7 Ekim 2015

Arayış (The Search) 2014

Arayış Filmi (The Search) 2014

Arayış filmi, ikinci çeçen savaşı zamanını konu alıyor. Rusların Çeçen özerk bölgesine başlattığı terör harekatında ailesini kaybetmiş bir çocuğun dramını konu alıyor. Film, aynı zamanda üç kişinin daha hikayesini farklı açılardan inceliyor. Filmin başlarındaki küçük Hadji savaş sırasında Çeçen köyünde yaşayan bir çocuktur.

Gözleri önünde anne ve babası öldürülür. Ablasını da kaybettikten sonra Hadji de küçük kardeşi ile birlikte köydeki bir grup insanla yollara düşer. Çeçen halkı hep birlikte köyden kaçarken küçük çocuk kendini şehir merkezinde bulur.

Carol ise Avrupa Birliğinin Heyet Başkanı olan başarılı bir kadındır. Bölgede görevli olan Carol, küçük Hadji ile kaçtığı yerde karşılaşır ve onu koruma altına alır. Bu sırada Hadji'nin ablası Raissa'da tüm imkanlarıyla kardeşini aramaktadır. Filmin sonunda ikisi de birbirine kavuşur.

Hikayenin bir diğer kahramanı olan Kolia ise 20 yaşındaki bir Rus gencidir. Kolia esrar taşırken Rus polisleri tarafından yakalanıp orduya asker olarak gönderilir. Ordunun kendi ideolojisi içerisinde eğitilerek başlarda duygusal olan Kolia, sonradan acımazsız olmayı öğrenir. Film burada Rus ordusunun ideolojik bakışını da sergilemiştir. Aynı zamanda Rus yönetiminin Çeçen halkına karşı aldığı tavır ve ideoloji de işlenmiştir. Film aynı zamanda Avrupa Birliğinin, çeçen mültecilerin yaşadıkları zorlukları ve Rusya'nın Çeçen özerk bölgesinin işgalinin doğru olmadığını anlatır.

Tür: Dram
Yapım Yılı: 2014
Yapım: Fransa
IMDb Puanı: 6,7
Tükçe Dublaj: Var
Değerlendirme: 4/10
Zaman: İkinci Çeçen Savaşı

Arayış Filmi (The Search) 2014

Arayış Filmi (The Search) 2014

Kaynaklar
http://www.imdb.com/title/tt2177827
The Search Wikipedia
İkinci Çeçen Savaşı
Çeçen Mülteciler