27 Ocak 2021

World of Tanks Blitz Sonsuz Kış Operasyonu, Icebreaker, AMX M4 45, KV-2 Ağır Tankları ve Oyun Rehberi 6

World of Tanks Blitz Sonsuz Kış Operasyonu

World of Tanks Blitz tank oyununda yeni yıl ile birlikte Sonsuz Kış Operasyonu etkinliğini ve araştırıp oynadığımı bazı ağır tankların özelliklerini sizlerle bu başlıkta paylaşacağım. Bildiğiniz gibi ağır tank serilerinden devam etmeye çalışıyorum. Bir önceki makalemde garajımda bulunan ve oynadıktan sonra sattığım tankların listesini paylaşmıştım. Bundan sonraki yazılarımda birkaç makale yazdıktan sonra sadece garajımın son listesini paylaşmaya çalışacağım onun dışında oynayıp sonradan da satışını yaptığım tankların incelemelerini zaten yazımda detaylı değineceğim.

Sonsuz Kış Operasyonu etkinliği bildiğiniz gibi WoT'un düzenlediği süreli bir ödül etkinliğidir. Her gün kişisel görevlerden kazandığınız kış tüpü sayısı sizi seviye seviye ilerletiyor ve 80 seviye sonunda etkinlik biterek tüm ödülleri de almış oluyorsunuz. Premium Kart satın alırsanız ekstra ödül ve yeni envanterlerde kazanabilirsiniz. Etkinliğin en önemli envanteri ise 6. seviye Alman Icebreaker ağır tankıdır. Ben tankı aldım ve tankın incelemesini yazımda bahsedeceğim. Yine bu makalemde bahsedeceğim tanklardan ve konulardan kısa maddeler şeklinde paylaşacak olursam;

SU-100Y (Premium Tank, Tank Avcısı, Seviye 6 - Rusya)
Churchill Mk. VI (Premium Tank, Ağır Tank, Seviye 6 - İngiltere)
ARL 44 (Ağır Tank, Seviye 6 - Fransa)
* AMX M4 45 (Ağır Tank, Seviye 7 - Fransa)
* KV-2 (Ağır Tank, Seviye 6 - Rusya)
* Icebreaker (Premium Mavi Tank, Ağır Tank, Seviye 6 - Almanya)
* World of Tanks Blitz'de Kullanıcı Adı Değiştirmek
* World of Tanks Blitz 7.6 Sürümü

1) SU-100Y (Premium Tank)
SU-100Y model tankı 6. seviye Rus (Sovyet) Tank Avcısıdır. Premium Tank kategorisinde olup gümüş para ile alınmaz. 3000 Altın karşılığı bu tanka sahip olabilirsiniz. Tankı bir süre oynadıktan sonra 650 bin gümüşe sattım. Bildiğiniz gibi genelde ağır tank modellerini oynuyorum ve garajımda bulunsun istemedim. Premium Tank kategorisinde olduğu için ekstra donanım araştırması yapmanıza gerek yoktur.

SU-100Y (Premium Tank)

SU-100Y (Premium Tank)

SU-100Y (Premium Tank)

2) Churchill Mk. VI (Premium Tank)
Churchill Mk. VI model tankı 6. Seviye İngiliz yapımı Ağır Tanktır. Premium Tank kategorisinde olup aşırı yavaş ve savaş alanında geç hamle yapabilen bir tanktır. İngiliz'lerin bütün Churchill tank serisinin temel problemi aşırı yavaş olması ve savaş alanında kullanışsız olmasıdır. Premium Tank olarak size de çıktıysa satmanızı öneririm. 650 bin gümüşe satabilirsiniz. İngilizler tank mı yapmaya çalışmış başka bir şey mi icat etmiş belli değil. Tank ağacında bu tank bulunmuyor onun yerine bazı indirimli kart veya paketlerden bu tank çıkabiliyor. Zaten çıkmasın da oynanmaz.

Churchill Mk. VI (Premium Tank)

Churchill Mk. VI (Premium Tank)

3) ARL 44 (Ağır Tank - Fransa)
ARL 44 model 6. Seviye Fransız yapımı tankı çok başarılı bir Ağır Tank sınıfında bulunan savaş makinesidir. Özellikle 8. Seviye namlusu sayesinde çok güçlü delme ve ağır hasar verme gücüne sahiptir. Ağır tank modellerinden ARL 44 Fransız tipi tankı 6. Seviye tank seviyesinde garajınızda tutmanızı ve satmamanızı öneririm. Birçok 6. Seviye Tank oynadım ve garajımda tutacağım model kesinlikle ARL 44 olacaktır. Ekstra motor, donanım paketleri ve palet geliştirmelerini de yaptığınızda seri ve hızlı bir tank oluyor kendileri. 225 CP hasar verme gücü vardır ve 212 MM Delme kuvveti ile hem kendi hem de kendinden birkaç seviye üst tankları kolayca avlayabilir.

Garajımda Elit Tank statüsünde olup satmayı uzun süre düşünmüyorum. ARL 44 tankı İkinci Dünya Savaşından sonra 1949 yılında üretilmeye başlanmıştır ve 60 adet üretilmiştir. Motor modeli olarak Maybach HL 230 V-12 benzinli motor kullanılmıştır.

Güncel: ARL 44 tankımı 500 Gümüşe 10. Seviye IS-7 tank almak için sattım. Ağır tank kategorisinde altıncı seviye olarak garajımda Icebreaker tankı bulunduracağım. Premium Mavi bir tank olduğu için savaşlarda daha fazla gümüş kazandırıyor. Eğer garajınızda altıncı seviye ağır bir tank yoksa ARL 44 tankı satmanızı önermem.

ARL 44 (Ağır Tank - Fransa)

ARL 44 (Ağır Tank - Fransa)

ARL 44 (Ağır Tank - Fransa)

4) AMX M4 45 (Ağır Tank - Fransa)
AMX M4 45; Elit Tank seviyesine getirip oynadığım ve sonrasında sattığım bir tanktır. AMX M4 45 tank modeli 7. Seviye Fransız yapımı ağır tanktır. Tanka açıkçası ben pek ısınamadım çünkü 7. Seviye ağır tank muadillerine göre aşırı dayanıksız ve delme gücü çok düşüktür. Alman tankı Tiger-I ile karşılaştırınca sınıfta kalan ve garajınızda bulunmasını önermediğim fransız yapımı bir tanktır. ARL 44 modelin gelişmişidir fakat ARL 44’den daha kötü ve kullanışsız bir tanktır. Tasarım olarak da kaba ve hedefe oldukça açık durmasına rağmen dayanıksız bir tank olduğu için handikapları çoktur.

AMX M4 45 (Ağır Tank - Fransa)

AMX M4 45 (Ağır Tank - Fransa)

AMX M4 45 (Ağır Tank - Fransa)

AMX M4 45 (Ağır Tank - Fransa)

5) KV-2 (Ağır Tank - Rusya)
KV-2: Elit Tank seviyesine getirip oynadığım ve sonrasında sattığım bir tanktır. KV-2 tank modeli 6. Seviye Rus (Sovyet) yapımı ağır tanktır. Hareket kabiliyeti az olup atış gücü çok fazladır. Aslında tank avcısına benzetebilirsiniz KV-2 modelini. Dayanıklılık gücü çok iyi değildir fakat tek atışta düşman tankın can puanını yarıya indirebilir. Hasar gücü 320 CP olup Delme özelliği ise 167 MM'dir. Oynaması diğer ağır tanklara göre biraz daha zordur. Tank Avcısı severler için ideal bir ağır tank modelidir. 600 veya indirim ile 300 altın karşılığı KV-2 tanka özel Tehditkar kamuflajı satın alabilirsiniz. Genelde sevilen ve tutulan tanklara özel kamuflaj seti vardır. Kliment Voroşilov olarak bilinen KV serisi KV-1 ile başlar ve KV-2 modelden sonra KV-3 ağır tankı gelir.

KV-2 (Ağır Tank - Rusya)

KV-2 (Ağır Tank - Rusya)

KV-2 (Ağır Tank - Rusya)

KV-2 (Ağır Tank - Rusya)

6) Icebreaker (Premium Mavi Tank - Nazi Almanya'sı)
Icebreaker: Premium Mavi Tanktır. Alman yapımı 6. seviye ağır tanktır. Oyundaki tank ağacından bu tankı alamazsınız. Sonsuz Kış Operasyonu etkinliğinde Steam’de 30 TL Funds bakiyem vardı ve indirimden Premium Kart alarak bu tanka sahip oldum. Bildiğiniz gibi 6. Seviye güzel ağır tank modeli pek yok. ARL 44 ve Icebreaker tanklarını garajımda tutmayı planlıyorum.

Tankın en arkasında soğutma ve havalandırma pervanesi bulunmaktadır. Havalandırma kısmındaki ışıklar mavi olup Premium Tank olduğunu aşırı belli etmektedir. Icebreaker tankına ekstra bir kamuflaj almanıza ve araştırma yapmanıza gerek yoktur, tanka sahip olduğunuz adan itibaren hepsi Default olarak gelir. Icebreaker tankı soğuk cephelerden biri olan Stalingrad ve Rusya’ya atıf yapılmış bir modeldir. Icebreaker tankı seri hareket edebilen bir ağır tank olup Hasar verme gücü 220 CP'dir. Delme özelliği ise 150 MM kalibrededir.

Icebreaker (Premium Mavi Tank - Nazi Almanya'sı)

Icebreaker (Premium Mavi Tank - Nazi Almanya'sı)

Icebreaker (Premium Mavi Tank - Nazi Almanya'sı)

Icebreaker Tank

7) World of Tanks Blitz'de Kullanıcı Adı Değiştirmek
World of Tanks Blitz panelinde Profil adına tıklayıp profil ekranınızı açarak isim değiştirme kısmından 2500 altın karşılığı oyun içindeki kullanıcı adınızı değiştirebilirsiniz. Altınınız olduğu sürece bu işlemi yapabilirsiniz. Wargaming hesaplarınızda bu işlem komple yapılmaktadır ve birkaç saat zaman alabilir. Bir sonraki isim değiştirme minimum 14 gün sonra olmaktadır. Oyuna girerken kullanıcı adınızı iyi belirlemenizi tavsiye ederim çünkü değiştirme bedeli 2500 altın olup bunu başka Premium tanklar alarak değerlendirebilirsiniz.

World of Tanks Blitz'de Kullanıcı Adı Değiştirmek

8) World of Tanks Blitz 7.6 Sürümü
World of Tanks Blitz 7.6.0 ile yeni sürümüne geçiş yaptı. Yeni gelen güncelleme ile hem grafikler iyileştirildi hem de oyun için yeni özelliklerde gelmiş oldu. Sonsuz Kış Operasyonu ile birlikte Premium Kart alanları Buz Kristali, Dipfriz gibi kamuflajlar beklemekle birlikte 6 Gün Premium Hesap olma özelliği de aktif edildi.

World of Tanks Blitz oyununda en sevdiğim özellik Savaş kipi Normal bir oyun için bir maçın 7 dakika sürüyor olmasıdır. Bu sayede hem tüm vaktinizi oyun almamış oluyor hem de oyun daha eğlenceli olup sıkıcı bir hale gelmiyor.

Sovyet Rusya'nın Ağır Tank modellerini aşağıda görebilirsiniz. (SSCB) Elit Tank özelliğine getirip oynadığım ve sonrasında sattığım tanklar KV-1, KV-1S, KV-2, IS modelleri olup garajımda IS-3, IS-8 ve IS-7 modellerini hep bulundurmayı düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda KV-4 ve ST-I modellerini araştırıp oynayarak incelemelerini sizlerle paylaşacağım.

Sovyet Rusya Ağır Tank

Sonuç olarak World of Tanks Blitz yazımızın altıncı serisinde Sonsuz Kış Operasyonu etkinliği ve Icebreaker, AMX M4 45, KV-2, ARL 44 gibi ağır tanklardan bahsettik. Bir sonraki planlarımda Tiger II, KV-4, AMX 50 100 gibi tankları araştırıp incelemeyi düşünüyorum.

Burak AVCI - Update: 06.02.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.