6 Ekim 2014

Android Cihaz Yöneticisi ile Kayıp Android Telefon Nasıl Bulunur?

Android Cihaz Yöneticisi

Google'ın ücretsiz servisi olan Android Cihaz Yöneticisi ile telefonunuzun nerede olduğunu görebilir,
kaybolduğu zaman da bulabilir ve uzaktan kitleme komutu yollayabilirsiniz. İlk olarak Google Play'den Android Cihaz Yöneticisini telefonunuza indirin.

Android Cihaz Yöneticisi

Android Cihaz Yöneticisine Google hesabınızla giriş yapın. Markette kullandığınız hesap ile aynı olmalıdır. Seçeneklerine girin. Karşınıza iki seçenek çıkacak: Bu cihazın konumunu uzaktan belirle ve Uzaktan kilitlemeye fabrika ayarlarına sıfırlamaya izin ver. Bu iki seçeneği işaretleyip kaydedin.

Android Cihaz Yöneticisi

Sonra uygulamalar menüsünden Google Ayarları uygulamasını açın. Konum sekmesini seçin. Sağ üst köşedeki yeşil butonu aktif ederek etkinleştirin ve ayarları kaydedin.

Android Cihaz Yöneticisi

Bu ayarları yaptıktan sonra Google’ın sunduğu Android Cihaz Yöneticisi servisini etkinleştirmiş olacaksınız. Bundan sonrası oldukça basit. Telefonunuz çalındığında Android Cihaz Yöneticisi sitesine gitmeniz gerekiyor. Karşınıza çıkacak pencerede, kaybolan telefonunuza bağlı olan Google profilinizi girmelisiniz.

Android Cihaz Yöneticisi

Kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra karşınıza Android Cihaz Yöneticisi’nin arayüzü açılacaktır. Sistem Google Maps ile uyumlu bir şekilde çalışıyor. Sol üst köşede profilinize eklemiş olduğunuz cihazınızı göreceksiniz. Altındaki seçeneklerden, telefonunuza ulaşmanız ya da tüm bilgileri imha etmeniz mümkün. Şimdi bu seçeneklerden bahsedelim.

Android Cihaz Yöneticisi

Zili Çaldır seçeneğiyle her gün başınıza gelebilecek bir olaya çözüm sağlıyorsunuz. Mesela bulunduğunuz mekanda telefonunuzu bulamadığınızı fark ediyorsunuz. Android Cihaz Yöneticisi üzerinden telefonunuza çağrı atabilirsiniz. Telefonunuz sessiz konumda olsa bile 5 dakika boyunca en yüksek seste çalmaya başlayacaktır. Böylece mekan içindeki kayıp telefonu bulacaksınız.

İkinci seçenek ise Kilitle. Gece arkadaşınızın doğum gününden dönerken, taksi içerisinde telefonu düşürdünüz. Taksici ile konuştunuz ve ertesi gün telefonu alabileceğinizi öğrendiniz. Ama telefonunuzun bu süre içerisinde karıştırılmasını istemiyorsunuz. Kilitle seçeneği ile uzaktan telefonunuza bir şifre koyabilirsiniz. Böylece telefonu geri alana kadar bir başkası telefon menüsüne giremeyecektir. Ayrıca Kilitle seçeneği ile telefon ekranına bir mesaj bırakabilirsiniz. Böylece telefonu elinde tutan kişiye de uyarıda bulunabilirsiniz.

Android Cihaz Yöneticisi

Son seçenek ise gerçekten de son olarak tercih edilmesi gereken özelliklerden biri. Telefonunuzun yanlış ellere geçtiğini düşünüyorsanız ya da çalındığından eminseniz Sil seçeneği ile tüm verilerinizi silebilirsiniz. Unutmamakta fayda var: Sil seçeneği ile telefonunuzu Fabrika Ayarlarına geri döndürürsünüz. Yani silinen verileri geri döndürmenin bir yolu yok.