28 Mart 2017

Oracle'da Tablo Yedeklemek (Tables Backup) ve TOAD'da Database Yedeği Almak


Oracle'da HR Schema üzerinde tablo yedekleme işlemlerinden bahsedeceğim. Bunun için DEPARTMENTS tablosunu örnek kullanacağım.

1) HR içindeki DEPARTMENTS Tablosunun Dataları ile birlikte komple yedeğini alalım;

CREATE TABLE HR.DEPARTMENTS_BACKUP AS SELECT * FROM HR.DEPARTMENTS;

2) Sadece Tablo yapısını (Kolonları) yedeklemek için, Datasız;

CREATE TABLE HR.DEPARTMENTS_BACKUP AS SELECT * FROM HR.DEPARTMENTS WHERE 1=2;

3) Belli Datayı çekmek için aşağıdaki örneği kullanabilirsiniz. Örnekle DEPARTMENTS tablosunda LOCATION_ID değeri 1700 olan kayıtların yedeğini alalım;

CREATE TABLE HR.DEPARTMENTS_BACKUP AS SELECT * FROM HR.DEPARTMENTS WHERE LOCATION_ID=1700;


TOAD'da ilgili Database'e Connect oldukta sonra yukarıdaki menülerden Database menüsünden Export kısmına geliyoruz ve Export Unility Wizard sekmesini seçiyoruz. Çıkan ekranda Export users seçeneğini işaretleyip Next diyin.


Available users'dan Database kullanıcısını seçin. Ben örnek olarak HR Database'in kaydını alacağım. Yan tarafa taşıyarak Next ile devam edin. Daha sonra Ayarlar menüsü gelecektir ve hepsi seçili olacaktır, direk Next diyerek devam edebilirsiniz.


Output file name kısmındaki Gözat butonuna basarak yedek alacağımız DMP dosyasının ismini yazıp (HR_Yedek) Save dedikten sonra Next diyerek devam ediniz.


Execute now kısmını seçip Finish diyerek yedek alma işlemini satır satır izleyerek görebilirsiniz. Dışa aktarma uyarısız başarıyla sona erdi. mesajı geldiğinde yedek alma işlemi tamamlanmış demektir. ".DMP" (Mini Dump File) uzantılı Backup dosyanız artık hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.