16 Kasım 2020

Mortal Kombat 11 ve Mortal Kombat Video Oyun Serisi

Mortal Kombat 11 ve Mortal Kombat Video Oyun Serisi

Efsanevi dönüş oyunu olan ve çocukluğumuza kadar serisi uzanan Mortal Kombat'ın son video oyunu olan Mortal Kombat 11 hakkında bu başlıkta birkaç bilgi sizlerle paylaşacağım. Oyunun hikaye modunu ve oynanışını Türkçe olarak Youtube'dan seri hikaye modunda izledim ve oldukça güzeldi. Türk oyun video üreticilerini bu başlıktan istifade tebrik etmek isterim. Mortal Kombat 11 oyunu 2019 yılında Windows, Playstation 4 ve Xbox One platformları için çıkarılmıştır. Warner Bros. şirketine ait NetherRealm Studios tarafından geliştirilen oyunun dağıtımını ise yine Warner Bros. Interactive Entertainment firması yapmaktadır. Oyun motoru olarak Unreal Engine 3 teknolojisi kullanılmıştır.

Oyunun hikaye modundan biraz bahsedecek olursak; Shinnok’un yenilmesi ile birlikte Dark Raiden karakterinin ortaya çıkışı ve zamanı geri alarak her şeyi yeniden düzenlemek isteyen Kronika arasında geçen mücadele ve güç savaşıdır. Bu savaş sırasında birçok klan ve dövüşçü sizin yanınızda veya karşı safınızda olur. Raiden, Cassie Cage, Kitana, Kotal Kahn ve klanı, Liu Kang, Sonya Blade bizim safımızda iken karşımızda Baraka, D'Vorah, Geras, Kano, Shao Kahn gibi karakterler vardır. Oyun hem bol video anlatımlı hikaye animasyonları ile doludur hem de hikaye ilerledikçe dövüş karşılaşmalarını siz yönetirsiniz. Oyunun sonunda Raiden'ın gücünü alan Liu Kang ile zamanı geri almaya çalışan Kronika'nın savaşı vardır. Amaç işleyen kum saatini durdurmak ve Kronika'nın zamanı geri alma planını yok etmektir. Bu plan ile Kronika her şeyi baştan istediği gibi tasarlayacak ve geleceği isteğine göre yönetecekti.

Oyunun hikaye modunda ilk olarak Cassie Cage ve ona bağlı askeri ordular ile oyuna başlıyorsunuz. Earthrealm bölgesi Mortal Kombat diyarı için önemli bir yerdir ve buranın yozlaşmadan kurtulması gerekmektedir. Oyun daha sonra Kotal Kahn ve klanı ile devam etmektedir. Kotal Kahn ve Shao Kahn arasındaki liderlik mücadelesi anlatılmaktadır. Kotal Kahn ve Jade arasındaki ilişki üzerine de değinilir ve Jade ona yardım etmek için hep yanındadır. İlerleyen bölümlerde savaşçılar geçmiş ve geleceği ile ayrıca da savaşmaktadır. Liu Kang ve Geçmiş hali olan Kung Lao ile mücadelesi gibi. Hikayenin sonunda Ateş Tanrısı Liu Kang ile Cetrion ve Kronika mücadelesi vardır.

Oyundaki grafikler ve dövüş sırasında Fatality ve X-Ray animasyonları oldukça başarılıdır. Özellikle her karakterin Fatality animasyonunu görmek oynamaya değer bence. Mortal Kombat daha çok konsol oyunu olduğu için Playstation 4'te oynanmasını tavsiye ederim. Bilgisayar versiyonu oynamak için oyunu Steam'den satın alabilirsiniz. Aynı zamanda oyuna ek DLC paketi olarak Aftermath sürümü de gelmiştir. Asıl ek geliştirme Aftermath sürümü olup diğer DLC'ler genelde karakter olarak satılan ek paket ve kostümler diyebiliriz. Oyunu Aftermath ile birlikte Kombat Pack 1 ve 2 ek paketleri de dahil olarak bütün set olarak almak isteyenlere Mortal Kombat 11 Ultimate Edition paketini almalarını önerebilirim.

* Mortal Kombat 11 (2019 Asıl Oyun)
* Mortal Kombat 11 Aftermath (2020 DLC)
* Mortal Kombat 11 Ultimate Edition (Kombat Pack 1, 2 ve Aftermath DLC)
* Mortal Kombat 11 Terminator T-800 (Karakter DLC)
* Mortal Kombat 11 Shao Kahn (Karakter DLC)
* Mortal Kombat 11 Double Feature Skin Pack (Karakter DLC)
* Mortal Kombat 11 Frost (Karakter DLC)
* Mortal Kombat 11 Shang Tsung (Karakter DLC)
* Mortal Kombat 11 NightWolf (Karakter DLC)
* Mortal Kombat 11 The Joker (Karakter DLC)

Mortal Kombat 11 ve Mortal Kombat Video Oyun Serisi

Mortal Kombat 11'de bilinen temel karakterleri sıralayacak olursak; Baraka, Cassie Cage, Cetrion, D'Vorah, Erron Black, Frost, Geras, Jacqui Briggs, Jade, Jax Briggs, Johnny Cage, Kabal, Kano, Kitana, Kollector, Kotal Kahn, Kung Lao, Liu Kang, Noob Saibot, Raiden, Scorpion, Shao Kahn, Skarlet, Sonya Blade, Sub-Zero.

Mortal Kombat 11: Kombat Pack 1 ile gelen karakterler: The Joker, Nightwolf, Shang Tsung, Sindel, Spawn, The Terminator.

Mortal Kombat 11: Aftermath ile gelen karakterler: Fujin, RoboCop ve Sheeva.

Mortal Kombat 11: Kombat Pack 2 ile gelen karakterler: Mileena, Rain ve Rambo.

Mortal Kombat 11 ve Mortal Kombat Video Oyun Serisi

Son olarak Mortal Kombat video oyun serisinden kısa kısa bugüne kadar yayınlanan oyunlardan bahsedecek olursak;

* Mortal Kombat (1992, Arcade, İlk Oyundur)
* Mortal Kombat II (1993, Arcade)
* Mortal Kombat 3 (1995, Arcade, Zamanın Atari Oyunudur)
* Ultimate Mortal Kombat 3 (1995, Arcade, Zamanın Atari Oyunudur)
* Mortal Kombat Trilogy (1996, PlayStation 1)
* Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zero (1997, PlayStation 1)
* Mortal Kombat 4 (1997, Arcade)
* Mortal Kombat Gold (1999, Dreamcast, 6. Nesil Oyun Konsolu)
* Mortal Kombat: Special Forces (2000, PlayStation 1)
* Mortal Kombat Advance (2001, Game Boy Advance)
* Mortal Kombat: Deadly Alliance (2002, PlayStation 2)
* Mortal Kombat: Tournament Edition (2003, Game Boy Advance)
* Mortal Kombat: Deception (2004, PlayStation 2)
* Mortal Kombat: Shaolin Monks (2005, PlayStation 2 ve Xbox)
* Mortal Kombat: Armageddon (2006, PlayStation 2 ve Xbox)
* Mortal Kombat: Unchained (2006, PlayStation Portable)
* Ultimate Mortal Kombat (2007, Nintendo DS)
* Mortal Kombat vs. DC Universe (2008, PlayStation 3 ve Xbox 360)
* Mortal Kombat 2011 (2011, PlayStation 3 ve Xbox 360)
* Mortal Kombat Arcade Kollection (2011, PlayStation 3 ve Xbox 360)

Mortal Kombat X: Serinin 10. oyunu olup PlayStation 4 ve Xbox 360 platformaları için çıkmıştır. Askerdeyken çarşı izinlerinde PlayStation kafede arkadaşlarla çok oynardık. Aynı serinin Android ve iOS'da mobil versiyon oyunuda çıkmıştır. Hatta mobil oyunun adı şuan güncellenmiş olup Mortal Kombat adı ile mobilden oynayabilirsiniz. Mortal Kombat Mobil versiyonu için ayrı bir inceleme makalesi yazacağım.

* Mortal Kombat 11 (2019, PlayStation 4 ve Xbox 360)

Mortal Kombat 11 ve Mortal Kombat Video Oyun Serisi

Mortal Kombat oyunu daha uzun yıllar sürecek bir seri olup dövüş oyunları arasında hem hikayesi hem de oynanış ve karakterleri sevilen, oldukça da popüler olan bir oyundur. Oyunu konsol veya bilgisayardan oynamak isteyenlere Mortal Kombat 11 önerirken, mobilde oynamak isteyenler içinse önerim hiç vakit kaybetmeden marketten indirebilirsiniz. Mobildeki grafiklerde oldukça kalitelidir oynamanızı tavsiye ederim. Ücretsiz bir şekilde hem Android hem de IOS için telefonunuza oyunu indirebilirsiniz. Mobilde birçok karakter, ana bölümler ve yan görevler olmak üzere detaylı içeriğe sahiptir.

Mobile Game: MORTAL KOMBAT: The Ultimate Fighting Game!
Publisher: Warner Bros. International Enterprises
Tür: Aksiyon ve Dövüş
Gereksinim: 2 GB Hafıza

Burak AVCI - Update: 21.11.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.