19 Ocak 2021

Landana Gouda Fesleğenli Kırmızı Hollanda Peyniri Tadımı ve İncelemesi- Landana Rotes Pesto

Landana Gouda Fesleğenli Kırmızı Hollanda Peyniri Tadımı ve İncelemesi- Landana Rotes Pesto

Hollanda Gouda peynir serileri arasından bu hafta sizlere kırmızı renkte olan Landana Rotes Pesto olarak da bilinen Landana Gouda Fesleğenli Kırmızı Hollanda Peynirinden bahsedeceğim. Peynirin menşeyi Hollanda olup 180 Gram paketlenmiş dilimli halini Türkiye'de 59 TL'ye satın aldım. Peynirin rengini kırmızı yapan detay içindeki Kırmızı Pesto Sos (Pesto Rosso) karışımından dolayıdır. Kırmızı Pesto içerisinde bildiğiniz gibi kurutulmuş domates ve çili biberi bulunduğu için peynirin rengi de kırmızıdır.

Kahvaltılarda tüketebileceğiniz güzel bir peynir çeşididir. Açıkçası bir önceki peynir tadımında Hardallı Gouda peynirini beğenmiştim fakat Landana kırmızı peyniri açıkçası daha çok hoşuma gitti. Özellikle içerisinde çemen, fesleğen gibi ek baharatlar olduğu için kahvaltı menüsünde oldukça lezzetli durmaktadır. Şarap ve benzer içkilerle de gidebilecek bir peynir türüdür. Ağızda dağılabilen ve damakta lezzetli bir tat bırakan peynirdir.

Landana Gouda fesleğenli kırmızı peynirin içerisinde Pastörize inek sütü, tuz, kırmızı pesto otları ve karışımı (fesleğen %25, mercanköşk %0,6, sarımsak %17, çemen otu, zeytin, domates %8) starter kültür, peynir mayası bulunmaktadır. Peyniri yediğiniz zaman damakta çemen ve hafif fesleğen tadını çok rahat alacaksınız. Landana Gouda peynirini mutlaka buzdolabında saklayınız ve her kullanım sonrası streç film ile sarmayı unutmayınız ki bozulma yaşanmasın.

Gouda peyniri hazırlanışı sırasında Peynir mayalanıp, peynir altı suyu süzüldükten sonra kalan çökelti tekrar temiz suyla yıkanır; bu nedenle laktik asit oluşumu azaltılarak daha tatlı lezzeti olan bir peynir elde edilir. Bekletilmesi ve hazırlanış süresi ise 4 haftadan 36 aya kadar sürmekte olup, peynir olgunlaştırılıp belli baharatlar ile çeşitlendirilir.

Landana Gouda Fesleğenli Kırmızı Hollanda Peyniri Tadımı ve İncelemesi- Landana Rotes Pesto

Landana Gouda Peyniri Diğer Çeşitleri;
* Landana Fesleğenli Yeşil Gouda Peyniri (Yeşil Renk)
* Landana Gouda Cevizli Peyniri (Sarı Renk)
* Landana (Old) Eski Gouda Peyniri (Gri Etiket Renkli)
* Landana Gouda Truffle Peyniri (Mantarlı)

Ürün: Landana Gouda Fesleğenli Kırmızı Hollanda Peyniri (Landana Rotes Pesto)
Menşei: Hollanda (Türkiye Distribütörü: Cibus Gıda)
Gramaj: 180 Gram
Fiyat: 59 TL (Ocak 2021)

Sonuç olarak kırmızı rengi olsun, görünüşü ve tadı oldun kahvaltılık bir ürün olarak Landana Gouda Fesleğenli Kırmızı Hollanda Peynirini ben oldukça beğendim ve tatmanızı tavsiye ederim.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.