17 Ağustos 2019

Next 2023 HD Uydu Alıcısı İnceleme

Next 2023 HD Uydu Alıcısı İnceleme

Next 2023 Masaüstü MPEG4 HD uydu alıcısı minik kasalı ve adaptörlüdür. Yeni ev ve haliyle yeni televizyonlar aldıktan sonra bir uydu alıcı ihtiyacı doğdu. Kendinden HD uydu alıcı TV'ler de çok gerekmesede bazen sinyal problemlerinden dolayı almak gerekebiliyor.

Genel de bir uyducuya gittiğinizde size direk bu uyduyu önermez. Genelde piyasa fiyatı 30-40 TL olan ve bağlama hizmeti ile size 100 TL ye maliyeti olan kötü ve tutukluk yapan uydular verirler.

Örneğin televizyonların arkasına takılan ufak mini uyduları çok önermiyorum, konsol üzerinde olan ve kumanda ile direk temasa geçebilen uydular daha iyi. Bu tip uydular hem ucuz hemde bir süreden sonra tutukluk yapıp cihazı açıp kapatmanız gerekmektedir. Next 2023 ise daha kaliteli olup içindeki kanalar hazır kurulu şekilde gelmektedir. Tutukluk veya bağlantı problemi yaşamazsınız.

Next 2023 HD Uydu Alıcısı İnceleme

Next 2023 HD uydu alıcısının içeriği hakkında bilgi verecek olursak;

* Kanallar hazır yüklüdür, Tak çalıştır biçimindedir. TKGS otomatik güncelleme sistemi vardır.

* Scart: Eski TV'ler için giriş vardır.

* HDMI: Var ve kutu içinden 1 metrelik HDMI kablosu çıkmaktadır, ekstaradan HDMI kablosu almanıza gerek yoktur. TV'ye bağladıktan sonra HDMI kanalını açmanız yeterli olacaktır. Türksat kanalları otomatik gelecektir.

* USB: Var

* Wi-Fi: Var ve YouTube uygulamasına bağlanabilirsiniz.

* Kumandası vardır ve koruma kılıfı vardır. Aynı zamanda TV akıllı kumanda olarak da ayarlayıp tek kumanda olarak kullanabilirsiniz.

* 20 Ağustos 2019 itibariyle bir adet Yazlık Ev için satın aldım ve kargo dahil 118 TL ödedim.

* 17 Ekim 2019 itibariyle 140 TL'ye bir adet daha alınmıştır ve direk HDMI ile bağladıktan sonra kanallar otomatik olarak gelmektedir. Yeni nesil Smart TV'ler ne kadar iyi de olsa dahili HD uydu alıcıları bir süre sonra yetersiz geliyor ve kanalları çekmiyor.

* 29 Mart 2020 itibariyle 108 TL'ye bir adet daha alınmıştır. Ayrıca bu cihaz ile birlikte Next Wifi Adaptör alarak YouTube bağlantısı sağlayarak videoları internet bağlantınız üzerinden izleyebilirsiniz.

Uydu alacak kişilere önerilerim; Dreamstar ve benzeri uydu alıcılarda 4K SAT yayını yoktur. IP TV ise üyelik almanız gerekir çalışması için bu yüzden çok güvenilir değildir.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.