26 Aralık 2020

World of Tanks Blitz Rus Tankı IS-3, Ağır Tank Listesi ve Oyun Rehberi 5

World of Tanks Blitz Rus Tankı IS-3, Ağır Tank Listesi ve Oyun Rehberi 5

World of Tanks Blitz oyunu hakkında uzun süre paylaşımda bulunmamıştım. Yeni aldığım Sovyet ağır tankı IS-3 ile birlikte hem yeni aldığım tank serisinden biraz bahsedeceğim hem de oyundaki yeni gelişmelerden sizi haberdar edeceğim. 2021 yılının yaklaşması ile birlikte World of Tanks Blitz'de yılbaşı etkinliği başlamıştır. Neşeli geri sayım isimli etkinlikte toplamda 80 seviye aşama olup savaştıkça araştırma puanı ve altın kazanarak hediyelere ulaşabilirsiniz. Premium karta sahip oyuncular her zamanki gibi daha fazla hediyeye sahip olmaktadır.

Oyundaki savaş modu eskisi gibi Normal ve Reyting olarak geri getirilmiştir. Ara sıra çıkan 5vs5 veya tankları vurdukça canları artan oyun modları bazı zamanlar çıkıp yılbaşı zamanı şu an aktif değildir. Ben yine normal oyun modundan devam edeceğim. Normal modu seçerken Karşılaşma ve Üstünlük özellikleri ben de aktiftir çünkü sadece üstünlük seçecek olursam üst seviye tanklar geliyor ve oyun zorlaşıyor. Eğer sadece karşılaşma seçerseniz en fazla sizin seviyenizde tank geliyor karşısınız, çok nadir sizin karşınıza sizden üstün tank gelebiliyor.

Oyunda 8. seviye tanklar ile birlikte araştırma puanı ve gümüş para kazanma biraz zorlaşabiliyor fakat seri bir şekilde oynarsanız tankınızı ilerletebilirsiniz. Bir de para vermediğim halde oyun bana çoğu zaman 2 veya 3 günlük Premium Hesap olma hakkı veriyor. Eğer bu hakkı kazandıysanız oyunu daha fazla oynayarak araştırma puanı ve gümüş para envanterlerini daha fazla kazanabilirsiniz, bu zamanı iyi değerlendirin derim.

World of Tanks Blitz Rus Tankı IS-3, Ağır Tank Listesi ve Oyun Rehberi 5

1) IS-3 Rus Ağır Tankı
IS-3 tankı 1944'ün sonlarında geliştirilen bir Sovyet ağır tankıdır. Oyunda 8. (VIII) seviye bir ağır tank olup IS tankından sonra gelen bir tanktır. Hasar gücü 400 puan olup IS serisi içerisinde sevdiğim ve IS serisi içerisinde yeni kasa olarak bilinen ilk tank bunun ile başlamaktadır. IS tankı normalde KV-1S'in biraz makyajlı hali idi fakat IS-3 tamamen farklı tasarıma sahip bir tanktır. Aynı şekilde IS-3'den esinlenerek IS-8 ve IS-7 tankları geliştirilmiştir. IS serisi bildiğiniz gibi aynı zamanda Josef Stalin serisi ve tankları olarak da bilinmektedir.

World of Tanks Blitz Rus Tankı IS-3, Ağır Tank Listesi ve Oyun Rehberi 5

World of Tanks Blitz Rus Tankı IS-3, Ağır Tank Listesi ve Oyun Rehberi 5

World of Tanks Blitz Rus Tankı IS-3, Ağır Tank Listesi ve Oyun Rehberi 5

World of Tanks Blitz Rus Tankı IS-3, Ağır Tank Listesi ve Oyun Rehberi 5

Oyunda IS tankını satmıştım fakat IS-3 tankını satmayı düşünmüyorum ve her zaman garajımda bulunduracağım. IS-3 tankını belli bir altın karşılığı IS-3 Bear kamuflajı ile güçlendirebiliyorsunuz. Yanlış hatırlamıyorsam 850 altın karşılığı %50 indirim ile bunu yapmıştım. Oyunda tankın ismi IS-3 Bear olarak görünüyor ve size ekstradan %2 gizlilik sağlıyor. Aynı zamanda tankın üzerine beyaz ayı logosu kamufle ediliyor. IS-3'den sonra araştıracağınız tank 164 bin araştırma puanı ile birlikte IS-8 ağır tankıdır. Mürettebat özelliği, sarf malzemeler, gereçler ve donanım seçeneklerini IS-3 özellikler resmimde paylaştım oradan sizde detayları inceleyerek tankınızı bu şekilde donatabilirsiniz.

World of Tanks Blitz Rus Tankı IS-3, Ağır Tank Listesi ve Oyun Rehberi 5

2) Garajımdaki Tanklar ve Şimdiye Kadar Oynadığım Tank Listesi
World of Tanks Blitz oyununda aktif olarak oynadığım, garajımda bulunan tankları ve şimdiye kadar oynadığım sonra da sattığım tankların listesini sizlerle paylaşacağım. Bir sonraki makalelerimde bu listeye ek olarak tanklar alırsam onları da yeni yazılarımda sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Bildiğiniz gibi garajımda minimum Seviye 5 (V) tank bulunduruyorum onun altındaki tankları pek oynamıyorum.

A) Garajımdaki Tanklar

* IS-8 Ağır Tank, Ülke: Rusya (SSCB) ve Seviye 9 (IX)

* IS-3 Ağır Tank, Ülke: Rusya (SSCB) ve Seviye 8. Tüm geliştirmeleri yapılmıştır ve elit tank statüsüne yükselmiştir. IS-8 tank araştırması da yapılmıştır.

* Tiger I Ağır Tank, Ülke: Almanya ve Seviye 7. Tüm geliştirmeleri yapılmıştır ve elit tank statüsüne yükselmiştir. Efsane Alman tankı olan Tiger II tank araştırması da yapılmıştır.

* Excelsior Ağır Tank (Premium Tank), Ülke: İngiltere ve Seviye 5

World of Tanks Blitz Rus Tankı IS-3, Ağır Tank Listesi ve Oyun Rehberi 5

B) Şimdiye Kadar Oynadığım, Sattığım veya Elediğim Tank Listesi (Güncel)

* IS: Ağır Tank, Ülke: Rusya (SSCB) ve Seviye 7 ağır tankını Elit Tank statüsüne getirdim ve oynadıktan sonra sattım. KV-1S benzeri bir tank olup IS serisi bence IS-3'den başlamaktadır. Bu yüzden garajımda bulundurmadım.

* KV-1S Ağır Tank, Ülke: Rusya (SSCB) ve Seviye 6 ağır tankını Elit Tank statüsüne getirdim ve oynadıktan sonra sattım.

* VK 36.01 H: Seviye 6 Alman Ağır Tankıdır. Elit Tank statüsüne getirdim ve oynadıktan sonra sattım.

* P.43/06 Anniversario Orta Tank (Premium Mavi Tank), Ülke: İtalya(AB) ve Seviye 6. Mavi tanklar hediye tank olup bu tankın dayanıklılık gücü çok düşük olduğu için satmıştım.

* KV-1 Ağır Tank, Ülke: Rusya (SSCB) ve Seviye 5

* Leopard Hafif Tank, Ülke: Almanya ve Seviye 5

* Chi-Nu Orta Tank, Ülke: Japonya ve Seviye 5

* Churchill I Ağır Tank, Ülke: İngiltere ve Seviye 5

* BDR G1 B: Seviye 5 Fransız Ağır Tankıdır. Elit Tank statüsüne getirdim ve oynadıktan sonra sattım. Beşinci seviye için tavsiye edebileceğim ağır tank modelidir.

* T1 Heavy Ağır Tank, Ülke: ABD ve Seviye 5

* Type T-34 Orta Tank, Ülke: Çin ve Seviye 5

* Strv M/42 Orta Tank, Ülke: İsveç(AB) ve Seviye 5

* T-34 Orta Tank, Ülke: Rusya (SSCB) ve Seviye 5

* Crusader Hafif Tank, Ülke: İngiltere ve Seviye 5

* Pz. IV G Orta Tank, Ülke: Almanya ve Seviye 5 

* Matilda BP Orta Tank (Premium Tank), Ülke: İngiltere ve Seviye 5. Yılbaşı etkinliği ile tekrardan hediye olarak geldi fakat 500 bin gümüş paraya sattım. Kullanışsız kötü bir tanktır.

* Matilda Ağır Tank, Ülke: İngiltere ve Seviye 4

* M7 Orta Tank, Ülke: ABD ve Seviye 4

* PZ. IV D Orta Tank, Ülke: Almanya ve Seviye 4

* A-20 Hafif Tank, Ülke: Rusya (SSCB) ve Seviye 4

World of Tanks Blitz Rus Tankı IS-3, Ağır Tank Listesi ve Oyun Rehberi 5

* T-15 Hafif Tank (Premium Mavi Tank), Ülke: Almanya ve Seviye 3. Yılbaşı etkinliği dolayısıyla hediye bir mavi tanktır. Garajımda 3. seviye bir tank bulundurmuyorum. Bu tankı sattığınızda 950 altın kazanma şansınız vardır bence satmanızı öneririm.

* Churchill Mk. VI Ağır Tank (Premium Tank), Ülke: İngiltere ve Seviye 6.

SU-100Y Tank Avcısı (Premium Tank), Ülke: Rusya (SSCB) ve Seviye 6. Tank avcılarında taret olmadığı için tank ve namlu aynı anda dönmektedir ve hedef almaktadır.

Strv 74 Orta Tank: Strv 74 tankı veya diğer adı ile Stridsvagn 74 model Orta Tank, İsveç yapımı bir tank olup 6. Seviye bir tanktır. Bu tankı satarak Leo tanka geçiş yapabilirsiniz.

* Ox Tank: (Premium Mavi Tank veya Collectible Tank): Lichun 2021 Operasyonu etkinliğinde verilen 6. Seviye Orta Tank sınıfında bulunan Çin ülkesine ait Collectible tanktır. Tam model adı Type 58 BP olup altıncı seviye Type 58 Çin tankından türetilmiştir.

T-28 Mod. 1940: (Premium Mavi Tank veya Collectible Tank): Lichun 2021 Operasyonu etkinliğinde verilen 4. Seviye Orta tank sınıfında bulunan ve Sovyet'lere ait (Rusya) Collectible tanktır.

Type 58 Orta Tank: Çin yapımı Orta Tank sınıfına ait bir tank modelidir. 6. Seviye bir tank olup orta sınıf tanklar arasından beğenmediğim bir tank modelidir.

Type 58 Orta Tank

3) World of Tanks Blitz'de Klan Oluşturmak
Oyunda 1 Milyon gümüş para vererek kendi klanınızı kurabilirsiniz. Bildiğiniz gibi World of Tanks Blitz oyunu sadece iki arkadaş olarak aynı takımda oynamanıza izin veriyor. Umarım ileride klan olmadan üç arkadaş ile de oynama özelliği gelir fakat birden fazla arkadaşınız ile aynı anda oynayabilmek için mecburen klan kurmanız gerekmektedir. Klan menüsünde Personel kısmından klandaki kişileri görebilir ve onlara terfi ettirebilirsiniz. Klanın en büyük faydası oyunda size ikmal yardımı olacaktır.

Takımınızda ne kadar çok aktif oyuncu varsa ikmal yardımı ve ekstradan hediyeler kazanabilirsiniz. Ayrıca klan olarak turnuvalara katılabilir ve büyük ödüller kazanabilirsiniz. Günlük ilk oyunlarda araştırma puanını x5 veya x2 katında tek seferlik kazanma hakkınız varken klan sayesinde ekstra x3 kazanabiliyorsunuz.

World of Tanks Blitz Rus Tankı IS-3, Ağır Tank Listesi ve Oyun Rehberi 5

World of Tanks Blitz Rus Tankı IS-3, Ağır Tank Listesi ve Oyun Rehberi 5

World of Tanks Blitz Rus Tankı IS-3, Ağır Tank Listesi ve Oyun Rehberi 5

Klan sayfam [PH-TR] PARTYHARD-TURKIYE olup herkesi beklerim. Klan büyüdükçe turnuvalar ve ikmaller ile ilgili öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşacağım. Klan için otomatik üye alımı da oluşturabilirsiniz. Günlük ortalama savaş sayısı, zafer oranı, tank seviyesi gibi kriterleri belirleyip takımınızı otomatik klanlar listesine alarak üye kazanabilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 17.03.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.