23 Haziran 2020

Toscanello Cioccolato Puro ve Djarum Black Karanfil Sigara İncelemesi

Toscanello Cioccolato Puro ve Djarum Black Karanfil Sigara İncelemesi

Bir önceki yazım olan CHE-Toscanello Puro Markaları ve Tavsiyelerinde Toscanello Puro markasından bahsetmiştim. Bu yazımda Toscanello Purosunun çikolata aromalı versiyonu ve karanfil sigara olarak da bilinen Djarum Black ürünlerinin deneyimlerini sizlerle paylaşacağım.

İlk olarak Toscanello Cioccolato ürünü olan puro ile başlamak istiyorum. Ürünün tam adı Toscana Toscanello – Nero Cioccolato olup çikolata aromalı bir italyan purosudur. Türkiye'de kolayca bulabileceğiniz bir markadır. Son Sigara paketleri düzenlemesi ile yeni kutusu bilindik siyah ve hiçbir görsel olmayan sigara paketlerine benzemektedir. Fakat ben bu yeni paketlerden almanızı tavsiye ederim çünkü daha taze ve yeni sarılmış oluyorlar.

Toscanello Puro markasında genelde benim önerim Limoncello (Limonlu) veya Fındık aromalı olandır. Grappa Flavoured (Üzümlü) olan versiyonu da fena değildir. Bunlara nazaran çikolata aromalı olan benim için bir puan daha geride olup diğer çikolatalı purolara kıyasla güvenle ve lezzetli şekilde tüketebileceğiniz bir üründür. Genelde çikolatalı puro denildiğinde Captain Black akla gelir fakat illaki bir çikolata aromalı puro tüketmek istiyorsanız Toscanello ilk seçeneğiniz olmalıdır.

Toscanello Cioccolato Puro ve Djarum Black Karanfil Sigara İncelemesi

Toscanello Cioccolato Puro ve Djarum Black Karanfil Sigara İncelemesi

Ürün: Toscana Toscanello – Nero Cioccolato Puro (Çikolata Aromalı)
Fiyat: Türkiye'de Haziran 2020 tarihinde 50 TL'den satılmaktadır.
Üretim: İtalya ve Paket içinde 5 adet Cigars (Puro) vardır.
Puan: 3/5
Barkod: 8059145103284

İkinci incelemek istediğim ürün ise Djarum Black olarak bilinen Clove-Karanfil sigaradır. Djarum, Endonezya’da imal edilen ve PT Djarum şirketine ait popüler bir kretek (karanfilli sigara) markasıdır. Djarum markası uluslararası alanda da başarılı olmuştur ve Türkiye'de de tutmuştur. Genelde keyif için içilir ve gün içerisinde 2 adetten fazla içmenizi tavsiye etmem. Sigara gibi tüketmeyiniz tamamen keyif için içiniz ve içinize çok çekmeyiniz.

Djarum Black sigaralarının filtresi baharatlı bir sos ile kaplıdır ve esasen karanfil, kakule ve tarçın tatları başta olmak üzere bölgeye özel baharatlarla tatlandırılmıştır. İçerken ağzınızı tatlı bir his ve tadım keyfi verecektir. Filtre kısmında üç adet duman çıkışı için delikli yapısı mevcuttur. Çok fazla duman çıkaran bir tütün mamülüdür fakat dumanı karanfil koktuğu için genelde rahatsız etmez.

Genelde ayda yılda bir defa tüketilen ve mentol sigaraların kalkması ile birlikte Türkiye'de revaçta olan bir üründür. Sigaranın en önemli özelliği karanfil aromalı olup içtiğiniz zaman Çıt-Çıt diye ses gelmektedir ve ağızda karanfil aroması oluşmaktadır. Ağırlık olarak sigaranın yaklaşık % 40’ı karanfil ve geri kalan %60’ı tütündür. Marka hakkında detaylı bilgi için www.djarum.com adresine göz atabilirsiniz.

Toscanello Cioccolato Puro ve Djarum Black Karanfil Sigara İncelemesi

Ürün: Djarum Black (Clove Cigarettes)
Fiyat: 45-50 TL
Üretim: Kudus Endonezya & Kudus (Orta Cava), Indonesia
İçerik: Paket içinde siyah renkte 20 adet karanfil sigara (Kretek) vardır.
Puan: 5/5 (Muadillerine Göre)
Barkod: 8991906241319

Burak Avcıoğlu - Update: 14.05.2022

8 yorum:

  1. Selam. Agustos itibariyle Djarum 'u Türkiye'de neerede bulabilirim acaba :)

    YanıtlaSil
  2. Ben internetten alabilirmiyim djarum black i teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulabildiniz mi alabilecek bir yer bende bir süredir arıyorum

      Sil
    2. İstanbul'da oturuyorsanız Kadıköy büfelerde bulabilirsiniz

      Sil
  3. Merhaba orijinal djarum Black bulabileceğim bir yer arıyorum İstanbul Avrupa bilginiz varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tobacco market başakşehirde bulabilirsiniz

      Sil
  4. Merhaba toscanello ürünlerini büfede satmak ıstiyorum nereden temin edebilirim

    YanıtlaSil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.