12 Ocak 2021

Honda Civic Araçlarda 2021 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Ne Kadar? ve Nasıl Öderim?

Honda Civic Araçlarda 2021 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Ne Kadar? ve Nasıl Öderim?

Yeni yıla girdiğimiz ilk aylarda araç sahipleri zamlı Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) ilk taksidini ödeyerek başladı. Bildiğiniz gibi Araçlara uygulanan MTV oranı 1-3 yaş, 4-6 yaş ve 7-11 yaş olarak değişkenlik gösterirken, aracınızın motor hacmi de vergi oranını etkilemektedir. 2021 yılı için ödemeniz gereken ilk MTV taksidini 1-31 Ocak 2021 tarihleri arası e-Devlet üzerinden ödeyebilirsiniz. Eğer gününü geçirirseniz taksidinize gecikme zammı yansıyacaktır.

2021 yılı için 01-31 Ocak 2021 tarihleri arası 1. Taksit Honda Civic 1.6i VTEC Eco Elegance 2018-2019 model araçlar için MTV fiyatı 823,50 TL'dir. Aynı vergiyi Temmuz 2021'de 2. Taksit olarak tekrar ödeyeceğim. Aracımın model yılı 1-3 yıl arası olup motor hacmi de 1600 silindir olduğu için fiyat yüksek çıkmaktadır. Üç yıl sonra MTV oranı kademeli olarak düşmektedir. Burada benim tek önerim keşke Devlet bu vergiyi yıllık tek taksit olarak alsa ve 823,50 TL ile sınırlı kalsaydı. Fakat Devletin uyguladığı MTV geliri bildiğiniz gibi iki taksitten oluşmaktadır ve sıfır veya 1-2 yıllık araçlar için bu fiyat yüksektir.

Honda Civic Araçlarda 2021 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Ne Kadar? ve Nasıl Öderim?

Motorlu Taşıtlar Vergimi nasıl öğrenebilirim ve öderim sorusunu cevaplamak gerekirse; öncelikler e-Devlet platformuna giriş yapınız ve Araçlarım (www.turkiye.gov.tr/araclarim) hizmetini açınız. Açılan uygulamada aracınızı seçiniz ve gelen araç bilgileri sayfasında aşağı inerek güncel Gelir İdaresi Başkanlığı borç bilgileri ekranını görebilirsiniz. Resimde de gördüğünüz gibi iki taksit vardır. İster ikisini tek seferde de ödeyebilirsiniz isterseniz ilk taksidi seçip Öde diyerek kredi kartı veya banka kartınızdan tek çekim yaparak internet üzerinden kolayca vergi ödemenizi yapabilirsiniz. İlk taksit Ocak ayında olup unutmayın ve geciktirmeyin derim. 2021 ikinci taksit için tekrardan yazı paylaşacağım.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.