26 Ocak 2021

Diş Macunu ve Ağız Bakım Gargarası Önerileri - Marvis Diş Macunu ve Çeşitleri

Diş Macunu Önerileri - Marvis Diş Macunu ve Çeşitleri

Diş bakımı kişisel sağlığımız için en önemli unsurlardan biridir. Gün içerisinde özellikle akşam yemeğinden sonra günde bir defa dış fırçalamamız gerekmektedir. Hem ağızda oluşan bakterileri yok etmek hem de diş ömrünü uzatıp çürüklerden kurtulmak için bunu yapmamız gerekiyor. Diş bakımında en önemli unsur kullandığımız diş macunu ve diş fırçası tipidir. Bu başlıkta ben kullandığım diş macununu ve fiyat performans açısından birkaç başka diş macunu markası önerisinde de bulunacağım. Diş fırçası seçimini ayrı bir başlıkta değineceğim fakat siz dişinize uygun yumuşak veya orta yumuşak bir diş fırçası seçebilirsiniz. Yazımda aynı zamanda ağız ve diş bakımı için ağız gargarası olarak bilinen Listerine ürününden de bahsedeceğim. Diş macunu seçerken birde Florür maddesinden dolayı almak istemeyenler piyasada Florürüz Diş Macunu olarak aratıp satın alabilirler. Bildiğiniz gibi Florür maddesi genellikle diş macunu ve ağız bakım ürünlerinde kullanılır ve fazlası zararlı olduğu için özellikle gece kullanımı pek tavsiye edilmediği için Florürüz olan diş macunlarına da bakabilirsiniz.

İnternet üzerinden veya marketlerde satılan, bazı bilinen diş fırçası markalarını sıralayacak olursam; Oral-B, Signal, Curaprox ve Colgate diş fırçalarını ve modellerini inceleyebilirsiniz. Benim diş macunu olarak kullandığım marka Marvis olup meşeyi İtalya'dır. Marvis diş macunları Türkiye'de üretilmeyip Euro üzerinden yurt dışından ithal edildiği için pahalıdır. İtalya'da Ludovico Martelli SPA şirketi tarafından üretilen Marvis diş macunlarının merkezi ise Firenze ilinin Fiesole bölgesinde bulunmaktadır.

Marvis marka diş macununa kutu ve tüp tasarımından başlayacak olursak incelemeye; kutu tasarımında en dikkat çeken görsel fransız bir monşerin resmidir. Burada diş macununun geleneksel ve geçmişten geldiği vurgulanmaktadır. Diş macunu tüpündeki tasarımsal en sevdiğim ayrıntı ise kapak kısmının vana gibi açılıyor olmasıdır. Bu hem kullanım kolaylığı yaratmıştır hem de diğer diş macun markalarına nazaran farklı bir hava ve görünüm katmıştır.

Diş Macunu Önerileri - Marvis Diş Macunu ve Çeşitleri

Marvis diş macununun yapısından bahsedecek olursak, ben tarçın aromalı versiyonu olan Cinnamon Mint'dan aldım. Aynı diş macununun 75 ve 85 ML olarak satılan tüpleri mevcuttur. Öncelikle yapısı diğer macunlara göre biraz daha sert olup diş mineleri ve diş yüzeyi kısmına daha iyi nüfuz ediyor ve tüm diş plağını aynı oranda ve hissiyat ile kaplayabiliyor. Diğer diş macunları ağızda hemen dağılıp diş yüzeyine tutunamadan yarısı boşa gitmiş oluyor. Marvis'in ilk kalitesini yapısından anlayabiliyorsunuz. İkinci önemli husus 3-4 dakikalık fırçalama sonrası dişlerde farkedilir beyazlık sağlıyor. Özellikle çok çay ve kahve tüketenler için Marvis diş macununu öneririm. Marvis dişlerdeki tartar ve plaklardan sizi arındırarak diş sağlığınızı en iyi şekilde muhafaza ediyor. Diş fırçalarken mutlaka 3-4 dakika aynı orada hem ön hem de azı dişleri iyice fırçalamayı unutmayınız.

Marvis Diş Macunu Çeşitleri
Marvis diş macunun 75 ve 85 ML olarak satılan tüpleri vardır. Marketlerde 75 ML olarak satılırken internet üzerinden satılanlar genelde 85 ML olanlardandır. Ben tüm çeşitlerini deneyerek bu başlığı güncel tutmaya çalışacağım. Türkiye'de bildiğiniz gibi en pahalı ve kaliteli gibi gözüken iki diş macunu markası olan Parodontax ve Sensodyne'den daha kalitelidir.

Diş Macunu Önerileri - Marvis Diş Macunu ve Çeşitleri

Marvis Cinnamon Mint 85 ML (Kırmızı Tüp, Tarçın Özlü) Tarçın özlü ve egzotik bir tada sahip olan Marvis Cinnamon'un tarafımca denenmiştir ve Tarçın aroması sevenler için önerebilirim. Fiyatı ise 85 ML olarak satılan tüpü için 50 TL'dir. Tarçın aroması olduğu için tatlı bir damak hissiyatı vermektedir. Başlangıç olarak tarçın seçimini tavsiye edebilirim.

Marvis Jasmin Mint

* Marvis Jasmin Mint (Mor Tüp, Yasemin Özlü): 85 ML'lik mor renkteki tüpte satılan diş macunu yasemin çiçek özlü olup içerisinde fazla yoğun aroma olmadığı için sadece ve az aroma sevenlere önerebileceğim bir diş macunudur. Ortalama fiyatı ise 70-98 TL arası değişmektedir.

* Marvis Whitening Mint (Gri Tüp, Beyazlatıcı Özellikli ve Sigara Kullananlara Özeldir.)

* Marvis Aquatic Mint (Mavi Tüp)

* Marvis Strong Mint (Yeşil Tüp)

* Marvis Ginger Mint (Turuncu Tüp)

Marvis Amarelli Licorice 85 ML

* Marvis Amarelli Licorice 85 ML (Siyah Tüp): Meyan Kökü özlü diş macunudur ve siyah tüp içerisinde satılmaktadır. Fiyatı ise 85 ML olarak satılan tüpü için 50 TL'dir. Tadında hem meyan kökü özü barındırmaktadır hem de anason hissiyatı vermektedir.

Diğer Diş Macunu Markaları
* Pasta Del Capitano - Aktif Kömür Diş Macunu 75 ML (Menşei: İtalya)
* Parodontax (Türkiye'de Satılan Orta-Üst Kalite Diş Macunu)
* Sensodyne (Türkiye'de Satılan Orta-Üst Kalite Diş Macunu)
* Oral-B (Türkiye'de Satılan Orta-Üst Kalite Diş Macunu)
* İpana (Fiyat ve Performans Diş Macunu)
* Colgate (Fiyat ve Performans Diş Macunu)
* Signal (Fiyat ve Performans Diş Macunu)
* Benri (Düşük Fiyatlı ve Kalitede Diş Macunu)
* Powerdent (Düşük Fiyatlı ve Kalitede Diş Macunu, BİM)
* Eyüp Sabri Tuncer Doğal Misvak Özlü Diş Macununu 75 ML

Eyüp Sabri Tuncer Doğal Misvak Özlü Diş Macununu

Doğal ve Florür içermeyen diş macununa örnek verecek olursak Eyüp Sabri Tuncer markasının piyasaya çıkardığı Doğal Misvak Özlü Diş Macununu örnek gösterebiliriz. Bitkisel yapısı sayesinde içerisinde SLS, Florür, Titanium Dioxide, Paraben, Boya, Gluten, Şeker ve Tuz gibi maddeler içermez. Şeker yerine bitkisel Stevia kullanılmıştır. 75 ML tüpte satılan ve özellikle Florürüz diş macunu arayanlar bu ürünü kullanabilirler.

Ağız ve Diş Bakımı (Ağız Bakım Gargarası)
* Listerine Total Care Ağız Bakım Gargarası Nane (Mor Renk)
* Listerine Cool Mint Hafif Tat Ağız Gargarası
* Listerine Ağız Gargarası Advanced White

Ağız Bakım Gargarası

Sonuç olarak sağlıklı diş ve diş etleri için her sabah günde bir defa yeterli olmak kaydıyla dişlerimizi fırçalayalım. Fırçalarken de 2 ile 4 dakika arası hem diş hem de diş etlerini yuvarlak daireler oluşturacak şekilde fırçalayıp buradaki bakterileri temizleyerek dişlerimizi sağlıklı ve temiz tutabiliriz. Gün içerisinde diş fırçaladıktan sonra ağız ve diş bakımı için ağız bakım gargarasında kullanabilirsiniz. 24 saat etkili olan bu gargarayı bir kapak alarak 3-4 dakika ağızda çalkaladıktan sonra tükürün ve sonrasında ağzınızı yıkamanız yeterli olacaktır. Gün içerisinden sizi plak ve mikroplardan korur. Ağız bakım gargarası olarak Listerine markasını tercih edebilirsiniz, piyasada da oldukça fazla satılan ve bu konuda en bilinen markalardan biridir.

Burak AVCI - Update: 02.09.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.