1 Aralık 2020

Sıvı Sabun Markaları, Çeşitleri ve Karşılaştırması (Kremli, Antibakteriyel ve Bütçeye Uygun Sıvı Sabunlar)

Sıvı Sabun Markaları, Çeşitleri ve Karşılaştırması (Kremli, Antibakteriyel ve Bütçeye Uygun Sıvı Sabunlar)

Günlük el ve yüz temizliği için banyolarımızda kullandığımız ve katı sabuna göre daha çok tercih edilen sıvı sabun ürünleri hakkında bazı bilgiler paylaşacağım ve sizler için marka karşılaştırması yapacağım. Pandeminin başlaması ile birlikte Koronavirüs ile mücadelede en önemli etkenlerden biri de kişisel temizliğe dikkat etmektir. Ellerimizi sık sık temiz tutmalı ve yıkamalıyız. Buna istinaden seçeceğiniz sıvı sabun markasının da kaliteli olması son derece önemli olup hem kalite hem de fiyat ve performans ürünlerini sizlere önermeye çalışacağım.

Sıvı sabun ve katı sabun arasındaki farklardan bahsedecek olursak; sıvı sabunun yapımında potasyum hidroksit kullanıldığı için PH dengesi ve yapısı daha değişkendir. Bu özellik sıvı sabunun yapısını bozmadan içine çok daha fazla ek madde konulabilmeyi sağlar. Bu sebeple sıvı sabunlar katı sabuna göre içindeki bazı kimyasal maddelerden dolayı elleri daha çok yıpratabilir. Seçeceğiniz sıvı sabun markası bu yüzden önemlidir ve kaliteli olanını seçmenizi tavsiye ederim. Katı sabun eriyebildiği için sıvı sabunun raf ömrü daha fazladır. Bundan dolayı tüketiciler tarafından kullanım kolaylı açısından sıvı sabun daha çok tercih edilmektedir. Katı sabun el yıkama sırasında lavaboda dururken erime ve pislenme gibi özelliği olduğu için çok pratik bir ürün değildir.

Marketlerde ürün olarak kilo ile satılan sıvı sabun veya diğer adı ile yedek sıvı sabun kategorisinde satılan ürünlerden almanızı pek tavsiye etmem. Hem kullanımı zor hem de çok aşırı maddi bir kazanç size sağlamıyor maksimum 1-2 TL gibi arada bir fark oluşturuyor. 500/750 ML plastik şişede olanlar oldukça kullanışlı ve kullan at tarzında ürünler olduğu için bundan almanızı tavsiye ederim. Sıvı sabun markaları önerisinde bulunurken toplamda markaları üç kategoriye ayırıp kategoriler içerisinde bahsettiğim markalar hakkında da bilgiler vermeye çalışacağım.

Sıvı Sabun Markaları, Çeşitleri ve Karşılaştırması (Kremli, Antibakteriyel ve Bütçeye Uygun Sıvı Sabunlar)

1) Kaliteli Sıvı Sabun Markaları

Olivos Keçi Sütü (Goat Milk) Sıvı Sabunu 450 ML: Olivos markası şu an perakende satılan en pahalı ve kaliteli sıvı sabun markasıdır. Premium bir ürün olup Keçi Sütü özlü olanından aldım. Olivos markasının aynı zamanda Mandalina, Hindistan Cevizli ve Zeytinyağlı Hamam sıvı sabun versiyonları da vardır. Türkiye'de üretilen marka kremsi yapıda bir sıvı sabun olup içeriğinde Paraben ve Sülfat maddelerini içermez. El temizliği sırasında ve sonrada gerçekten kendine has kaliteli sabun kokusunu, kremsi yapısını ve Premium bir ürün olduğunu kullanırken kesinlikle hissedeceksiniz. Eğer bütçeniz uygunsa kesinlikle tavsiye edebileceğim bir üründür. 450 ML şişesi için fiyatı 26 TL'dir. Kullanım sırasında pompaya tam basmayınız, yarım basmanız yeterli olacaktır.

Olivos Zeytinyağlı Hamam Sıvı Sabunu 450 ML: Olivos markasının kremsi ve kaliteli sıvı sabun çeşitlerinden biri olup kokusu hamamlarda olan saf ve beyaz sabun kokusuna benzemektedir. Yapısı ve hissiyatı bakımından temizlik kavramını direkt size algılatır. 450 ML şişesi için fiyatı 27-28 TL'dir. Kullanım sırasında tüm pompaya sonuna kadar basmayınız çünkü yoğun seviyesinden dolayı kullanacağınızdan fazla sabun gelmektedir. Pompaya yarım veya çeyrek basarak günlük kullanım sağlayabilirsiniz.

Dove Sıvı Sabun 500 ML (Nourishing Hand Wash Nemlendirici): Kremsi yapısı sayesinden oldukça yumuşak bir hissiyat veren kaliteli bir sıvı sabun markasıdır. Örneğin Activex markası kremsi değildir biraz daha jelimsi yapıdadır fakat kremsi ve kaliteli bir sıvı sabun markası arıyorsanız Dove markasını kullanabilirsiniz. 500 ML şişesi için fiyatı 22,90 TL'dir.

Sıvı Sabun Markaları, Çeşitleri ve Karşılaştırması (Kremli, Antibakteriyel ve Bütçeye Uygun Sıvı Sabunlar)

2) Fiyat ve Performans Sıvı Sabun Markaları

Protex Antibakteriyel Sıvı Sabun 300 ML (Bitki Özlü Koruma, Nemlendiricili, Ultra Koruma): Hacmi çok olmasa da fiyat ve performans açısından baktığımızda Protex markası antibakteriyel bir sıvı sabun olup tavsiye edebilirim.

* Protex Nemlendiricili Antibakteriyel Sıvı Sabun 300 ML: Protex'in kremsi yapıdaki sıvı sabunudur. Fiyatları 10-14 TL arasında değişmektedir ve kremsi sıvı sabun isteyenlere önerebilirim.

Protex Bitki Özlü Koruma Antibakteriyel Sıvı Sabun 300 ML: Protex'in kremsi yapıdaki sıvı sabunudur. Fiyatları 10-14 TL arasında değişmektedir. Yeşil renkte ve jel tipinde olan sıvı sabunun hafif kremsi ve dolgun yapısı sayesinde Protex marka sıvı sabun çeşitleri arasında bence en iyisi olanıdır diyebilirim.

Activex Sıvı Sabun

Activex Sıvı Sabun 300/700 ML (Nemlendiricili, Hassas, Aktif Koruma Antibakteriyel): Activex markası antibakteriyel sıvı sabun olarak isim yapmış bir markadır. Protex markasına benzer kalitede ve hemen hemen aynı fiyatlardadır. Protex'e göre biraz daha uygundur fiyatı.

* Activex Antibaktriyel Sıvı Sabun Hassas/Sensitive 300 ML (Mor Şişe): Kremsi yapısı ile fiyat ve performans sıvı sabunudur. Ortalama fiyatı indirimde iken 8-9 TL arasındadır. Protex markası ile benzerdir ya da bir tık altıda diyebiliriz fakat aralarında çok da bir fark yoktur. Fiyatı indirimde ise alabilirsiniz.

Le Petit Marseillais Sıvı Sabun 300/500 ML (Pamuk Sütü, İncir Özleri, Zeytinyağ, Akdeniz Narı, Lavanta, Beyaz Şeftali-Nektarin): Kremsi yapısıyla hem kaliteli hem de fiyatı uygun olan bir sıvı sabun markasıdır. Kesinlikle tavsiye ederim hem aromaları hem de elde verdiği yumuşak his bakımıyla kaliteli bir sıvı sabundur.

Eyüp Sabri Tuncer Sıvı Sabun 500 ML (Bursa Şeftali Çiçeği, Bolu Çam Ormanı, Doğal Keçi Sütlü, Zeytinyağlı Bodrum Mandalina): Kendine has birçok aroması bulunan bir sıvı sabun markasıdır. Eyüp Sabri Tuncer markası kolonya markası olup sıvı sabun ürünleri de fena değildir. Farklı aromalarını denedikçe bu başlık altında paylaşacağım. Le Petit Marseillais marka sıvı sabun bulunamadığı zaman tercih edilebilir.

Palmolive Sıvı Sabun

Palmolive Sıvı Sabun 300 ML: Palmolive markasını denemedim fakat Protex ile aynı hacim ve fiyatlarda satıldığı için antibakteriyel özelliği ağır basan Protex markasını birincil olarak tercih ederdim. Fiyatı Protex markasına göre bir tık geridedir. Palmolive'in Luminous Oils İncir, Sensations So Relaxed, Clay Purification, Luminous Oils Makademya ve Siyah Orkide Nemlendirici Sıvı Sabun çeşitleri vardır.

Palmolive markasının Luminous Oils İncir sıvı sabununu denedim. Kalite olarak orta düzey bir ürün diyebilirim. Protex ve Activex'den kötü olup fiyatı çok uygunsa alınabilir. Bee Beauty sıvı sabunu ile hemen hemen aynı kalitededir. İndirime girerse almanızı tavsiye ederim.

Palmolive Spa Therapy Clay Tonus Kil Sıvı El Sabunu 300 ML: Palmolive markasının yeşil renkteki kil özlü ve kremsi yapılı sıvı sabun olan Clay sıvı sabunu Palmolive markasının en iyi sıvı sabun çeşitlerinden biridir diyebilirim. Daha önceleri Luminous Oils İncir sıvı sabun tipinden kullanmıştım ve çok kalitesiz ve kötüydü. Marketlerde indirimde Palmolive sıvı sabunundan görürseniz Clay olanından almanızı öneririm. Fiyatları ise 10-14 TL arası değişmektedir.

* Komili Sıvı Sabun 750 ML (Badem Sütü, Zeytin Çiçeği): Bütçeye uygun sıvı sabun markalarından bir tık daha kaliteli ve yukarıdaki markalardan fiyatı daha uygun olduğu için Komili markası tam bir fiyat ve performans sıvı sabun markasıdır diyebilirim.

* Bee Beauty Sıvı Sabunları: Gratis'de 500 ML olarak satılan jel yapılı fiyat ve performans sıvı sabun ürünüdür. Ortalama fiyatı 12-13 TL fakat indirimde iken 7-9 TL'ye kadar fiyatı inebiliyor bu yüzden bütçeye uygun sıvı sabun kategorileri ile karşılaştıracak olursanız birincil olarak alınabilecek bir üründür. Çeşit olarak Mandalina Ağacı, Zeytin Ağacı, Okyanus Esintisi ve Gül Bahçesi versiyonları vardır. Bu arada fiyat ve performans olarak paylaştığım sıvı sabun markaları fiyat olarak genelde Gratis mağazalarında daha uygundur, oradan satın alabilirsiniz.

Sıvı Sabun Markaları, Çeşitleri ve Karşılaştırması (Kremli, Antibakteriyel ve Bütçeye Uygun Sıvı Sabunlar)

3) Bütçeye Uygun Sıvı Sabun Markaları
Fiyatı en uygun sıvı sabunları bu kategoride toplamaya çalıştım. Fiyatı uygun olup kalitesi kötü olmayan ürünlerde olup fiyatı ucuz ve kalitesiz sıvı sabunları da bu alt başlıkta paylaştım.

* Şok Ebru Sıvı Sabun 750 ML (Hindistan Cevizi, Meyve Rüyası, Okyanus Rüzgarı, Zeytinyağlı): Bildiğim kadarıyla fiyatı en ucuz sıvı sabun olup kalitesi düşük bir üründür. Pek kullanmanızı tavsiye etmiyorum, kalitesiz ve ucuz bir üründür. Piyasadaki en ucuz ve sağlıksız sıvı sabun olabilir.

Migros Sıvı Sabun 500 ML (Vals Çiçek Özlü, Hawaii Hindistan Cevizi Özlü, Salsa Lavanta Özlü): Migros'un kendi ürünüdür ve ürün gamındaki en ucuz sıvı sabundur. Pek kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Aynı markanın Migros Premium Sıvı Sabun olan serisini denemenizi tavsiye edebilirim.

Migros Premium Sıvı Sabun 500 ML: Migros'un kremsi yapıdaki Premium sıvı sabunlarıdır. İkinci sıradaki markalar ile yarışabilecek kaliteli bir üründür. Tam bir fiyat ve performans ürünü olup tanesi ortalama 8-9 TL'ye satılmaktadır. Bütçeye uygun sıvı sabunlar arasında hem kaliteli hem de fiyatı uygun olan bu sıvı sabununu önerebilirim. Migros Premium sıvı sabunun üç çeşidi olup; Green&Cool (Yeşil), Lilac&Love (Mor) ve White&Velvet (Beyaz) serileri vardır.

Bim Işıl Sıvı Sabun Zeytinyağlı 750 ML: Bim'in ürettiği sıvı sabun markasıdır. Şok'daki Ebru markasına göre bir tık daha kalitelidir.

Hiç önermediğim markaları ekleyecek olursak; Şok Ebru Sıvı Sabun, Fax Sıvı Sabun, Hobby Sıvı Sabun, Viking Sıvı Sabun, Dalan Sıvı Sabun, Osmanlı Sıvı Sabun, Tex Sıvı Sabun, Saloon Sıvı Sabun, Duru Sıvı Sabun, Benri Sıvı Sabun olarak sıralayabiliriz.

Burak AVCI - Update: 14.04.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.