30 Ocak 2016

Wamp Üzerinden ONION Uzantılı Site Açmak

Wamp Üzerinden ONION Uzantılı Site Açmak

Wamp Server üzerinden kurması ücretsiz ve basit olan ONION uzantılı bir site nasıl açılır onu anlatacağım. Kendi bilgisayarınız üzerinden yapacağız bu yayını Wamp Server aktif olduğu sürece geçerlidir. Programı kapattığınız zaman sitenizde çevrim dışı olur. Deep Web dünyasında site açmak isteyen ve burada yayın yapmak isteyen herkes tarafından kullanılan bir yöntemdir diyebilirim.

Wamp Üzerinden ONION Uzantılı Site Açmak

Kurulum için ilk olarak bilgisayarınıza Wamp Server kurmanız gerekmektedir. Kurulumdan sonra bilgisayarınıza Tor Browser klasör olarak indirin. Tor Browser indirdikten sonra klasör içinden Browser/TorBrowser/Data/Tor kısmına gelin ve torrc dosyasını herhangi bir metin düzenleyicisi ile açın. Metin düzenleyici olarak Notepad++ önerebilirim.

Aşağıdaki bilgileri dosyaya ekleyip kaydediyoruz;
HiddenServiceStatistics 0
HiddenServiceDir C:\wamp\www
HiddenServicePort 80 127.0.0.1:80

İşlem bitince Wamp Server'da Restart All Services diyerek Tor Browser programını açıyoruz. Sitemizin adresi ve RSA Private Key dosyaları oluştu. C:\wamp\www dizinini açıyoruz. İki adet dosyamızın oluştuğunu göreceksiniz. İlki hostname dosyası ONION uzantılı adresimiz olup bu adresi Tor Browser'da açacaksınız. Diğeri ise private_key (RSA Private Key) dosyamızdır.

Wamp Üzerinden ONION Uzantılı Site Açmak

Bu iki dosyayı asla silmeyin. Bundan sonra C:\wamp\www dizini içerine oluşturmak istediğiniz site dosyalarını atabilirsiniz. Tabii şunu söylemem gerekir, DeepWeb'de PHP tabalı bir site açmak ve bunu lokalden yayın etmek zor. Daha çok basit HTML ve TEXT dosyaları ile bir yayın yapabilirsiniz ve CSS ile HTML arayüzünü biraz değiştirebilirsiniz. JavaScript, PHP gibi kodlar çalışmayacaktır.

Başlangıç olarak basit bir index.html sayfası hazırlayıp sunabilirsiniz. Wamp Server'ı ve bilgisayarı kapatınca sitenizde kapanacaktır, bu bilgi de aklınızda olsun.

ONION uzantılı siteleri Tor Browser dışında Chrome gibi tarayıcılarda açmak için adres sonuna .link koymanız yeterlidir. Örnek olarak http://aaabbbccc.onion.link şeklinde adresiniz Chrome üzerinde açılacaktır.

Burak AVCI - Update: 19.05.2022