. Yüksek Patlayıcılı Tanksavar (HEAT) mermi tipi Po-365 ve Yüksek Patlayıcı (HE) mermi tipi ise Sha Bao-367 serisi mermilerdir. Mühimmat kısmındaki Otomatik ikmal seçeneğini aktif etmeyi unutmayınız. Her savaş sırasında otomatik olarak mühimmatınız yenilenir.

World of Tanks Blitz Çin Type 62 Tank

G) Type 62 Donanım (Equipment)
Type 62 model hafif tank için uyguladığım donanım seçimini sırasıyla sizlerle paylaşacak olursam;

Savaş Gücü (Combat Power): 1-1-1
Zindelik (Vitality): 1-2-1
Uzmanlık (Specialization): 1-1-1 veya 1-2-1

Savaş Gücü olarak nişan alma süresi ve yükleme süreleri için hepsini 1 olarak seçtim. Zindelik kısmında ise Geliştirilmiş Paletler seçerek tankın daha hızlı ve seri olması özelliğini artırdım. Hafif tanklar için bu donanım özelliği önemlidir. Uzmanlık alanında ise ikinci kısımdaki İyileştirilmiş Kumanda veya Motor İvmelendirici donanım paketlerini seçebilirsiniz. Biri gövde dönüş hızını artırırken diğeri ortalama tankın hızını, motor gücünü ve belli oradan dönüş hızını artıracaktır. Bu yüzden Uzmanlık kısmında 1-2-1 kombinasyonu bana daha yakın gelmiştir.

Sonuç olarak Çin yapımı yedinci seviye hafif Premium Tank modeli olan Type 62 Tank hakkında detaylı bilgi ve taktikleri sizlere vermeye çalıştım. Bu rehberdeki taktikleri bütün hafif tank modellerine uygulayabilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.