22 Eylül 2021

Benyar Saat Markası ve Modelleri (BY-5113M ve BY-5140M)

Benyar Saat Markası ve Modelleri

Benyar markası ucuz fakat işçiliği hiç de fena olmayan saatler üreten bir markadır. Saatlerin üretim yerin Çin (China PRC) olup bazı modellerini Türkiye'den veya AliExpress üzerinden tümüne ulaşıp satın alabilirsiniz. Genelde çelik kayışlı modellerini tavsiye edebilirim. Kasa ve kayış kısmında çelik rengi dışında sarı, bakır, altın (Gold) gibi renklerden uzak durmanızı önerir ve almanızı pek tavsiye etmem çünkü bir yıl sonra kasa üzerinde renk atması gerçekleşebiliyor. Fakat klasik çelik kayışta ve renkte bu tür bir deformasyon olmuyor. Ayrıca deri kayış modelleri de kaliteli olup haftada bir iki defa kullanmak suretiyle deri kayış modellerine de bakabilirsiniz. Türk Lirası bazında saatlerin vergisiz ortalama fiyatı 200 TL olup Amerikan kuruna göre fiyat artışı zaman zaman yaşanabiliyor.

Benyar saat modellerinden bende bakır kasa rengine sahip olan BY-5113M ve deri kayış modeli olan BY-5140M saatleri vardı. Açıkçası BY-5113M modelinin işçiliği ne kadar güzel olursa olsun belli bir süreden sonra renk atması gerçekleştiği için saatte Gold rengini pek tavsiye etmiyorum. Deri kayışlı model olan BY-5140M saati ise uzun süre kullandım ve bir deforme vakası yaşamadım. Açıkçası fiyatı uygun ve işçiliği kabul edilebilir düzeyde kaliteli saat yapmışlar. Çin markalarında şöyle bir gerçek vardır, temelde marka isimleri orijinaldir ve her yıl kendilerini daha da geliştirerek daha kaliteli ve şık modele sahip saatler üretirler. Örneğin benim satın aldım Benyar saat modelleri 2019 yılına ait olup 2020 ve 2021 yıllarında üretilen modelleri incelerseniz hem fiyatları yüksek hem de malzeme ve işçilik kalitesinin daha iyi olduğunu göreceksiniz.

Benyar Saat Markası ve Modelleri

Benyar Saat Markası ve Modelleri

Model 1: Benyar BY-5113M
Fiyat: 120-210 TL Aralığındadır.
Tedarik: AliExpress
Özellik: Hardlex Cam, Leather Kayış, Rose Gold White

Benyar Saat Markası ve Modelleri

Benyar Saat Markası ve Modelleri

Benyar Saat Markası ve Modelleri

Benyar Saat Markası ve Modelleri

Model 2: Benyar BY-5140M
Fiyat: 110-230 TL Aralığındadır.
Tedarik: AliExpress
Özellik: Hardlex Cam, Leather Kahverengi Kayış, Mavi Kadran

İncelemeniz için bazı Benyar marka saat model adlarını sizlerle paylaşacağım. Bunlar hem günlük hem de iş hayatında kullanabileceğiniz modellerdir. Özellikle AliExpress'de arama yaparken 2020 ve 2021 yılına ait modelleri inceleyiniz.

* BENYAR BY-5114M (Deri Kayış ve Roma Rakamlı)
* BENYAR BY-5112 (Deri Kayış)
* BENYAR BY-5140M (Çelik Kayış)
* BENYAR BY-5176 (Rolex Milgauss Modeli)
* BENYAR BY-5144 (Çelik Kayış ve Otomatik Mekanizma)
* BENYAR BY-5121 (Otomatik Automatic ve Tourbillon Kasa) Tavsiye Ederim.
* BENYAR BY-5174 (Otomatik Automatic) Tavsiye Ederim.
* AILANG 8655 (Automatic)

Benyar dışında Çin (China PRC) merkezli bazı markaları da aşağıda paylaşacağım. Bu saatlerin modellerini de AliExpress'den bulabilirsiniz. Bunlardan bazıları kaliteli işçiliğe sahip iken bazıları ise gerçekten kötü üretim ve kaliteye sahip markalardır.

AliExpress Saat Markaları: Reef Tiger (Lüks Saat), Sinobi, Mini Focus, Polo Exchange, Cadisen, Kademan, LUMINOX, NEDSS, LOBINNI, LIGE, LONGBO, TVG, CMK, WoMaGe, ONTHEEDGE, CHRONOS, BAGARI, TORBOLLO-HEMSUT, BUREI, SKONE, MG.ORKINA, Vialux, Cacharel, Dexter, G-Sport Polo, Vegans, AILANG, OUPINKE olup aralarında bazılarının iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Burak AVCI - Update: 06.01.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.