26 Ekim 2017

İstanbul-İzmir Hava Ulaşımı ve Konaklama Seçenekleri

İstanbul-İzmir Hava Ulaşımı ve Konaklama Seçenekleri

Hafta sonu İzmir'e hem arkadaş ziyareti hem de eğleneme için arkadaşlarla beraber gittik. Hafta sonları iş temposundan biraz olsun uzaklaşmak için İstanbul-İzmir arası ulaşım ve konaklama için tüm detaylı bilgileri buraya yazıp İzmir'e gittikçe güncel tutmaya çalışacağım.

İlk olarak Pegasus'dan gidiş ve dönüş uçak bileti bakacağız. Pegasus sitesine üye olmanızı ve mobil uygulamasını indirmenizi öneririm. Bilet aldıkça ekstra indirim kazanıyorsunuz. Ben bileti İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı(SAW)'dan aldım kalkış olarak, Varış ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı(ADB) olarak seçiyorsunuz.


Gidiş tarihini Cumartesine alabilirsiniz. Ben Cumartesi Saat 11:00 veya 12:00'ye (Öğlen gibi kampanyalı oluyor) alıyorum. Dönüşü ise Pazar 15:00-16:00 gibi alıyorum. Ortalama 150-200 TL arası bir fiyat tutuyor gidiş-dönüş.

İstanbul-İzmir Hava Ulaşımı ve Konaklama Seçenekleri

Siz Cuma akşam 22:00 gidiş, Pazar 22:00 dönüş de alabilirsiniz. Ortalama 300-400 TL arası bir fiyat tutuyor bu tarifede.

Sabah Pendik'ten İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına kolayca E9 Express İETT ile gidebilirsiniz, Çift Tam bilet basmaktadır. Pendik Merkeze en yakın durak olan Mostar Köprüsü durağından binebilirsiniz. Son Durak Sabiha Gökçen Havalimanı durağında inerek Giden Yolcu kısmından Havalimanına giriş yapabilirsiniz. Batı Girişi giden yolcu kısmı olmuyor ve kapalı olup burayı kullanmayınız.

Pegasus gişelerinden girip biletinizi aldıktan sonra ikinci güvenlikten de geçerek terminale giriş yapabilirsiniz. Terminal de beklememek için FastTrack(Hızlı Geçiş) imkanınız varsa bunu kullanabilirsiniz. Bu sayede sıra beklememiş olursunuz.

İzmir Adnan Menderes Hava limanına geldiğinizde Asansörlerden ikinci kata inerek bankamatik ve araç kiralama (Rent a Car) firmalarını görebilirsiniz. Aldığınız saat itibariyle geri teslim etmeniz gerekir kiraladığınız aracı.

* AVIS Başlangıç Fiyatı: 114 TL
* SIXT Başlangıç Fiyatı: 70 TL
* Hertz Başlangıç Fiyatı 76 TL
* Budget Başlangıç Fiyatı: 79 TL
* Garenta Başlangıç Fiyatı: 118 TL

Europcar, Trend Car: Başlangıç fiyatları pahalıdır. Bunun dışında ek hizmet olarak Ek Driver(Sürücü) alabilirsiniz. Bu fiyat 5-15 TL arası değişmektedir. Öneri olarak şunu söyleyebilirim; Aracı gitmeden sitesi üzerinden kiralamanız daha iyi olacaktır, çünkü ofis fiyatı daha pahalıdır. İnternet fiyatı ise daha uygundur.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı - İç Hatlar'daki Tüm Araç Kiralama firmaları: www.adnanmenderesairport.com/tr-TR/Ulasim/pages/arackiralama.aspx

Ben Otomatik ve Dizel araç tercih ediyorum. Eğer birden fazla arkadaş gittiyseniz Ek Driver almanızı öneririm. Aracı İç Hatlar otoparkından teslim alıyorsunuz. Yine İç Hatlar otoparkına giriş yaparak teslim ediyorsunuz.

İzmir'de en çok gidilen yerler Alsancak ve Karşıyaka taraflarında olduğu için buralardan Otel konaklama tutmanızı tavsiye ederim.

Biz Anemon İzmir Otelde kaldık. Konaklama ve hizmet güzel fakat Alsancak merkeze uzak olduğu için bir daha ki gidişimde burayı tercih etmeyeceğim. Aynı şekilde Ramada Plaza İzmir'de Fuar alanı arkadasın da kaldığı için Kordondan uzak kalıyorlar.

İstanbul-İzmir Hava Ulaşımı ve Konaklama Seçenekleri

Kordon'a yakınlık olarak önereceğim konaklama yerleri: İzmir Palas Otel, Ziraat Bankası Misafirhanesi, Kilim Otel, Mövenpick Hotel Izmir, Alsancak Astsubay Misafirhanesi(Askeri Personel İçindir)

Dönüşte kiraladığınız aracı İç Hatlar kısmından tekrar teslim ediniz. Teslim saatinden biraz önce gitmeye çalışınız. Tekrardan İstanbul Sabiha Gökçen Hava limanına (SAW) döndüğünüzde E9'a binerek Pendik merkeze gidebilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 21.12.2020