1 Ocak 2013

Banjo Uygulaması Nedir ve Kullanımı - Konum tabanlı Sosyal medya uygulaması


Banjo uygulaması Iphone ve Andorid telefonlarda kullanabileceğiniz, sosyal ağlar üzerinden gerçek zamanlı olarak gerçek insanlara bağlanmanızı sağlayan bir uygulamadır. Uygulamayı indirdikten sonra bir sosyal ağ hesabınız ile kayıt oluyorsunuz. Uygulamanın kullandığı sosyal ağlar: Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare ve LinkedIn.

Uygulamayı kullanmanız için Foursquare de olduğu gibi internet ve GPS'i açmanız gerekir. Sonra bir sosyal ağ adresinizle giriş yaptıktan sonra, Ben Facebook hesabımla giriş yaptım. Uygulama açılınca yukarıda 3 ana sekme göreceksiniz Arkadaşlar, Yerler ve Ben.
Yerler kısmına gelin ve yukarıdaki 3 ikon olacak Yenileme, Konum ve Arama ikonu. Konum ikonuna tıklayın o anki bulunduğunuz konumun haritası açılacaktır. Programın olayı burada işte. Akış ve Harita diye iki kısım açılacak. Harita kısmını açın ve etrafınızı keşfedin :)


Yukarıdaki resimde gördüğünüz şekilde size yakın olan insanların sosyal ağları ve paylaşımları gelecektir. Örnek olarak size yakın olan biri Instagram uygulaması ile yayın yapıyorsa onun yayınlarını görebileceksiniz. Twitter kullanıyorsa veya Foursquare onu takip edebileceksiniz. Facebook kullanıyorsa ne yaptıklarını takip edebileceksiniz. Kısacası lokasyonunuza göre size yakın tüm Banjo kullanan kişilerin Sosyal Ağlarını gösteriyor.

Uygulama sayesinde insanlarla etkileşimde bulunabilir ve gerçek bir şekilde buluşmalara katılabilirsiniz.

Aynı sokakta oturduğunuz ama hiç tanımadığınız kişilerin Instagram,Twitter veya Facebook yayınlarını görünce eminim sizde şaşıracaksınız :) Türkiye'de şuan yaygınlaşan ve Türkçe dil seçeneği olan bir uygulamadır Banjo.

Kısaca özetlemek gerekirse bütün sosyal ağ mecralarını toplayan ve etrafınızda ne olup ne bittiğini size söyleyen konum tabanlı ve gerçek zaman ve insan odaklı sosyal uygulamadır.

Programın geliştiricisi (Developer) Banjo Inc olup www.ban.jo adresinden hem Iphone/IOS hemde Android uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz.

Burak AVCI