21 Aralık 2018

Command & Conquer: Rivals Mobil Strateji Oyunu

Command & Conquer: Rivals Mobil Strateji Oyunu

Ünlü Real Time Strategy serisi olan Command & Conquer oyununun Android ve IOS versiyonları için çıkardığı Free-to-Play Mobil RTS oyunu 4 Aralık 2018 tarihi itibarıyla Store'da yayınlanmaya başladı. Oyunun geliştiricileri efsane ekip olan EA Redwood Studios tarafından yapılıyor.

Oyunda GDI ve NOD olarak iki ırk vardır. GDI ile başladığınız oyunda 9. seviyeden sonra NOD ile de oynayabiliyorsunuz. Oyun da Ligler vardır; Demir, Bronz, Gümüş, Altın, Platin, Elmas, Usta ve Tiberium Ligi olarak seviye sıralanıyor. Puan kazandıkça bu liglere yükseliyorsunuz ve daha iyi savaşçılar ile PvP savaş yapma imkanınız oluyor.
Savaş şekli tamamen PvP yani gerçek kişiler ile yapılıyor. Oyun içinde herhangi bir bot veya PvE sanal düşmanlar tasarlanmamıştır. İttifak olarak CNCTurkiye resmi ittifakını kurarak oyunda ekibimizi sürdürüyoruz. İttifak üye sayısı 30 ile sınırlı olup bir Lider ve ittifak içi Subaylar atayabiliyorsunuz. Savaşlarda 6 birim ve bir general seçebiliyorsunuz. GDI ve NOD birimlerini Para, Elmas, Kart aldıkça geliştirebilirsiniz.

Command & Conquer: Rivals

Google Play: Command & Conquer: Rivals™ PVP
Publisher: ELECTRONIC ARTS
Kategori: Strateji Oyunları

Savaş haritası ve alanı, ana bina mantığı ve savaş taktiği ve grafikler bir mobil oyuna göre oldukça iyi. Bilgisayar oyunu olan Command & Conquer 3: Kane's Wrath oyununun mobil versiyonu gibi olmuş diyebiliriz. İleride Scrin ırkı gelir mi onu da göreceğiz. Oyunun son zamanlarda tutmaması ve düşük puan almasının sebebi oyun sırasında sunucu ve bağlantı hatasının çok sık yaşanmasıdır. Ayrıca oyun bunca zaman majör bir ek değişiklik veya daha kalite grafik kalitesi sağlayacak güncellemede gelmediği için oyunu 60. seviyeden sonra bıraktım. İlk kez oynayacaklar için güzel bir strateji oyunudur fakat bir süre sonra oyundan bıkıp telefonunuzdan kaldırabilirsiniz.

Oyun içinde geçmiş savaşlarınızı izleyebilir ve Replay dosyalarını ittifakınız veya arkadaşınız ile paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda C&C TV den Online dünyadaki savaşları ve gelişmeleri de takip edebilirsiniz. Oyun daha çok güncelleme ve yenilik alsa daha popüler olabilirdi fakat eskisi gibi Command Conquer serisi pek rağbet gömüyor.

Burak AVCI - Update: 21.11.2021