9 Şubat 2020

French Press ile Filtre Kahve Hazırlamak

French Press ile Filtre Kahve Hazırlamak

Filtre Kahve; Türkiye başta olmak üzere kahve severlerin en çok Kahve tüketimi için tercih ettiği üründür. Filtre Kahve çekilmiş kahve demektir. Çekirdek Kahve öğütülerek elde edilir ve sıcak su ile French Press yapılarak servis edilir.

Filtre Kahvede genelde süt kullanılmaz. Süt, kahvenin tüm aromasını ve tadını bozmaktadır. Kesinlikle Süt, Süt Tozu ve Şeker kullanmayınız Filtre kahve yaparken. Filtre Kahve; çekirdeği öğütülmüş olarak toz halinde paketlenir ve satılır. Bilmeniz gereken bir başka bilgi ise; Filtre kahveyi Türk kahvesi gibi pişirmeyiniz. İkisi farklı olup kahveyi yakarsınız ve bir aroma-tat alamazsınız. İçerken de ağzınıza telve gelir ve yanmış bir kahve içiyor gibi olursunuz. Türk kahvesi farklı bir kahve çeşidi olup filtre kahve ile aynı değildir.

French Press  ile Filtre Kahve Hazırlama Yöntemi

1) İlk olarak Kettle su ısıtıcı ile 95 derece olarak kaynar su hazırlanır. Önce boş French Press içine bir miktar kaynayan sudan dökülerek ve kapağı kapatılarak iyice çalkalanıp sıcak su ile cam hazne temizlenir.

2) Bodum Java 3 Cup’ın içinden çıkan siyah kahve kaşığı ile 2 Kaşık yani 14 Gram (Silme Yapılarak Konmalıdır ve bir kaşık 7 Grama karşılık gelmektedir.) içine çekilmiş fitre kahve konur.

3) French Press’in yarısına kadar sıcak su yavaşça konur ve tahta bir kaşık veya çubuk ile 35 Saniye karıştırılır.

4) Bodum Java 3 Cup’ın üst kısımdaki siyah kısmına gelecek şekilde yavaşça su ilave edilir ve Press yapmadan kapatılır, sonra 4 dakika veya 5 dakika demlenmesi için beklenir. Ben genelde 5 dakika bekliyorum. Kahveye göre değişebilir bu durum.

5) Demlenme bittikten sonra French Press çubuğu yavaşça aşağı indirilerek Press işlemi uygulanır. Artık kahveniz içime hazırdır.

6) Kahveyi Espresso Fincanı ile içmenizi öneririm, Kahve fincanını da öncesinde sıcak su ile çalkalamanızı öneririm. Espresso Fincanı; Türk kahvesi bardağından biraz daha büyük olan fincanlardır.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme