11 Mayıs 2019

11 Mayıs 2019 Sanal Para Bitcoin ve Dolar Kuru Değerlendirmesi

11 Mayıs 2019 Sanal Para Bitcoin ve Dolar Kuru Değerlendirmesi

11 Mayıs 2019 Cumartesi sabahı itibariyle sanal paralarda yukarı doğru bir trend başladı. Başta Bitcoin olmak üzere Ethereum ve Litecoin sanal para birimlerinde artışlar var. Fakat bu artışlar gün sonu satış olarak gerçekleşip aşağı inebilir. Ben sadece Bitcoin üzerine konuşacağım. Son 2 haftadır yukarı doğru trend alan BTC şuan itibariyle 40.420 TL yani 6.725 $ seviyesindedir.

Resimdeki grafiğe göre 6449 $ seviyesi önemli olup burayı kırması bugün bekleniyor. Düzeltme hareketleri gelebilir fakat buradaki direnci kırarsa bir sonraki hedefi 8.973 $ seviyesi olacaktır. Bu seviyede çünkü bir boğa dönüşü gerçekleşti ve tekrar bu seviyeye gelerek çanak tamamlanacaktır. Bu hafta çok önemli eğer bu hafta bahsettiğim direnci kırarsa alım fırsatı ileri ye dönük yapılabilir.

Dolar kuru üzerine biraz konuşacak olursak hafta içi 6,25 TL değerlerine gelen dolar kuru, kamu bankalarının döviz satışı ve merkez bankasının gizli faiz artışından sonra şuan 5,98 TL seviyelerine geldi. 6,20 seviyesine geldiğinde birçok kişi kamu bankaları ile birlikte bireysel yatırımcılarda satış yaparak hafta için doların birkaç kuruş daha geri çekilmesi ile tekrardan alım yapacaklardır.

Dolar kurunun olması gereken seviye 7.00-7.20 TL aralığıdır. Bu seviyeyi yatırımcılar bildiği için dolar 7.50 TL seviyesine gelmeden ve faizler yükselmeden yatırımcılar Türk Lirasına geçmeyecektir.

Economist Avcıoğlu