31 Ağustos 2021

TÜVTÜRK Araç Muayene Randevu Kaydı Yaptırmak ve Yıllık Trafik, Kasko Sigorta Poliçesi Ücretleri

TÜVTÜRK Araç Muayene Randevu Kaydı Yaptırmak

Aracımın üç yıl sonraki araç muayene işlemleri ve yine aynı aya denk gelen Trafik ve Kasko sigorta yenilemelerini bu Eylül ayı içerisinde yaptım. Öncelikle aracınızın son muayene geçerlilik tarihini nasıl öğrenebilirsiniz ve öğrendikten sonra yakın zamanda nasıl TÜVTÜRK'ten randevu alırsınız sizlere bu süreci anlatacağım. Daha sonra da geçen yıl ve bu yıl yaptırdığım Trafik ve Kasko sigorta poliçe prim ücretlerini paylaşacağım. İlk olarak aracıcınızın son muayene geçerlilik tarihini öğrenmek için ruhsatınıza bakmanız yeterli olacaktır. Ruhsat üzerinde diğer bilgiler kolonunda muayene geçerlilik tarihi adında bir tarih yazmaktadır, bu tarihte aracınızı TÜVTÜRK'e götürerek genel araç muayene işlemine sokabilirsiniz. Eğer bu tarihi geciktirirseniz trafik kontrolleri ve bir sonraki muayene'de ekstradan ceza ödersiniz.

Bildiğim kadarıyla sıfır araç alanlar için üç sene sonra ve sonrasında her iki senede bir aracınızı muayene'ye götürüyorsunuz. Aracınızın son muayene geçerlilik tarihini ruhsatınızdan öğrendikten sonra TÜVTÜRK'ün resmi sitesi olan www.tuvturk.com.tr adresinden giriş yaparak ücretsiz randevu al kısmına geliniz ve randevu alırken plaka no ve ruhsatın sağ alt köşesinde yazan Ruhsat No (Seri No) bilgilerini yazıp aracınızı muayene yaptıracağınız ili seçiniz. Ben Balıkesir'de olduğum için burayı seçtim ve araç muayene işlemimi Balıkesir'de olacağım. Daha sonra çıkan yönergelere göre araç tipini Otomobil seçip devam ediniz, işlem olarak Genel Muayene & Muayene Tekrarı seçiniz.

TÜVTÜRK Araç Muayene Randevu Kaydı Yaptırmak

Aracınızın trafik sigorta durumu ve plaka borç bilgisi sorgulama sayfası çıkacaktır. Muayene öncesi mutlaka trafik sigortanızı yaptırmış olunuz ve plakaya ait asla ceza, HGS/OGS borçlarınız olmasın. Bu kısmı da geçtikten sonra ruhsat üzerinde yazan son muayene geçerlilik tarihini seçin ve size en yakın, yoğunluğu en az olan TÜVTÜRK istasyonunu seçerek işleme devam ediniz. Balıkesir'de ben Ayvalık TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu'nu seçtim. Edremit ve Merkez daha kalabalık olduğu için burayı tercih ettim. Son olarak muayene için öğleden önce veya sonra bir saat dilimi seçerek randevu alma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Randevu ile ilgili tüm detaylar e-posta adresinize ve telefonunuza SMS olarak gelecektir. Muayene sırasında sıra numarasını önceden almak içinse telefona TÜVTÜRK'ün uygulamasını indirebilirsiniz.

Araç muayene işlem detayları bana e-posta ve SMS olarak geldi ve ücreti 372,88 TL olarak yazdı. Tabii muayene için gittiğimde ekstra bir vergi veya ödeme çıkacak mı bilmiyorum onu gidince sizlerle paylaşıp yazımda güncelleyeceğim. Araç muayene işlemi için randevu aldığınız tarih ve saate göre tam vaktine gidiniz ve yoğun değilse işiniz hemen hallolup bitecektir.

Yıllık Trafik, Kasko Sigorta Poliçesi Ücretleri

Yıllık Trafik Sigortası ödemelerine gelecek olursak; öncelikle şunu belirtmem gerekir ki trafik sigortası araçlar için mecburi olup poliçe bitim tarihinden itibaren tekrardan yenileyiniz ve arada birkaç gün geciktirmeyiniz çünkü poliçe prim teklifi alırken indirim alamayabilirsiniz. Geçen sene 01/09/2020 ve 01/09/2021 tarihleri arası yaptırdığım Trafik Sigortası primim 1283 TL olup Sompo Sigorta'dan yaptırmıştım. Bu senede aynı sigorta firmasından 01/09/2021 ve 01/09/2022 tarihleri arası geçerli olan poliçemin primi hasarsızlık indirimi ile birlikte 1097 TL olmuştur ve bir yıllığına trafik sigortamı bu fiyattan yeniledim.

Kasko Sigortası ise zorunlu bir sigorta türü olmayıp aracınız özellikle yeni ve pahalı bir araç ise mutlaka yaptırmanızı tavsiye ettiğim bir poliçe türüdür. Geçen sene AXA Sigorta'dan Genişletilmiş Tutumlu Kasko Poliçesi yaptırmıştım ve primi 2.560 TL tutmuştu. Geçen seneki kaskomdaki İhtiyari Mali Sorumluluk azami bedeli ise 25 bin TL civarındaydı. Bu sene 06/09/2021 ve 06/09/2022 tarihleri arası geçerli olan ve aynı sigorta firması AXA'dan yaptırdığım Genişletilmiş Tutumlu Kasko Poliçesi'nin primi %30 hasarsızlık indirimi ile birlikte 1973 TL tutmuştur. İhtiyari Mali Sorumluluk azami bedeli ise 50 bin TL civarında yükselmiştir. Eğer aracınız ile kaza yapmaz ve hasar işlemi girmezseniz bu prim her sene hasarsızlık indirimi ile birlikte düşecektir.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.