19 Mayıs 2024

Bupa Acıbadem Özel Sağlık Sigortası ve Hakları, Özel Hastaneler ve Eczaneler

Bupa Acıbadem Özel Sağlık Sigortası

Yeniden bir sağlık yazısı ile karşınızdayım. Bu sefer yeni kayıt olduğum Bupa Acıbadem Özel Sağlık Sigortası hakkında sizlere bilgiler vereceğim. Aynı zamanda gittiğim bazı özel hastaneler hakkında da deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. İstanbul Pendik ilçesinde oturduğum için burada kaliteli özel hastane az olup genelde Ataşehir ve Göztepe gibi ilçelere gittikçe hastane ve doktor kalitesi artmaktadır. Bupa Acıbadem Özel Sağlık Sigortası kişiye özel bir sağlık sigortası olup Mobil cihazınıza senCard Mobil (senCard) uygulamasını indirerek poliçe detaylarınıza ulaşabilirsiniz. Anlaşmalı hastaneler genelde uygulamada “%100 Ödemeli Network” olarak belirtilmiş olup bu ibare olan hastanelere gitmenizi öneririm. Anlaşmalı eczanelerde ise size yazılan ve devlet tarafından karşılanan ilaçların sadece %20 oranında fiyatını ödüyor ve indirimli alıyorsunuz. Anlaşmalı bir eczaneye giderseniz sigortalı olmanızı ekstradan söylemenize gerek yoktur sistemde otomatik çıkmaktadır. Yazımda gittiğim hastaneler, anlaşmalı eczaneler ve bazı hastaneler hakkında detaylı bina bilgileri vereceğim. Neden bunu yapıyorum derseniz hastaneler çok büyük olup gerçekten bir daha gittiğinizde hangi bölüm neredeydi karıştırmamak için. Eğer belli bir hastaneye gidiyorsanız da hastane etrafındaki bazı mekanlara da ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu bilgileri de yazıma ekledim. Özel sağlık sigortası, bu sigortanın eş ve çocukları kapsaması cidden yaşam kaliteniz için önemlidir. Devlet Hastanelerindeki aşırı kuyruk ve kalitesiz muayene koşulları sebebiyle bir çok beyaz yakalı çalışan özel hastanelere yönelmiş durumdadır. Zaten devlet hastanesinde bir bölüm için randevu almak isteseniz size en erken iki hafta sonrasına verdiği için hizmeti hiçbir işe yaramıyor. Bu sebepten dolayı sigortanızın tamamen karşıladığı özel hastanelere gitmenizi öneririm.

1) Bupa Acıbadem Özel Sağlık Sigortası Anlaşmalı Hastaneler ve Eczaneler
* Özel VM Medical Park Pendik Hastanesi
* Özel Pendik Yüzyıl Hastanesi
* Özel Pendik Şifa Hastanesi
* Zehra Eczanesi (Pendik)
* Çağla Eczanesi (Pendik)
* Seyitoğlu Eczanesi (Pendik)
* Medicana Ataşehir Hastanesi
* Ataşehir Elit Eczanesi (Ataşehir)

Aile Sağlık Sigortası

2) Sigorta Süresi ve Hakları
Bupa Acıbadem Özel Sağlık Sigortası firmam (SBM Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi) tarafından yapılmış olup 01 Şubat 2025 tarihine kadar geçerlidir. Şirketimizin aynı zamanda Eşler için primin %25 kısmını 6 taksit şeklinde ödüyorsunuz yani maaşınızdan kesiliyor. Eşinize yapılan özel sağlık sigortasının %75 kısmını ise şirket karşılıyor. Siz sadece yıllık prim fiyatının %25 oranını 6 taksit şeklinde ödemeniz yeterli oluyor. Zaten bu tutar “Bağımlı Çalışan %25” olarak maaşınızdan kesilmektedir. 2024 itibariyle eşler için aylık giden tutar 1421 TL olup 6 ay boyunca (6x1421=8526 TL) bu gider eşinizin bir yıllık özel sağlık sigortasını karşılamış olacak. Beyaz Yakalı çalışan ve evli çiftler için bulunmaz bir nimettir diyebilirim. Özel hastaneler cidden günümüzde bir zorunluluk haline gelmiştir.

Medicana Ataşehir Hastanesi

3) Deri ve Zührevi Hastalıklar (Dermatoloji Cildiye) ve Medicana Ataşehir Hastanesi
Yakın zamanda Cildiye için Medicana Ataşehir Hastanesinden randevu almıştım. İş yerime yakın olduğu için sabah kalabalık olasa da bu hastanenin doktorları gerçekten iyidir. Kıl Kökü İltihabı ve Tırnak Mantarı için gittim. Kıl Kökü İltihabı (Folikülit) hastalığı bir Kıl Dönmesi durumu değildir. Cilt üzerine (Epidermal) sürülen bir krem ile iyileşen basit bir cilt hastalığı olup Dextrocin kremi yazdı doktor. Tırnak Mantarı içinse günde bir kere kullanmalık Terbisil 250 MG Tablet verdir. Genelde vücutta oluşan mantarlar için doktorlar krem değil hap verir her zaman.

Medicana Ataşehir Hastanesi tamamen %100 Anlaşmalı olduğu için muayene parası vermedim sadece 15 TL Katkı Payı ödedim. Hastanenin 1. Kat çıkışı Acil Çıkışı olup buradan hemen anlaşmalı Ataşehir Elit Eczanesine gelip ilacınızı reçete ile alabilirsiniz. Medicana Ataşehir Hastanesinden biraz size bahsetmek isterim; hastane E5 kara yolunun biraz yukarısında olup Ataşehir ilçesinde bulunan ve Küçükbakkalköy bölgesinde olan eski otelden dönme bir hastanedir. Etrafında o kadar fazla araç ve paralı otopark vardır ki araba park etmek tam bir eziyettir. Bu yüzden bende Küçükbakkalköy mahallesi taraflarına aracımı park etmek durumunda kalıyorum. Hastanenin giriş kısmı L (Lobby) olup kahve ve çay içeceğiniz kafesi buradadır. Asansörü her zaman kalabalıktır. Hastanede lavabo sorunu vardır ve lavaboları aşırı ufak ve yetersizdir. Ben genelde L (Lobby) kısmındaki tuvaletleri kullanıyorum. 13. Kat Onkoloji katı olup Kemoterapi alan hastaların bakımı genelde burada yapılmaktadır. 1. Kat ise Acil Katı olup sigara içmek isterseniz burayı kullanabilirsiniz. Hastane etrafında gittiğim mekanlar ise;
* Pelit Pastanesi Ataşehir
* Dağlayan Börek Küçükbakkalköy (Kahvaltı)

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi

4) Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi
Üniversite hastanelerinden biri olan Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi eski bir hastane olup oldukça büyük ve tecrübeli hastanedir. Özellikle kanserli hastaların PET/CT Çekimi için tercih ettiği bir hastanedir. Hastanede KAT 3 kısmı ana giriş ve çıkış kısım olup hastanenin kafe kısmı buradadır. Giriş kısmından girerek koridor sonundaki 10 ve 11 Numaralı Asansörlere binerek KAT -1 kısmına giderek PET/CT Çekimi yaptırabilirsiniz. İlk kanser hastaları için PET filmi çekimi ilk yıl için her üç ayda bir yapılmaktadır. Sonrasında 6 ay ve yılda bir olarak azalarak gider bu süreç. Hastaneni tuvaletleri oldukça temiz ve büyüktür. İstanbul olduğu için park sorunu burada da vardır fakat Medicana Ataşehir gibi çok kötü değildir. Hastane etrafında ilgimi çeken mekanlar ise;
* Kuru Fasulyeci Hasan Usta (Koşuyolu)
* Öğretmenler Sitesi (Tekel Bayi Site İçindedir)

Genel olarak özel sağlık sigortam ve gittiğim hastanelerden sizlere bahsetmeye çalıştım. Bu yazımı bu sene içerisinde güncel tutacağım çünkü aynı hastanelere gitmeye 2024 içerisinde devam edeceğim gibi gözüküyor. Herkese ve yazılarımı okuyan takipçilerime sağlıklı günler dilerim.

Burak AVCI - Update: 19.05.2024

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.