24 Temmuz 2016

Medal Of Honor Serisi ve Medal of Honor: Warfighter

Medal Of Honor Serisi

Medal of Honor serisi birçok oyun sever tarafından bilinen özellikle ikinci dünya savaşlarını konu almış bir FPS oyunudur. Electronic Arts firması tarafından uzun yıllar geliştirilen oyun 2010 yılından itibaren ikinci dünya savaşı temasını bırakıp günümüz olaylarını konu almıştır. Bu yıldan itibaren de oyunu geliştiren firma Danger Close Games stüdyo sudur.

Medal of Honor: Allied Assault ile başlayan serüven ikinci dünya savaşının en çok konuşulan ve ilgi gören Normandiya Çıkarmasını (D-Day) konu almıştır. O yıllarda grafik olarak oldukça başarılı olan oyun sonradan çıkan Call of Duty serisi ile hep karşılaştırılmıştır.

Medal of Honor serisi oyunlarını listelerken PC (Microsoft Windows) platformlarında çıkanları yazacağım. Medal of Honor için şuan Android ve IOS'da mobil bir uygulama yoktur. Bunun dışında PlayStation ve Xbox 360 için başka oyun versiyonları piyasaya çıkmıştır.

1) Medal of Honor: Allied Assault (2002)
Medal of Honor: Allied Assault Spearhead (Ek Paket 2002)
Medal of Honor: Allied Assault Breakthrough (Ek Paket 2003)

2) Medal of Honor: Pacific Assault (2004)

3) Medal of Honor: Airborne (2007)

4) Medal of Honor (2010)
İkinci dünya savaşı temasını bırakıp günümüz konuları ve modern savaş temasını konu almıştır.

5) Medal of Honor: Warfighter (2012)
Serinin en son çıkan oyunudur. Battlefield ve Call of Duty serisindeki oyunlara benzetilmesi ile oldukça yorum vardır. Grafik olarak başarılıdır, Single Player Campaign Bosna, Pakistan, Filipinler, Yemen ve Somali dahil olmak üzere çeşitli yerlerde geçmektedir. Amerikan özel kuvvetlerinin yürüttüğü Tier 1 Special Mission Unit operasyonları konu almıştır. Bundan dolayı Call of Duty: Black Ops II ile çok karşılaştırılır. Hikaye olarak çok başarılı değildir ama Grafik olarak iyi iş çıkarmışlardır.

Medal Of Honor Serisi ve Medal of Honor: Warfighter

Medal of Honor: Warfighter Campaign toplam 13 bölümden oluşmaktadır;
1) Unintended Consequences
2) Through the Eyes of Evil
3) Shore Leave
4) Hot Pursuit
5) Changing Tides
6) Rip Current
7) Hat Trick
8) Finding Faraz
9) Connect the Dots (En iyi bölümlerden biridir. Yemen dağlarında geçmektedir bölüm. Birçok dağ içindeki karargah ve kalelere yapılan operasyon ile Yemen'deki silahlı gruplara operasyon yapılır.)
10) Hello and Dubai
11) Old Friends (Sniper sahnesinin olduğu kalite bölümlerden biridir. Olay Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna'da geçmektedir.)
12) Bump in the Night
13) Shut it Down (Olay Pakistan'da Çitral(Chitral) kentinde geçmektedir.) Son bölümde Uçakla Tim Pakistan'a bırakılır ve son görevlerini yerine getirirler.

6) Medal of Honor: Above and Beyond (2020)
2020 yılında çıkan oyun şuan için Oculus VR ortamında oynanmaktadır. Windows için ne zaman çıkacak şuan için kesin bilgi yoktur. Respawn Entertainment tarafından geliştirilmiştir.

Medal Of Honor Serisini öğrenmek için Medal of Honor (Video Game Series) olarak aratmanız yeterli olacaktır.

Burak Avcıoğlu - Update: 20.07.2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.