13 Mart 2023

Evlilik Teklifi Nasıl Yapılır? Pırlanta Seçimi ve Evlilik Teklifi Organizasyonu için Yer Önerileri

Evlilik Teklifi Organizasyonu

Evlilik teklifi anı çiftler için en önemli ve özel anlardan biri olup dünya evine girme yolundaki ilk ciddi ve unutulmaz adımlardan biridir. Bu özel anı ölümsüzleştirmek ve ileride hem tekrar tekrar seyretmek ve anılarını eşiniz ile yâd etmek için bu özel günü bir organizasyon yardımı ile yapabilirsiniz. Aslında evlenme teklifini yapacak olan erkek bu teklifi çok sade bir biçimde de yapabilir. Hiçbir organizasyon tutmadan bir akşam yemeğinde veya çift için önemli bir mekanda yahut 14 Şubat sevgililer gibi özel bir aşk gününde bunu gerçekleştirebilir. Evlilik teklifi anının daha ölümsüz olması için birde erkek psikolojisinden bakınca acaba nasıl bir evlilik teklifi yapayım nelerden hoşlanır acaba bu işler nasıl yapılıyor diye kendi kendinizi yemeye başlarsanız işte o zaman bu işi bir organizasyon ile yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü organizasyon firmaları size bu özel günde hazır bir hizmet vererek sizi strese sokmadan fotoğraf ve videolar ile birlikte unutulmaz bir anı yaşatmaktadır. Ben başımdan geçenleri sizlere bir süreç olarak yazımda anlatacağım. Genel olarak ben de çok detaylı, ince plan yapan bir erkek değilim. Sonuç odaklı yaşayan erkekler özellikle detayları düşünmek istemekten ziyade uğraşmayı pek sevmez çünkü bunlar insanı strese sokabilir. Birde çalışan biriyseniz bunları düşünmeye açıkça söylemek gerekirse planlamaya pekte vaktiniz kalmıyor. Evlilik teklifi yapmak için tabii öncelikle Tektaş bir Pırlanta almanız gerekmektedir. Pırlanta seçimi ile başlayarak süreci sizlere özetlemeye çalışacağım. Umarım bu yazım evlenme arifesinde olan erkeklerin işine yarar.

İlk olarak pırlanta markası seçiminden başlayacak olursak ben kesinlikle ZEN Pırlanta (Diamond) firmasını öneririm. Hem markanın kapısından girdiğiniz an size gösterdiği ilgi olsun hem de pırlanta işçiliği ve pırlanta taşının yüzük tacına en iyi şekilde oturtturulması olsun ZEN Diamond tarafından profesyonelce yapılıyor. Aynı zamanda kişiye özel yüzük parmağı numarasına göre Tektaş özel üretilip örneğin 10 numara olan yüzük kesilip 9 numaraya küçültülüp size satılmıyor. ZEN Pırlanta markası dışında Tektaş yüzük satana firmalar ise; Blue Diamond, Altınbaş, Koçak Gold, Storks Diamond gibi firmalar olup hem mağazada ilgileri ve hizmetleri çok kötü olup ellerinde Tektaş için çok çeşitli modellerde bulunmaktadır. Bu yüzden Tektaş Yüzük alacaklara ben kesinlikle ZEN Pırlanta firmasını öneririm. Tektaş yüzük yerine Baget yüzüklerde genelde tercih ediliyor fakat bu işin oluru yani olması gerekeni Tektaş Yüzüktür. Evlendikten sonraki yıllarda eşinize jest olarak Baget Yüzük ayrıca alabilirsiniz. İnternet üzerinden asla pırlanta almayınız, eşiniz ile ZEN Pırlanta mağazasına gidip onun içine sineni ve parmağına en uygun ölçüsünü alarak sertifikası ile birlikte yüzüğü alınız. Ben İstanbul’da mağaza olarak Zen Pırlanta Mağazası Viaport AVM’ye gittim ve buradan aldım. İstanbul Anadolu yakasında oturanlar Zen Pırlantanın Maltepe Piazza AVM, Emaar Square AVM, Palladium AVM mağazalarına gidebilirler. ZEN Pırlanta firmasında ve gideceğimiz şubesinde karar kıldıktan sonra sevgiliniz ile birlikte evlilik sürecinin ilk adımını başlatabilirsiniz.

Zen Pırlanta Tektaş Yüzük

Zen Pırlanta Tektaş Yüzük

Tektaş Yüzük seçiminde en önemli kriter Karat seçimidir. Karat miktarı arttıkça pırlanta üzerindeki kesimler artar ve ışık vurduğunda daha parlak gözükür. Tabii karat sayısı arttıkça hem pırlantanın taşı hem de fiyatı artar. Genelde en başlangıç karat seviyesi 0,20 karat olup genelde altı pırlanta sayılmaz. Hatta mağaza yetkilisi size bunu 0,30 karat dan başladığını söyler. Tabii herkesin bütçesi iyi olmayabilir ama şöyle bir algı vardır genelde 0,20 karat ve altı pırlanta alan kişi sadece pırlanta almak için almış olur. Elmas ile Pırlanta arasındaki farkı kısaca özetlemek gerekirse; Elmas, pırlantanın işlenmemiş hali desek yanlış olmaz. Tabii pırlantanın da parlaklık yani berraklık seviyeleri vardır. Bu seviyeler arttıkça fiyatta artmış olur. Pırlanta kalite sınıf seviyeleri D, E, F, G, H, I, J olarak S-Z ve Yellow Fancy seviyesine kadar gitmektedir. Zen Pırlanta genelde G Color seviyesinde satmaktadır. Örneğin benim aldığım pırlanta G-SI2 parlaklık seviyesinde ve 14K Yellow Gold olup genelde Türkiye’de satılan seviyeler bu ayardadır. Tek Taş yüzük seçiminde marka olarak ise Zen Pırlanta ekstra yanında 0.01 karat anahtar simgeli kolyede hediye etmektedir. Fakat pırlanta yanında Zen Parfüm satmaları çok hoş olmamış ben asla fason marka bir parfüm tercih etmem ve satın almamda. Onun dışında Zen Pırlanta erkek içinde 1000 TL’lik bir puan yüklüyor ve pırlanta sertifikası yanında size bu kartı da teslim ediyor. Bu karttaki puanınız ile Zen mağazalarından pırlanta taşlı kravat veya bir erkek aksesuarı bileklik ve benzeri bir eşya alabilirsiniz. Bu arada pırlantayı satın aldıktan sonra yapılışı ve size teslim edilişi ortalama 20-25 gün sürebilir. Satın aldığınız Zen Pırlanta Şubesi sizi arayıp pırlantanız hazır olduğunda ışıklı kutusu ile birlikte teslim alabilirsiniz.

Pırlantanızı aldıktan sonra artık evlenme teklifi aşamasına geçebilirsiniz. Evlenme teklifini ister 14 Şubat Sevgililer Günü gibi özel bir günde ister bir yemekte isterseniz bir organizasyon ile yapabilirsiniz. Tabii bu teklif her çiftin kendi seçimine kalmıştır. Evlilik teklifinin kalıcı olmasını ve ileride bir hatıra olarak kalmasını istiyorsanız bunu bir organizasyon eşliğinde yapabilirsiniz. Bu sayede hem nasıl evlenme teklifi yapacağım veya nasıl bir sürpriz hazırlamam gerekir telaşını sizler için organizasyon mükemmel bir biçimde hallediyor diyebilirim. Kısaca evlilik teklifi organizasyonlarından bahsedecek olursam; genelde İstanbul’da Sarıyer ve Beykoz taraflarında Yavuz Sultan Selim Köprüsüne yakın Tarihi Büyük Liman Plajı alanında bir konsept içerisinde yapılıyor. Ben BMY Events organizasyonunu seçmiştim. Eğer yaz aylarında bir evlilik teklifi yapacak olursanız boğazda yat konsepti ile yapmanızı tavsiye edebilirim, evlilik teklifini ve isimlerinizi boğaz köprüsüne Neon ışıkları ile yansıtıyorlar. Bir diğer konsept ise genelde Sapanca tarafında bungalov evler ile yapılan konsepttir. Eğer organizasyon düşünmüyorsanız, Boğaza sıfır ve evlilik tekliflerinin popüler restoranlarından biri olan Lacivert Restaurant benzeri güzel bir restoranda da akşam yemeğinde evlilik teklifi yapabilirsiniz. Ben Yavuz Sultan Selim Köprüsünün hemen altında bulunan Tarihi Büyük Liman Plajını ve sahilini beğendiğimi söyleyebilirim. Genelde burası organizasyonlar için kullanılıyor ve gece köprünün kırmızı ışıklarının yanması ile birlikte hem gündüz hem de gece çekimleri mükemmel oluyor diyebilirim. Organizasyon fiyatları ise genelde 2000-2500 TL arası olup seneden seneye bu durum farklılık gösterebilir. Tabii daha şaşalı evlilik teklifleri de yapılabilir fakat bu önemli anın ölümsüzleştirilmesi çok çok daha önemlidir.

Evlilik Teklifi Nasıl Yapılır?

Evlilik Teklifi Nasıl Yapılır?

Organizasyon yapısından bahsetmem gerekirse; genelde konseptin süresi 1,5 ile 2 saat arasında olup ilk olarak bir karşılama müziği sonrasında meşaleli veya fişek gösterili bir yürüyüşten sonra diz çöküp güzel ve anın anlamına uygun güzel cümleler seçerek ilanı aşk yaparcasına bir evlilik teklifi ilanı yapıyor ve sonunda Benimle Evlenir misin kilit cümlesi ile anı ölümsüzleştiriyorsunuz. “Ömrüm, hayatımın anlamı, seninle sonsuza dek tek vücut olalım. Sen bana Allah’ın bir lütfusun, Benimle evlenir misin Aşkım” şeklinde bir söz metni ile teklif yapabilirsiniz. Evlilik teklifi sırasında giriş müziği olarak Ebru Gündeş ve Murat Boz’un Sonsuza Dek şarkısını seçebilirsiniz. Onun dışında yemek öncesi ve sonrası fotoğraf çekimleri oluyor. Organizasyona önceden çekildiğiniz o anın daha da ölümsüz olması için 10 adet sizden sizin için önemli anların fotoğraflarını istiyorlar. Bu fotoğraflar yemek yediğiniz konsept içerisinde aynı zamanda süslemeler içerisinde bulunuyor. Şömine eşliğinde yemeğinizi yedikten sonra köprünün kırmızı ışıkları ve o eşsiz Sarıyer kumsalında da fotolarınızı çekip organizasyonu bitiriyorlar. Sonrasında tüm fotoğraflar ve giriş videosu organizasyon tarafından size gönderiliyor. Tarihi Büyük Liman Plajı lokasyonundan bahsetmek gerekirse; Avrupa yakasında Sarıyer ilçesinde bulunan ve üçüncü köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsünün hemen altında bulunan güzel bir yerdir diyebilirim. Eğer organizasyon için burayı seçip daha erken saatlerde gelirseniz mutlaka manzara izlemek ve fotoğraf çekmek için yol üzerindeki Kule İstanbul Cafe’ye uğrayınız. Aynı zamanda Koç Üniversitesi kampüsü de burada olup Şile yoluna benzer tek şeritli dağlık bir yoldan gidiyorsunuz bundan dolayı eğer hafta sonu bir organizasyon ayarlaysanız yola biraz erkenden çıkmanızı tavsiye ederim trafiğe kalmamanız için.

Genel olarak evlilik teklifi veya benzeri özel günler için yapmak istediğiniz bu tipte organizasyonlarda firmalara danışabilir ve bu tip hizmetleri kullanarak işlerinizi daha kolay biçimde organize edebilirsiniz. Bu sayede hem bu anı ölümsüz kılabilir ve birçok fotoğraf, video anısı ile birlikte yıllar sonra anılarınızı yad edebilirsiniz. Umarım evlilik teklifi düşünen ve bu yolda ilerleyen tüm erkek adaylara bu yazım yararlı olmuştur. Ciddi bir ilişkiye başladığınızda hem erkek hem de kadın olarak bunu Mental biçimde hazır olduğunuzda içinizde bunu hissedeceksinizdir. İşte o zaman tanıştığınız ve hayatınızın aşkı olacak o kadın ile birlikte ciddi adım atma yolundaki ilk işlem pırlanta seçimi ve evlenme teklifi süreçleri olacaktır. Her güzel işi, her kutsal ve manevi işi gönlünüzden gelerek ve usule uygun ne çok vakit kaybederek ne de çok acele ederek akan zaman içerisinde bir trenin raylar üzerinde sabit ama kararlı hızla gidermişçesine bir çift olarak yolunuza bakarak ve sadece ikiniz tek bir vücut olup ilerlediğiniz müddetçe sizi kimse durduramaz. Bir elmanın iki yarısı olarak birleşip her kararı birlikte alarak ve her konuyu birbiriniz ile çekinmeden konuşarak bu Mübarek hayat evi yoluna İnşAllah bu yazıyı okuyan her genç kardeşim girer.

Burak AVCI - Update: 26.03.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.