18 Haziran 2020

World of Tanks Blitz Tank Çeşitleri ve Oyun Rehberi 3

World of Tanks Blitz Tank Çeşitleri ve Oyun Rehberi 3

World of Tanks Blitz serimizin üçüncü oyun anlatım rehberi kısmında tank çeşitleri hakkında detaylı bilgiler ve Teknik Ağaç kısmında gitmeniz gereken tanklardan bahsedeceğim. İlk olarak World of Tanks Blitz oyununda dört adet tank çeşidi olup bunlar; Ağır Tank, Tank Avcısı, Hafif Tank, Orta Tank olarak sıralanır. KMT olarak ayrı kategoride nitelendirilen tanklar bu oyunda yoktur.

Üçüncü yazımda konu başlıklarını verecek olursam;
* Ağır Tank, Tank Avcısı, Hafif Tank, Orta Tank Hakkında Genel Bilgi
* Rus Ağır Tank Ağacı Tavsiyesi ve KV-1S Tankı
* Ağır Tankı Olmayan Ülkeler
* İkiden Fazla Takım Arkadaşınız ile Maç Yapmak

Tank Avcıları: Bu tankların direkt tank avcısı olup genelde hedefi hiç sektirmeden zarara uğratırlar. En belirgin özelliği dönen taretleri olmamasıdır. Bundan dolayı atış yapacağınız zaman komple tankı döndürmeniz gerekebilir ve oynanış biçiminden normal tanklara göre biraz daha zordur. Bu yüzden biraz daha deneyimli arkadaşlar için oynamasını önerdiğim tank çeşididir. Dönen taretleri olmadığı için genel yapıları daha sağlam ve bu sayede aynı sınıftaki Tanklara göre daha güçlü topları, daha iyi AIM hızları, daha isabetli atışlar yapmaları, Auto AIM ile hedef değiştirirken AIM seviyesini koruma ve daha iyi mermi doldurma hızları gibi avantajlar söz konusudur.

World of Tanks Blitz Tank Çeşitleri ve Oyun Rehberi 3

Ağır Tank: Hem güçlü hem de atış gücü yüksek canavar tanklar diyebiliriz. Tek dezavantajı ağır hareket etmesidir. Fakat bazı ağır tanklar sınıfına göre hızlı hareket edebilir bu yüzden bu tankları seçip oynamanızı tavsiye ederim. Oyunda ben hep Ağır Tank ile oynadığım için önerilerimi de bu kategori üzerinden yapacağım.

Orta Tank: Görece yüksek ateş gücünü ve zırhına sahiptir, iyi sürat ve iyi manevra kabiliyetiyle birleştiren tanklardır. Günümüzün ana muharebe tankları diyebiliriz. Hızlı, çevik ve atış gücü iyidir. Dayanıklılık gücü orta düzeyde diyebiliriz.

Hafif Tank: Düşük zırh kabiliyetine sahip, atış gücü yüksek olsa da çabuk hasar alabilen tanklardır. Süratları oldukça fazladır ve düşman hattına kolayca sızabilir ve kaçabilir. İyi bir hafif tank düşmanların yerini tespit etmede usta olup takıma oldukça yardımcı olabilir.

Tanklar hakkında genel bilgi verdikten sonra Rusya SSCB ülkesine ait Teknik Ağaçtan hangi Ağır Tankları seçeceğiniz hakkında bilgi vereceğim. İlerleyen yazılarımda diğer ülkeler ve takip ettiğim ağır tankları hakkında da bilgi vereceğim.

World of Tanks Blitz Tank Çeşitleri ve Oyun Rehberi 3

Rus tanklarında iki adet ağır tank yolu olup bunlar KV-1S ve KV-2 olarak çatallanıyor. Rus'larda Seviye 6 KV-1S tankına kadar gelmenizi öneririm. Buradan IS serisinden devam etmenizi tavsiye ederim. IS-3, IS-8 ve IS-7 tanklarının garajınızda olmasını da tavsiye ederim. Sınıfına göre çok iyi tanklardır.

Rus teknik ağacına göre ben KV-2 ve KV-3 serisinden gitmeyeceğim. Bundan dolayı sırasıyla KV-2, KV-3, KV-4, ST-I ve IS-4 tanklarını almayacağım. Zaten onuncu seviye olan IS-4 yerine IS-7 veya IS-8 almanızı tavsiye ederim, daha gelişmiş ve modernize olmuş tanklardır.

World of Tanks Blitz Tank Çeşitleri ve Oyun Rehberi 3

World of Tanks Blitz Tank Çeşitleri ve Oyun Rehberi 3

World of Tanks Blitz Tank Çeşitleri ve Oyun Rehberi 3

2) KV-1S Rus Ağır Tankı: KV-1S, Garajım da olup bir süre oynadığım ve sonrasında satıp IS aracını aldığım tanktır. KV (Kliment Voroşilov) sınıfından gelmiştir. KV-1 modeline göre atış gücü yüksektir; Hasar CP 400'dür ve KV-1 modeline göre daha hızlı ve seri bir tanktır. Fakat 6. veya 7. seviye ağır tank olarak başka ülkenin tanklarını garajınızda tutmanızı önereceğim. Bu modeli oynayıp gerekli olan IS araştırmasını tamamladıktan sonra sattım. 

3) Ağır Tankı Olmayan Ülkeler
Ağır Tankı olmayan ve bir süre tank araştırması yapmayacağım ülkeler aşağıdaki gibidir;
* Avrupa Birliği Tankları (Finlandiya, Polonya, İsveç, İtalya) ülkelerine ait olup bunlar arasında Ağır Tank yoktur. En gelişmiş tankı Seviye 10 İtalyan Progetto M40 Mod. 65 Orta Tanktır.

* Japon Tankları: Japonların Ağır sınıf seviyesinde tankı olmayıp, Seviye 10'daki en gelişmiş tankı STB-1 Orta Tanktır.

4) İkiden Fazla Takım Arkadaşınız ile Maç Yapmak
Maçlarda arkadaş olarak maksimum 2 kişi olarak oynayabiliyorsunuz, üç kişi olarak oynama aktif değildir. Sadece Eğitim Odasında üç veya daha fazla arkadaşınız ile oynayabilirsiniz fakat orada da DP, Gümüş Para veya Yıldız kazanamıyorsunuz. Sadece eğitim amaçlı olduğu için hiçbir kazancınız olmuyor ve vakit kaybıdır. Toplu Turnuvalara girmek için ise bir klana üye olmanız gerekmektedir.

Burak Avcıoğlu

3 yorum:

  1. Elinize sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. WoT ile ilgili yeni yazılar gelecektir, Teşekkürler.

      Sil
  2. Emekleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.